[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
Право редовно
Честито на всички 
- Morella Blake
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: втори
Айде- право редовно
Честито на всички колеги!
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
Надявам се не е рано за моя въпрос
.Някой,който е наясно може ли да обясни как стоят нещата с тези групи и потоци,на които сме разделени? И кое е по-добре - да си в началните групи или в крайните от гледна точка на изпитите по време на сесията? Мерси предварително : ))
Естествено, че има шанс. Дори и да не стане с редовното-спокойно и задочното не хапе, въпреки че е просто грехота с 27.65 бал да сложа право задочно на първо място. Извинявайте, че ви надувам главата, но още не мога да си го простя...anesthesia написа:И аз съм Право - задочно! Не ми достигат 0,07 за редовно. Дали има шанс на второ или трето класиране да паднат баловете?
- Intrance
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: 12
Право-редовно!!! Честито, колеги!!!
"Човек може да бъде унищожен, но не и победен!"
повечето хора, с които съм говорила препоръчват да се запишеш в крайните, поне било по-лесноelinkabs написа:Надявам се не е рано за моя въпрос.Някой,който е наясно може ли да обясни как стоят нещата с тези групи и потоци,на които сме разделени? И кое е по-добре - да си в началните групи или в крайните от гледна точка на изпитите по време на сесията? Мерси предварително : ))
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Има 16 групи. 1-8 са първи поток, 9-16 са втори. Като цяло, втори поток е по-добрата стратегия за оцеляване. Първи поток пък казват, че в правото учат два типа студенти - бъдещи юристи и втори поток (или нещо от тоя дух).elinkabs написа:Надявам се не е рано за моя въпрос.Някой,който е наясно може ли да обясни как стоят нещата с тези групи и потоци,на които сме разделени? И кое е по-добре - да си в началните групи или в крайните от гледна точка на изпитите по време на сесията? Мерси предварително : ))
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- yanitad
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз съм чувала , че нямаш право да избираш кой поток и група искаш ?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Написах го предиelinkabs написа:Надявам се не е рано за моя въпрос.Някой,който е наясно може ли да обясни как стоят нещата с тези групи и потоци,на които сме разделени? И кое е по-добре - да си в началните групи или в крайните от гледна точка на изпитите по време на сесията? Мерси предварително : ))
5-6 страници
някъде, виж из темата
за схемата
с групите...
лол, получи ми се в рима...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сама си избираш групата, да.yanitad написа:Аз съм чувала , че нямаш право да избираш кой поток и група искаш ?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Първи поток е по-лесно.Освен Стойчев другите им са по-леки от тия на втори поток.elinkabs написа:Надявам се не е рано за моя въпрос.Някой,който е наясно може ли да обясни как стоят нещата с тези групи и потоци,на които сме разделени? И кое е по-добре - да си в началните групи или в крайните от гледна точка на изпитите по време на сесията? Мерси предварително : ))
За групите бих те посъветвал да избереш нещо средно-примерно 3-4-5-6 или 10-11-12-13.Крайните не са много подходящи за изпити.
-
qnistoyanova
- В началото бе словото
Право - редовно ! Честито, колеги ! Който иска, да пише - https://www.facebook.com/qnica.stoyanova
)))
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Те тава е!Kristo написа:Някой попита за групите и потоците - ИМА значение само в 2 случая:
А/ преподавателите - на някои потоци са им по-приятни, на други - не чак толкова. Не искам да се сещам за имена, че ми става гадно, а е лятно време. Но няма поток, който да избегне лошото. Вече опира до предмети и това, кой ви се отдава по-лесно. Като цяло изберете втори поток, но не разчитайте на лесни изпити.
Б/ сесиите - първите 8 групи са първи поток, вторите 8 са втори. Това има значени за датите на изпитите.
Примерно ви изпитват по 2 групи на ден - така последните две - 15та и 16та ще имат най-много време за учене, а 1ва и 2ра - най-малко. Друг момент е ако ви слагат по 4 групи на ден - обикновенно избират по 2 от поток - 1ва, 2ра, 9та, 10та, което означава, че 9та и 10та се водят "начални групи" на своя поток и те минават първи. По правилно не е добре да сте в първите групи, защото нямат е инфо за това как тече изпита. А и не е хубаво да сте последни, защото ако следващия изпит е общ за всички групи, те ще имат най-малко време за учене.
Затова препоръчвам 3,4,5,6 групи от първи поток и 11,12,13,14 от втори. Аз лично съм 13та. Мен ако питате - като се записвате, питайте за някоя от тези групи и изберете тази с най-малко записани, особено ако се записвате първия ден - обикновенно хората, които се познават се пишат в 1 група и на вас ще ви е по-приятно да сте в такава, в която никой не се познава. Също така ще е удобно, ако ваш познат е в първи поток, вие да се запишете втори и след 1год, ако неговия поток ви кефи повече, да се преместите. Ако се записвате по групички, демек с бивши съученици и приятели, може да изберете да сте "съседни групи" - 1ра и 2ра или например 13 и 14та - в повечето случаи карате общи упражнения по такива двойки и реално сте като 1. Но след 2ри курс ви слагат по 1 група на упражнение и така на по-важните предмети няма да сте сред приятели и да си лафите, вместо да внимавате. Друг момент е, че няма да сте изолирани от непознатите толкова много.
Е, това е.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Стойчев, Стойчев... колко да е Стойчев... 

-
Dplayer
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
Приет редовно, bitchez
!!! Честито, колеги, ще се видим есента
! Само за информация, колко падна балът при женските ? При нас момчетата за редовно се е сринал до 23.98 .
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!