[КСК 2012] Кандидати за Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
assault
Танцуващия с клавиатури

Re: [КСК 2012] Кандидати за Право

Мнение от assault »

Първи семестър 3 задължителни изпита
Обща теория на държавата, Международни отношения, История и право на българската държава.Реално само последният изпит е по-труден и то защото е устен и е субективен.При другите с макс 1 седмица подготовка може да се изкара и отлична оценка.
Втори семестър-4 задължителни изпита
Обща икономическа теория, Римско частно право, Обща теория на правото и Спорт.
Римското право и ОТП-то са си кофти изпити.Най-вече при римското право никой не чете кво си писал, а колко си написал, та пишете колкото се може повече неща (като щете повторете това, което помните от ИБДП-то :lol: :lol: ), а ОТП-то зависи в кой поток ще си.При първи поток е лесно, при втори е по-шибано.Но като цяло първата година си е доста лежерна.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

благодаря много. до колкото разбрах задочниците нямат спорт
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Да, нямат.
Facebook
Изображение
.Ivanov.
В началото бе словото

Мнение от .Ivanov. »

И мен подведоха с грешна информация от СУ.Като ходих да се записвам за класиране, се записвах в самия университет и там една госпожа ми обясни сигурно 10 пъти че със специалност Право може да ти се вземе оценката от матурата и да се умножи с коефициент :пример ако имам 6 на матурата, ще имам 4 на изпита.А ако на темата която съм писал на изпита имам 3.60 ми се взима по високата оценка от двете, тоест от матурата и оценката ми е 4.00.Това ми беше обяснено поне 10 пъти защото аз не и вярвах, но тя продължаваше да ме убеждава и накрая нямах друг избор освен да се съглася :shock: .
Днес се обаждам в централата на СУ и ми казват точно обратното.Не съм добър по бг и това ме устройваше ,но сутринта ме поляха със студен душ... :(
maestrooo
В началото бе словото

Мнение от maestrooo »

.Ivanov., ти колко си изкарал на изпита по БЕЛ? Ако оценката ти е над 4.00 какво те бърка? А и в крайна сметка наистина е било наивно от твоя страна да лежиш на това ухо, че се умножава с еди-какъв-си коефициент оценката от матурата.. И мен ме подведоха в СУ: първоначално когато питах дали за балообразуване се взима оценката от дипломата или от матура по БЕЛ ми казаха, че се взима по-високата, а в крайна сметка излезе, че се взима тази от матурата..
per aspera ad astra.
.Ivanov.
В началото бе словото

Мнение от .Ivanov. »

Абе аз изобщо не съм се уповавал на това, но така се получиха нещата, че ми се наложи да прибягвам до този вариант.
Имам 3 на изпита... Тъпото е че първоначално имах някакви надежди и сега изведнъж нищо :(
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

дали има как чрез някаква молба или нещо друго да бъде внесена корекция в списъка с желания? :roll:
elinkabs
В началото бе словото

Мнение от elinkabs »

По-добре е да попиташ в университета.Мисля,че е повече от ясно,че няма как ,а и като се има предвид ,че до самото класиране остават 3 дни,но за всеки случай можеш да попиташ. : )
seduction
Драскач

въпроси относно право

Мнение от seduction »

Здравейте на всички. Имам няколко питания, които вярвам ще бъдат полезни и за останалите колеги.
Така значи ще уча право задочно. Искам да помоля някой задочник, или някой, който е запознат да разясни как точно протичат въпросните очни. Също така искам да знам всички ли учите от учебници или има сред вас такива, които залагат само на лекциите.
Разрових се из форума тук и открих доста негативна нагласа към учещите задочно, едва ли не, че сме по-тъпи. Стана ми доста гадно, тъй като конкретно аз няма да вляза да уча задочно тъй като не съм изкарала достатъчно добри оценки за редовно, а поради причината, че отново позволих на родителите ми да повлияят на избора ми...
До колкото разбирам, последните години границата между редовната и задочната форма силно се е размила. Тоест ако допреди години е имало заверки и задължително присъствие сега не е точно така... Не знам до колко вярна е тази информация, ако някой е на друго мнение, нека го сподели.
Другото, което силно ме вълнува- съществува ли опция две години да бъдат взети за една?Благодаря :)
elinkabs
В началото бе словото

Мнение от elinkabs »

seduction "Така значи ще уча право задочно" , възхитително е какво самочувствие имаш.Класирането още не е излязло,а ти вече знаеш какво си приета : ) ( да, всеки си прави елементарни сметки за приема в университета си на база на миналите балове и все пак нищо не се знае ;)))
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Пхах... предвид факта, че балът й е 27.65 не е никак "възхитително" какво самочувствие има... :lol:

Въпросните очни протичат под формата на целодневни лекции в продължение на 2 седмици. По цял ден, всеки ден. Влизат преподавателите, четат, вие си водите записките и така.
Дали ще учиш от учебници или лекции строго зависи от предмета.
Негативната нагласа към учещите задочно идва от факта, че повечето задочници са прото хора с недостатъчен бал за редовно. Смисълът на задочната форма сериозно го хваща липсата, когато кандидат-студентите пишат право-редовно на първо желание и веднага след това право-задочно.
Пък ти, щом неразумно си слушала родителите си, а не собствените си желания - напъни се в първи курс, изкарай висок успех и се прехвърли втори курс в редовно. Не е особено трудно, просто се иска малко постоянство.
Границата между редовно и задочно в никакъв случай не е размита. И е точно обратното на това, което ти казваш - преди занятията не бяха задължителни за посещение, сега упражненията са.
Две години могат да бъдат взети за една, но само последните две. Повярвай ми, няма да искаш да взимаш последните си две години в тази специалност наведнъж.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
elinkabs
В началото бе словото

Мнение от elinkabs »

Моят е повече както и на други ( искам право редовно ) ,но никой друг не е заявил категорично ,че вече е приет,нали :) хах
Dplayer
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от Dplayer »

elinkabs написа:Моят е повече както и на други ( искам право редовно ) ,но никой друг не е заявил категорично ,че вече е приет,нали :) хах
Не виждам защо това е чак такъв проблем... вместо да сте спокойни, че работата ви е сигурна дни преди класирането, вие влагате излишни нерви :D . Увереността не е лошо нещо, особено когато не е безпочвена.
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Емиии, да си заявила, бе! :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

elinkabs написа:Моят е повече както и на други ( искам право редовно ) ,но никой друг не е заявил категорично ,че вече е приет,нали :) хах

:) Ще ти кажа само, че няма нищо лошо в това човек да бъде уверен в себе си, още повече, когато увереността му е оправдана. Като се спичаш и доброволно поставяш под съмнение дори и това, което самата ти си постигнала никога няма да достигнеш до някакъв значителен прогрес. В живота успяват не онези, които знаят най-много, а онези, които знаят как да приложат и малкото научено.

Не знам колко ти е бала, но от сега ти казвам, че си приета. :)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”