[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
Някой знае ли къде е ФЖМК - сега проверих, че е на улица Москорвска 49 и явно е близо до ректората, но не мога да се ориентирам накъде трябва да ходя...ако може някой столичанин да светне заблудената ми душа :Д
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
- sleazzze
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Пичаги, и мен ме приеха на първо класиране, първо желание ^^ С бал само 45 стотни над долната граница, яко ми е вързало
И след 2 месеца се почва сеира

- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Абе аз знам,ма как да ти обясня сега...Тръгваш от ректората надолу покрай библиотеката и караш се надолу. От дясната страна има една уличка,в която влизаш. Там е ботаническата градина,влиза се вътре и там е и факултетът. Ама с оглед на факта,че не съм от София,не знам доколко обяснението ми ти върши работа...SugarWithSpice написа:Някой знае ли къде е ФЖМК - сега проверих, че е на улица Москорвска 49 и явно е близо до ректората, но не мога да се ориентирам накъде трябва да ходя...ако може някой столичанин да светне заблудената ми душа :Д
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Днеска цял ден го премислям и уж бях решил да оставам на второ, но в последния момент си промених решението. ВО е хубава специалност, а после една магистратура по Журналистика няма да ми дойде лошо. : ) Плюс това мога след първата година да са преместя Журналистика, ако реша. Реших, че трябва да съм реалист и според мен е абсурдно да падне с 80 стотни. Журналистика е хубава специалност и хората трудно се отказват от нея веднъж вече приети. Пък си прав/а донякъде де.. вероятно ще ме хваща яд, ако съм можел да вляза, но честно казано нямам нерви да чакам още 7-8 дни и да пътувам пак 16 часа.Диаси написа:Можем само да гадаем. Ако бях на твое място, щях да опитам и на второ класиране, защото поне щях да съм направила всичко, което зависи от мен, да ме приемат. Твоето място в другата специалност си се пази, нищо не губиш, ако опиташ. Разбира се, зависи от това дали ти се занимава с администрацията два пъти. А също така най-вече от значение е колко ти се учи Журналистика.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Така. Има и друг вариант. Тръгваш от Ректората към паметника Левски по левия (това е важно за целите на обяснението) тротоар (ако не знаеш къде е паметникът, че не видях дали си от София, питай някого, като стигнеш Ректората - всеки ще те упъти). Първата пряка ти е Оборище, втората - Московска (павирана е, а и има табела, не може да се объркаш). Подминаваш я и нея и продължаваш още малко напред - и вляво от теб има една "отбивка" (не може да я подминеш - ще я познаеш: веднага след нея надолу по същия тротоар има дървена барака, а след нея - чейндж бюро, но не ти трябва да стигаш до тях). Хлътваш в нея (намира се точно между магазина на Ботаническата и въпросната дървена барака и трябва да се качиш по 2 стъпалца, за да тръгнеш към самия факултет) и вървиш все направо (20 метра са, няма и толкова). Излизаш право пред факултета.
Това, дето ти го обяснява Солс, е ако влезеш откъм Фармацевтичния факултет по ул. 19-ти февруари, дето минава точно пред входа на Галерията за чуждестранно изкуство. Но мисля, че по моето описание ще се ориентираш по-лесно. Така или иначе, като стигнеш паметника Левски, идвайки от Ректората, и погледнеш нагоре и наляво, ще видиш сградата (голяма и жълта). Нататък все ще се оправиш да разбереш откъде се влиза.
Това, дето ти го обяснява Солс, е ако влезеш откъм Фармацевтичния факултет по ул. 19-ти февруари, дето минава точно пред входа на Галерията за чуждестранно изкуство. Но мисля, че по моето описание ще се ориентираш по-лесно. Така или иначе, като стигнеш паметника Левски, идвайки от Ректората, и погледнеш нагоре и наляво, ще видиш сградата (голяма и жълта). Нататък все ще се оправиш да разбереш откъде се влиза.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 30 Юли 2012, 20:53, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- sleazzze
- В началото бе словото
Най-кратко отдясно на Ал. Невски 
- Диаси
- В началото бе словото
Безхарактерен и лесно отказващ се.. мм.. по-скоро смятам, че си здравомислещ :Д. Между другото, по едно време и аз бях запалена да уча в този факултет и то точно ВО, но се отказах. И да, винаги можеш да се преместиш, но е по-неприятно от гледна точка на това, че задължително трябва и успех да гониш, а това е свързано с много притеснения (поне при мен)... По въпроса със специалностите и университетите мисля, че човек рано или късно попада там, където е трябвало да бъде :]. Успех!Bishop написа:Днеска цял ден го премислям и уж бях решил да оставам на второ, но в последния момент си промених решението. ВО е хубава специалност, а после една магистратура по Журналистика няма да ми дойде лошо. : ) Плюс това мога след първата година да са преместя Журналистика, ако реша. Реших, че трябва да съм реалист и според мен е абсурдно да падне с 80 стотни. Журналистика е хубава специалност и хората трудно се отказват от нея веднъж вече приети. Пък си прав/а донякъде де.. вероятно ще ме хваща яд, ако съм можел да вляза, но честно казано нямам нерви да чакам още 7-8 дни и да пътувам пак 16 часа.Диаси написа:Можем само да гадаем. Ако бях на твое място, щях да опитам и на второ класиране, защото поне щях да съм направила всичко, което зависи от мен, да ме приемат. Твоето място в другата специалност си се пази, нищо не губиш, ако опиташ. Разбира се, зависи от това дали ти се занимава с администрацията два пъти. А също така най-вече от значение е колко ти се учи Журналистика.
Вероятно сега си мислиш, че се отказвам лесно и съм безхарактерен де..
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
...където, Слийз, се намира Общината. Или Фармацевтичният факулет. Ако толкова общо обяснение й върши работа, аз бих казала, че е точно срещу Галерията за национално изкуство или Музикалния театър. Просто останах с впечатлението, че иска подробно обяснение.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- sleazzze
- В началото бе словото
Че то си е достатъчно ясно, тя като застане там, ще го види ^^
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Може бе, може. Ама аз не бих. И щото аз самата съм идиот, си губя времето да обяснявам като на идиоти, като се надявам, че съм от полза и на неидиотите помежду другото.
Да не говорим, че ако застанеш отдясно на Александър Невски, ще видиш една камара сгради, сред които евентуално и връхчето на покрива на ФЖМК. Ама както и да е. За който го знае къде е, е много лесно.
Да не говорим, че ако застанеш отдясно на Александър Невски, ще видиш една камара сгради, сред които евентуално и връхчето на покрива на ФЖМК. Ама както и да е. За който го знае къде е, е много лесно.
В края на ноември
В края на ноември
- sleazzze
- В началото бе словото
Не с лошо де o.O 
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
За хората, които са приети ВО и съжаляват за журналистиката - изкарайте 1 година и ще разберете, че сте направили възможно най-правилния избор, касаещ ФЖМК. Не искам да афектирам колегите журналисти и книгоиздаване, но чисто като учебен план първата година за ВО е малко по-изчистена от едни определени преподаватели
Най-важното при правенето на избора е да се запознаете с учебния план на съответната специалност и анотацията на сайта - изберете това, което ви влече и не съжалявайте, ако сте приети другото - журналистика и ВО в практиката са изключително свързани и възможностите за реализация са еквивалентни.
Успех и пуснете някакъв списък с минимални балове за да се ориентират хората догодина
Най-важното при правенето на избора е да се запознаете с учебния план на съответната специалност и анотацията на сайта - изберете това, което ви влече и не съжалявайте, ако сте приети другото - журналистика и ВО в практиката са изключително свързани и възможностите за реализация са еквивалентни.
Успех и пуснете някакъв списък с минимални балове за да се ориентират хората догодина
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хм, кои, бе - пиши и на лични, ако искаш. Май само Здравка/Камка са спестени 1 семестър на ВО и Книгоиздаване? Кой друг ти е бил драма?
Може и завоалирано да обясниш, ще те разбера.
Може и завоалирано да обясниш, ще те разбера.
В края на ноември
В края на ноември
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
Тук ли да пуснем минималните балове или в друга тема, защото повечето сигурно можем да пуснем и за други специалности, не само за ФЖМК?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day