Или както се казва - да живее Франция! Може би единствената алтернатива на задръстващия ни американизъм
Отношението към Франция?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
Отношението към Франция?
Само няколко дни след финала, Франция имаше национален празник, а това ми напомни:

Или както се казва - да живее Франция! Може би единствената алтернатива на задръстващия ни американизъм
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
Re: Отношението към Франция?
Правилно. Единствено алтернатива за задръстваните от американизъмinaccessibility написа:Може би единствената алтернатива на задръстващия ни американизъм
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ооо, любимата ми тема
Към самата Франция отношение нямам - красива е, с богата история. Което може да се каже за 90 процента от европейските държави.
Но за французитеееееееее....колкото и да ги псувам, все им е малко! Нагли, егоисти, шовинисти, арогантни и ужасно студени хора! Единственият свестен,когото познавам, е гаджето на една приятелка. Просто не мога да ги дишам. Нито един мъж през живота ми не е се отнасял толкова зле с мен, колкото един французин, може би за това ми е такова мнението. Но пък и когато съм била там , не са ми правели особено добро впечетление, макар, че съм се срещала и с нормални. И да ви разбия още един мит - французойките не изглеждат добре, не се поддържат и се обличат и гриират буквално грозно. Не са и особено умна нация - аз познавам повече френски автори, от колкото те самите. Храната е ужасна. Торта с тиквички. Кой нормален човек яде торта с тиквички?!
Към самата Франция отношение нямам - красива е, с богата история. Което може да се каже за 90 процента от европейските държави.
Но за французитеееееееее....колкото и да ги псувам, все им е малко! Нагли, егоисти, шовинисти, арогантни и ужасно студени хора! Единственият свестен,когото познавам, е гаджето на една приятелка. Просто не мога да ги дишам. Нито един мъж през живота ми не е се отнасял толкова зле с мен, колкото един французин, може би за това ми е такова мнението. Но пък и когато съм била там , не са ми правели особено добро впечетление, макар, че съм се срещала и с нормални. И да ви разбия още един мит - французойките не изглеждат добре, не се поддържат и се обличат и гриират буквално грозно. Не са и особено умна нация - аз познавам повече френски автори, от колкото те самите. Храната е ужасна. Торта с тиквички. Кой нормален човек яде торта с тиквички?!
- hazel
- Стенограф
- Специалност: МО
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Аз франсетата ги намразих след като некъв френски посланик в ефира на БНТ най-нагло попита защо ние не сме се радвали, когато станаха световен шампион по футбол. На тоя май не са му пускали записи от 17.11.1993 г. Друго лошо впечатление относно франзелите ми прави тяхното ЯВНО нежеленаие да използват английския като комуникационно срадство, а залагат на френския. Е кво, всеки ли трябва да знае френски? Аз съм учил немски, живял съм в Германия, но германците например първо като разберат че съм чужденец веднага започват да приказват и помежду си на английски, а когато им кажеш че говориш немски ти се радват като природно чудо 

- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
именно, германците са сладури, особено тия от източна германия - малко темерути понякога, ама в повечето случаи супер мили и усулжливичкиhazel написа:Аз франсетата ги намразих след като некъв френски посланик в ефира на БНТ най-нагло попита защо ние не сме се радвали, когато станаха световен шампион по футбол. На тоя май не са му пускали записи от 17.11.1993 г. Друго лошо впечатление относно франзелите ми прави тяхното ЯВНО нежеленаие да използват английския като комуникационно срадство, а залагат на френския. Е кво, всеки ли трябва да знае френски? Аз съм учил немски, живял съм в Германия, но германците например първо като разберат че съм чужденец веднага започват да приказват и помежду си на английски, а когато им кажеш че говориш немски ти се радват като природно чудо
а тоя фразуцин верно е бил супер нагъл
абе както го беше олбобщила много хубаво една писателка (френска!), мнението на чужденците за Франция се свежда до "Много хубава страна, ама да ги нямаше французите"... no further comment
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- hazel
- Стенограф
- Специалност: МО
- Обратна връзка:
Най-тъжното (или най-смешното) е че без да са спечелили войната, получиха част от Германия като Безатцингсцоне и там са правили брутални реваншистки акции - изнасилвания, стрелби посред бял ден, само защото германците ги сгазиха за 2 седмици през `40-та година...тук трябва да подчертая че не съм почитател на нациска Германия...

-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Нали знаете в какво са се клели френските крале...
А те милите са седели и са се чудели какво е това. Никога като нация не са ми били симпатичми тези франсета. Едно момиче ми разказваше, че като била във Франция я питали ние в България какво ядем - хляб имаме ли, сладко имаме ли и т.н.
Явно ни имат за пещерни хора...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."