[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Мнение от Георги Герасимов »

Не следя другите теми, щом ги има - браво! Иначе Здравка е 2 семестъра на Журналистика, а Ефтимова (Стилистика) e 2 семестъра на Книгоиздаване. И двете ги недолюбвам, макар че са свестни и печени :)

Пък и само ВО може да се похвали с някои неповторими образи от мъжки пол :mrgreen: :cheers:

P.S. Това горното беше така в нашия учебен план. До колкото знам всяка година има изменения (макар и понякога само козметични), така че може да се променят нещата :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Абе, Здравка се издържа, нищо, че е 2 семестъра. На мен ми беше много скучно, но просто не ходех на лекциите. От друга страна обаче Кирилов (вече) не води на ВО и Книгоиздаване, доколкото разбрах, а само на Журналистика, а от това по-голяма загуба за въпросните 2 специалности - здраве му кажи. Ако ИБЖ-то е цената на лекции при Кирилов (и то май 2 семестъра, щото в 4-ти курс води/водеше и ПСПМ), бих била готова и 4 семестъра да го карам, не само 2.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

Преди малко няколко души ми оплюха доста здраво специалността (ВО) и я заклеймиха като абсолютна безсмислица, казвайки, че съм си пропиляла високия бал за Славянска филология, но това дори не ми помрачи настроението. Супер съм ентусиазирана, много си исках ВО и много се радвам, и се надявам да не ми спадне ентусиазмът до началото на семестъра ^^ Нямам търпение да се запиша и да е официално :cheers:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

айде сега да ни кажете кои са лошите и добрите, ако мога така да се изразя, че ми стана интересно
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

А, ще чуеш противоречиви неща, така че е излишно да питаш. Сам ще го установиш това - всеки си има преподаватели, които се утвърждават като любимци, както и такива, на които не е чак такъв фен. Без, при това, да попадат задължително в категориите "добър" и "лош".
Любимият ми преподавател минава най-малкото за "странен", а много се радвам, че пътищата ни с един от "добрите" се разделиха. Та така. Няма как да знаеш, докато не се срещнеш и не пообщуваш с тях.
Ти Ж, ВО или К беше приет?
А, видях... Мой човек си, значи. :salute:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Ж.
Айде така да задам въпроса. Такива, където по-лесно се общува с тях, като цяло повече се харесват на студентите, ей такива неща. Нека има имена, че е по-интересно.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Пак не става.
То аз и не знам кои от хората, които са ми водили преди 4-8 години все още водят (мани майтапа, ама някои от тях починаха :(), та е много сложно. Да не говорим, че просто... абе, ако някой друг иска, да пробва.
Това, което със сигурност всеки ще ви каже е, че Милко Петров по Чуждестранна журналистика е голям образ, че лекциите при мама Здравка са скучни, че Кирилов е "особен", като всеки ще влага различен смисъл в това (някои - много положителен, други - крайно отрицателен). Повече от това... не, сериозно. Въпрос на много субективно и много лично мнение е. Не бихме могли да сме ти от полза (поне не и аз).
Но с малко повече (или малко по-малко) късмет може и аз да ви преподавам. ;)
В края на ноември
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Ако наистина го искаш - успех.
Нека другите, които учат в момента и пишат тук да споделят техните виждания по въпроса. Чисто любопитство ми е това.
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Търговец,я кажи малко за самата програма,че не ми се рови да търся...Смисъл предмети какви има,кое е интересно,кое трудно се изкарва...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Абе, ей! А бой да искате случайно? А кИфтета?
Във ФЖМК всичко се изкарва. Някои изпити - с повече четене, други - с по-малко.
При доц. Нейкова си трябва здраво четене, факт. И - за да е пълно щастието - ви води общо 3 предмета (във втори, трети и четвърти курс). При Кирилов категорично не трябва да преписвате. А, да - медийното право ще ви скъса шушоните (още помня ужаса от тоя изпит, а на мен ми беше в първи курс).
Другото не е кой знае каква драма.

И повече нищо не казвам, щото това вашето направо... кхм, ако ме разбирате.
В края на ноември
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Изображение
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Alixana
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Alixana »

Така. Първо за колегите, които не са от София: в подлеза на метрото пред Ректората има информационен център за туристи, където напълно безплатно ще ви дадат карта и ще ви упътят до ФЖМК по възможно най-лесния и разбираем начин.

Bishop-e, ако искаш журналистика, иди на второ класиране, никога не знаеш какво може да се случи. Аз имам приятели, които имат страшно висок бал, но искат право и техните места може да останат вакантни. За мен въпросът е просто дали искам Ж. или ВО повече и след много размисли и страсти, разговори с хора от горните курсове и спорове с майка ми реших да запиша ВО. Никога не знаеш какво може да хрумне на другите кандидати и мисля, че няма как да ти е в минус да изчакаш малко.
Нуждата имаше много лица и страстта бе само едно от тях. Нащърбените черти на тленността. Врата, която в края на краищата му бе поднесъл живота. И той се обърна.
...
Най-сетне утрото идва. Утрото винаги идва. Винаги има загуби в нощта - цената, плащана за светлината.
Nafarforii
В началото бе словото
Специалност: Политология

Мнение от Nafarforii »

Александър съм 1во желание PR Направих една групичка за колегите ми от специалността, защото две години в Политологията ми спасяваше живота. Доста ще ни е полезна през годините! Айде налазвайте https://www.facebook.com/groups/227127597409508/
.... THIS SHIT !
Аватар
Верджиния Георгиева
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Верджиния Георгиева »

Sols написа:
Верджиния Георгиева написа:Пак имам въпрос-ако на втори етап се класираме за по-горна специалност,можем ли,въпреки това,да се запишем за тази,за която сме се класирали в първи етап?
(За потвърждаването не се плаща нищо,нали?)
Не,нямаш такава опция. Премисли добре. Ако искаш да запишеш това,което вече си приета - записвай го. Ако не - прекласирай се и ако успееш да мръднеш нагоре повече няма връщане назад.
Питах заради приятел,инак аз определено искам да мръдна нагоре,че ВО искам мн повече от Книгоиздаване...Ако ли не стане-здраве да е,записвам го с надеждата след първата година да се преместя (освен ако не вземе да ми хареса :) )
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Търговецът на кристал написа:Абе, ей! А бой да искате случайно? А кИфтета?
Във ФЖМК всичко се изкарва. Някои изпити - с повече четене, други - с по-малко.
При доц. Нейкова си трябва здраво четене, факт. И - за да е пълно щастието - ви води общо 3 предмета (във втори, трети и четвърти курс). При Кирилов категорично не трябва да преписвате. А, да - медийното право ще ви скъса шушоните (още помня ужаса от тоя изпит, а на мен ми беше в първи курс).
Другото не е кой знае каква драма.

И повече нищо не казвам, щото това вашето направо... кхм, ако ме разбирате.
изпусна пословичния KOK :mrgreen:
а иначе подкрепям Герасимов - във ВО са ни спестени много ненужни неща в учебния план 8)
А мама Здравка изобщо не е трудна, ако игнорираме факта, че говори така сякаш всеки момент ще преживее оргазъм - то мога да кажа, че тя е съвсем неутрален елемент във ФЖМК :twisted:

Някой спомена Милко Петров - това ми е любимият даскал във ФЖМК, so far ... :salute:
Никой да не се плаши от Бондиков, защото предполагам, че ще прочетете нещо за него - много лесно се взимат неговите дисциплини. И то го казвам като човек, който има една поправка при него, но по други причини. :)

пп: Коя е Камка? :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”