[КСК 2012] Скандинавистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: [КСК 2012] Скандинавистика

Мнение от Търговецът на кристал »

Някой се е изгаврил много лошо с теб, ако наистина са ти казали подобно нещо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Stargazer
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: първи

Мнение от Stargazer »

Мерси, Pepper. Честито и на теб! Явно ще сме колеги :]. + за Ева ще разберем октомври :д
Pepper
В началото бе словото

Мнение от Pepper »

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Стига, бе. Объркали са нещо, балът ти наистина ли е 17, 58? Колко имаш на изпита?
Не че нещо, но не възлагай големи надежди, защото ако наистина е толкова, няма как да се запишеш - инспекторите ще забележат грешката веднага, още повече, че не става дума за стотни.

Обаче така е супер гадно, аз бих им спретнала страшен скандал. То е ясно, че с този бал не си приета Скандинавистика, но не са ти сметнали и надолу специалностите заради тази грешка. Съветът ми е още утре да идеш да се разправяш, за да не губиш време.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Stargazer
В началото бе словото

Мнение от Stargazer »

Яяяя.. ти си приета с по-нисък от минималния? Много странно.. Не ме разбирай погрешно, радвам се за тебе и че си вътре, но самата снимка, която показваш ме изуми :shock: :shock: :shock: . Както написа Търговецът на кристал може би те са пресметнали грешно.. Не знам как ще е иначе, звънкай и ги питай!
Pepper
В началото бе словото

Мнение от Pepper »

Нали се опитвам да обясня, че вече говорих с университета, откъдето ми казаха, че тази година има промяна и вече максималният бал е 18, също така приемат 7 вместо досегашните 6 момичета в специалността.
Аз кандидатствах с матура по английски.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Няма какво да звъниш. Ако си от София, отивай на място - установила съм, че само така можеш да се разбереш с администрацията на СУ. Едно, че нямат търпението да изслушват по телефона и второ, че сигурно телефоните им ще са загрели от най-разнообразни въпроси, като едновременно с това ще тече и записване и ще е лудница.
Сериозно, още утре отивай в 211 стая на Ректората и им казвай какво е станало, за да се оправи своевременно грешката и да си видиш реалното класиране. Едната от инспекторките е много разбрана - Зашева се казва, с дълга чуплива (рошавка) черна коса. Малко е рязка, но ще ти помогне.
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Че то само с матура май не може? :shock: А и това е една от най-желаните специалности, сериозно ли мислиш, че само 7 момичета сте приети, при това с толкова нисък бал? Не ти го казвам, за да се заяждам, а защото очевидно е станала грешка, която ще лъсне, когато отидеш да се записваш.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 30 Юли 2012, 19:55, променено общо 1 път.
В края на ноември
Аватар
Stargazer
В началото бе словото

Мнение от Stargazer »

Pepper написа:Нали се опитвам да обясня, че вече говорих с университета, откъдето ми казаха, че тази година има промяна и вече максималният бал е 18, също така приемат 7 вместо досегашните 6 момичета в специалността.

Да бе да! :shock: нещо те метнят май .. Как така ще е 18 макс.?? Нее тия не разбират нещо, друго обяснение не виждам. С матура може, но тя е с коеф. 2 мисля.. демек ще се равнява на 4 от изпита по английски примерно.

Не може да е променен нито балът, нито местата. Аз си знам, че съм едно от 6те момичета с английски при макс. бал 24.. това си ми пише на класирането, това си е и официалната информация за 2012.
Последно промяна от Stargazer на 30 Юли 2012, 19:58, променено общо 1 път.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Просто са я отметнали по каналния ред, без да я изслушат изобщо. Но ако отиде на място и им покаже за какво става въпрос, няма как да не обърнат внимание - това са 6 единици разлика, все пак. Да бяха 6 стотни, да не ги забележат. Обаче ако тя им каже: "Ама аз като се обадих и вие ми казахте, че максималният бал е 18", те ще кажат, че няма такова нещо и не са казвали нищо подобно, а максималният бал, естествено, си е 24 (примерно, де, не знам колко е, но като гледам минималният и знам колко народ я иска тая специалност, просто закръглям до следващото цяло число).
В края на ноември
Аватар
Stargazer
В началото бе словото

Мнение от Stargazer »

Няма как да не подкрепя Търговецът на кристал. Не те нападаме, повярвай, но наистина няма как да е така, както са ти казали.
Pepper
В началото бе словото

Мнение от Pepper »

Ще стане ясно, когато отида да се запиша.
Аватар
Stargazer
В началото бе словото

Мнение от Stargazer »

Да, така е. Спираме по въпроса, а ти после ще кажеш как са се оправдали за телефонния разговор :).
alibaba
В началото бе словото

Мнение от alibaba »

Pepper написа:Нали се опитвам да обясня, че вече говорих с университета, откъдето ми казаха, че тази година има промяна и вече максималният бал е 18, също така приемат 7 вместо досегашните 6 момичета в специалността.
Скандинавистика

Форма на обучение: Редовно

Състезателни изпити

Оценка от дипломата за средно образование (държавен зрелостен изпит или от задължителната подготовка)*

БАЛ

По избор:
І. Изпит с коефициент 3:
1. Английски език;
2. Немски език;
ИЛИ
ІІ. Матура с коефициент 2:
3. Английски език;
4. Немски език

+

Чужд език

=

24
макс.
бал

* Забележка:
Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... inavistika
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Т.е. те са ти казали правилно - максималният бал, щом си кандидатствала с матура, наистина ти е 18. Въпросът е, че няма как да си приета с него, при положение, че има толкова много по-високи оценки на изпитите, които са с коефициент 3, и толкова желаещи за специалността, а приемат толкова малко хора. И че максималният максимален бал, както правилно цитира колегата, е 24.
Остава обаче въпросът как са могли да допуснат толкова тъпа грешка, която ти дава лъжливи надежди, защото мога да си представя колко се надяваш всъщност да не е грешка и да има разумно обяснение за това, което ти се изписва.
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”