[КСК 2012] Скандинавистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: [КСК 2012] Скандинавистика
Някой се е изгаврил много лошо с теб, ако наистина са ти казали подобно нещо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Stargazer
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://i47.tinypic.com/2bnoz8.jpg
Мерси, Pepper. Честито и на теб! Явно ще сме колеги :]. + за Ева ще разберем октомври :д
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Стига, бе. Объркали са нещо, балът ти наистина ли е 17, 58? Колко имаш на изпита?
Не че нещо, но не възлагай големи надежди, защото ако наистина е толкова, няма как да се запишеш - инспекторите ще забележат грешката веднага, още повече, че не става дума за стотни.
Обаче така е супер гадно, аз бих им спретнала страшен скандал. То е ясно, че с този бал не си приета Скандинавистика, но не са ти сметнали и надолу специалностите заради тази грешка. Съветът ми е още утре да идеш да се разправяш, за да не губиш време.
Не че нещо, но не възлагай големи надежди, защото ако наистина е толкова, няма как да се запишеш - инспекторите ще забележат грешката веднага, още повече, че не става дума за стотни.
Обаче така е супер гадно, аз бих им спретнала страшен скандал. То е ясно, че с този бал не си приета Скандинавистика, но не са ти сметнали и надолу специалностите заради тази грешка. Съветът ми е още утре да идеш да се разправяш, за да не губиш време.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Stargazer
- В началото бе словото
Яяяя.. ти си приета с по-нисък от минималния? Много странно.. Не ме разбирай погрешно, радвам се за тебе и че си вътре, но самата снимка, която показваш ме изуми
. Както написа Търговецът на кристал може би те са пресметнали грешно.. Не знам как ще е иначе, звънкай и ги питай!
Нали се опитвам да обясня, че вече говорих с университета, откъдето ми казаха, че тази година има промяна и вече максималният бал е 18, също така приемат 7 вместо досегашните 6 момичета в специалността.
Аз кандидатствах с матура по английски.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Няма какво да звъниш. Ако си от София, отивай на място - установила съм, че само така можеш да се разбереш с администрацията на СУ. Едно, че нямат търпението да изслушват по телефона и второ, че сигурно телефоните им ще са загрели от най-разнообразни въпроси, като едновременно с това ще тече и записване и ще е лудница.
Сериозно, още утре отивай в 211 стая на Ректората и им казвай какво е станало, за да се оправи своевременно грешката и да си видиш реалното класиране. Едната от инспекторките е много разбрана - Зашева се казва, с дълга чуплива (рошавка) черна коса. Малко е рязка, но ще ти помогне.
Сериозно, още утре отивай в 211 стая на Ректората и им казвай какво е станало, за да се оправи своевременно грешката и да си видиш реалното класиране. Едната от инспекторките е много разбрана - Зашева се казва, с дълга чуплива (рошавка) черна коса. Малко е рязка, но ще ти помогне.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Че то само с матура май не може?
А и това е една от най-желаните специалности, сериозно ли мислиш, че само 7 момичета сте приети, при това с толкова нисък бал? Не ти го казвам, за да се заяждам, а защото очевидно е станала грешка, която ще лъсне, когато отидеш да се записваш.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 30 Юли 2012, 19:55, променено общо 1 път.
В края на ноември
В края на ноември
- Stargazer
- В началото бе словото
Pepper написа:Нали се опитвам да обясня, че вече говорих с университета, откъдето ми казаха, че тази година има промяна и вече максималният бал е 18, също така приемат 7 вместо досегашните 6 момичета в специалността.
Да бе да!
Не може да е променен нито балът, нито местата. Аз си знам, че съм едно от 6те момичета с английски при макс. бал 24.. това си ми пише на класирането, това си е и официалната информация за 2012.
Последно промяна от Stargazer на 30 Юли 2012, 19:58, променено общо 1 път.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Просто са я отметнали по каналния ред, без да я изслушат изобщо. Но ако отиде на място и им покаже за какво става въпрос, няма как да не обърнат внимание - това са 6 единици разлика, все пак. Да бяха 6 стотни, да не ги забележат. Обаче ако тя им каже: "Ама аз като се обадих и вие ми казахте, че максималният бал е 18", те ще кажат, че няма такова нещо и не са казвали нищо подобно, а максималният бал, естествено, си е 24 (примерно, де, не знам колко е, но като гледам минималният и знам колко народ я иска тая специалност, просто закръглям до следващото цяло число).
В края на ноември
В края на ноември
- Stargazer
- В началото бе словото
Няма как да не подкрепя Търговецът на кристал. Не те нападаме, повярвай, но наистина няма как да е така, както са ти казали.
Ще стане ясно, когато отида да се запиша.
- Stargazer
- В началото бе словото
Да, така е. Спираме по въпроса, а ти после ще кажеш как са се оправдали за телефонния разговор
.
СкандинавистикаPepper написа:Нали се опитвам да обясня, че вече говорих с университета, откъдето ми казаха, че тази година има промяна и вече максималният бал е 18, също така приемат 7 вместо досегашните 6 момичета в специалността.
Форма на обучение: Редовно
Състезателни изпити
Оценка от дипломата за средно образование (държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка)*
БАЛ
По избор:
І. Изпит с коефициент 3:
1. Английски език;
2. Немски език;
ИЛИ
ІІ. Матура с коефициент 2:
3. Английски език;
4. Немски език
+
Чужд език
=
24
макс.
бал
* Забележка:
Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... inavistika
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Т.е. те са ти казали правилно - максималният бал, щом си кандидатствала с матура, наистина ти е 18. Въпросът е, че няма как да си приета с него, при положение, че има толкова много по-високи оценки на изпитите, които са с коефициент 3, и толкова желаещи за специалността, а приемат толкова малко хора. И че максималният максимален бал, както правилно цитира колегата, е 24.
Остава обаче въпросът как са могли да допуснат толкова тъпа грешка, която ти дава лъжливи надежди, защото мога да си представя колко се надяваш всъщност да не е грешка и да има разумно обяснение за това, което ти се изписва.
Остава обаче въпросът как са могли да допуснат толкова тъпа грешка, която ти дава лъжливи надежди, защото мога да си представя колко се надяваш всъщност да не е грешка и да има разумно обяснение за това, което ти се изписва.
В края на ноември
В края на ноември