Въпрос към кандидатстващите в два университета

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
sasho
В началото бе словото

Въпрос към кандидатстващите в два университета

Мнение от sasho »

Кандидатствах и в СВУБИТ.Там резултата излиза преди този в СУ,ако съм приет на първо класиране и се запиша,освен,че ми взимат дипломата,си плащам и семестриалната такса,която губя,ако си изтегля документите,за да се запиша на друго място(евентуално в СУ).Предполагам,че и други от вас са се сблъскали с проблема и ще ми е интересно да чуя мнението ви. :)
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Това СВУБИТ какъв университет е? Ако е частен, на каквото ми прилича, е съвсем логична политиката му.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Моят съвет е да потвърдите, а не да се записвате веднега, за да си спестите главоболия... И изчакайте резултатите от СУ.
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

И аз преди време се сблъсках с казуса СВУБИТ - Специализирано висше училище за библиотечно-информационни технологии. Отскоро е Висше училище. Беше колеж.

Така им е практиката. Който кандидатства там поема риска да се запише в СВУБИТ, преди да са излезли резултатите в СУ. Няма начин ;)

уСпех :)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
sasho
В началото бе словото

Мнение от sasho »

alhimikat прав си,но дали само там е така?И в СУ щом те приемат и се запишеш,ти взимат дипломата(която м/у другото се съхранява в университета до завършване на образованието или до напускане)и плащаш семестриална такса.В СУ,обаче връщат 90% от таксата,ако си изтеглиш документите преди започване на учебната година.
Оказва се,че в колко и университета да кандидатстваш,в първия в,който те приемат трябва да се запишеш :roll:
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Мнение от Angelina_Jolie »

ами ако не си приет на първо желание можеш да останеш на следващото класиране! а мен ме интересува, ако някой знае, ако в СУ останеш на второ класиране без да се записваш, пак ли ти взимат дипломата, щото аз така разбрах от някъде! ако някой знае със сиг. да пише, plsss!
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Какво питаш? На второ класиране си на желание различно от първото?
Ами потвърждаваш участието си и продължаваш за третото. После на третото се записваш и оставяш дипломата.
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Ако потвърдя че искам да остана на второ класиране (без да се записвам) ще ми вземат ли дипломата или чак после когато се запиша?
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Не го ли написах ясно, че когато се записваш, т.е. попълваш студентската си книжка и куп чаршафи, тогава оставяш дипломата си. :wink: :wink: Иначе при потвърждение - не.
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Ами не съм разбрала явно... ианче мерси много! щото от тва дето пиша в справочника друго разбрах...
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Какво пише, че да го разтълкувам.
Ако не те затрудни, напиши го, че да не е от нововъденията :shock: :shock: :shock: Това записване от много отдавна не е търпяло промени.
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

Чл. 34. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 8 до 10 август вкл. имат възможност :

1. Да се запишат в специалностт, в която са класирани, като не участват в следващите етапи
2. Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно или колежанско образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране
3.Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.

ей тва пише :)
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Angelina_Jolie написа:2. Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно или колежанско образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ама наистина ли е така? Гадно. При мен не беше така. Отидох си до трето класиране без дипломата.
Аватар
Angelina_Jolie
В началото бе словото

не знам! аз затва питам, щото тва е мн тъпо и прецакващо ако е така!!!! ....
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”