По предложение на бъдещите ми колеги, направих тази тема с цел по-лесното намиране на "сродната душа"(или т.н. "съквартирант мечта"
Дерзайте!
п.п. аз ще се опиша утре

1 - без коментарMidwinterSun написа:Когато става въпрос за живеене заедно, най-важните точки, по които трябва да имате съвместителство, са:
1. Ниво на чистота и подреденост. Ако единият е чистник, а другият не, ще се избиете.
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. Идейно е да съвпадат, за да не си светите в очите. Макар че маските за сън помагат значително.
3. Кой колко дълго време окупира банята.
4. Ниво на шум, което всеки от вас е свикнал да произвежда.
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. Ако единият спи на отворен прозорец, докато другият мръзне, съвместното ви щастие под един покрив виси на косъм.
6. Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.
7. Кой колко хърка.
Съгласно личния ми опит, това са най-честите deal-breaker-и по отношение на съквартируването. Успех с намирането на съквартиранта-мечта
най-вероятно ще си с хора от различни факултети - не само от различни специалности...LovechGuy написа:Може ли от различни специалности (например СИ & КН) да сме съквартиранти ?
ми всъщност противно на всеобщите очаквания - те не ги джуркат нарочно, за да са колкото се може по random разпределени... класирането си върви по факултети. Толкова свободни стаи в този блок - толкова първокурсници за настаняване от еди кой си факултет и се попълват последователно (по най-лесния възможен начин). И доста често в една стая биха се падали хора, които са с доста близък бал в класирането (и естествено от една и съща специалност - което е най-полезно според мен!), ако нямаше такива индивидуални желания (иванчо иска да е с гошко и марийка с гинка). Друг е въпросът, че напълно празните стаи са по-малко в сравнение с тези които имат 1 или 2-ма души, живеещи вече там и от това се получава и допълнително разбъркване. Така, че дори и иванчо и гошко да се пишат, че са заедно накрая като ги сложат в една стая с петърчо, който е някакъв див, брадясъл и т.н. отиват на кино всичките сметките.Radeon написа: защото не ми харесва идеята съквартиранта ми да избран на случаен принцип