Събудихме ли се ?

Подфорум към Физическия факултет
Публикувай отговор
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото
Специалност: АМГ - задочно
Курс: първи

Re: Събудихме ли се ?

Мнение от Luvitzata »

Все още не са излезнали датите за изпитите от зимния семестър за редовното обучение, но може да следиш тук: http://phys.uni-sofia.bg/bul/index.html
Успех на сесията :)
Take care!
Аватар
Luvitzata
В началото бе словото
Специалност: АМГ - задочно

Мнение от Luvitzata »

Здравейте на всички! За много години! С излизането на програмата за зимният семестър на редовното обучение за 2011-2012 искам да ви пожелая тя да е успешна за всеки един от вас. След изминала една такава за мен, и по повод тези, които като мен за първи път им предстой такова нещо искам да кажа да следното: гответе се усилено, залягайте над учебниците и лекциите. Хубаво е, че редовното обучение има този тип материали, понеже ние задочниците трябваше да бъдем малко по-изобретателни (основно интернет, което не винаги е най-добрият източник, особено ако не знаеш какво точно търсиш и какво ти трябва). Също така имайте в предвид, че усилията не остават неоценени. На преподавателите им е ясно, че ние не можем да знаем колкото тях, но и това време ще отмине надявам се. Нали за това сме там?!
Тук бих искала да вмъкна нещо, което много от нас пропускат и това е, че ние искаме да се научим! За това сме обмисляли и избрали специалностите в които сме, и че ако ние сами не можем да се стимулираме да изучим материи, който в момента ни се струват ненужни, излишни и скучни, то тогава не знам кой би могъл. Нашите преподаватели не са, за да ни стоят над главите и да ни обясняват всяка дума. Тяхната задача е да ни покажат нещата и местата, където ние бихме се затруднили да възприемем сами. И въпреки всичко, всеки един от тях никога не би отказал да помогне, ако някъде срещнем проблем, с който сами не можем да се преборим. Това ми подсказва да пожелая лека и удовлетворителна от студентите сесия на всички преподаватели. Пожелавам ви повече студенти, заради който да си заслужава да продължавате да преподавате.
Успешна сесия на всички!
Take care!
LightTheTorch
В началото бе словото
Специалност: Комуникации и физична електроника

Мнение от LightTheTorch »

Успешно завършване на сесията :)
Някой знае ли срокове за плащане на новия семестър и дали цените са същите?
Аватар
rOyals
В началото бе словото
Специалност: медицинска физика

Мнение от rOyals »

Сроковете са от днес (може и да бъркам) до 29.02 (това е 100% сигурно). Сумата да се надяваме, че е същата както за 1-ви семестър. :D
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

:salute:
Е, предполагам, че след края на сесията и в началото на новия семестър самочувствието е вече по-добро. Дори да сте получили "гол" в собствената врата, вече знаете, че няма нищо страшно.

След практикума по "Механика" (за по-напредналите и по други дисциплини), писането и заверяването на протоколи вероятно имате вече идеи за подобряване на лабораторните упражнения или дори за нови, по-интересни постановки. Бихте могли да споделите тук
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =4&t=19744

В края на краищата всичко във физиката почива на съгласието с експерименталните резултати. :wink:
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Не се съмнявам, че сте будни и не си въобразявам, че очаквате моето подканване за да споделите нещо.

Все пак, какви са впечатленията ви от първата година? Оплаквания, похвали :? , въпроси?

Или си имате много по-интересни занимания?
skamenov
В началото бе словото
Специалност: кктф
Курс: втори

Мнение от skamenov »

аз съм си доволен :) нищо, че ми останаха 5 изпита и сега се сетих да седна да уча, вместо през годината да си бях ходил на лекции и упражнения :D ама то и не става някъв четвъртокурсник и кандидат асистент да ти водят упражненията по съответно МА 1 и 2, те самите не са сигурни какво пишат на дъската.. възмутен съм.. :х
kvg
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от kvg »

И тогава от какво си доволен? :)
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

skamenov написа:... ама то и не става някъв четвъртокурсник и кандидат асистент да ти водят упражненията ...
Най-вероятно преподавателите по МА 1 и 2 на са наши, а е много трудно да се влияе върху избора и решението на друг факултет.

Опитайте да "оправите" два-три изпита през септемврийската сесия, един извънредно в средата на ноември и нещата ще започнат да се нормализират.

Успех!
Аватар
Kozhuharova
В началото бе словото

Мнение от Kozhuharova »

Поздрави от зайците!!

Оптометрия.
На своята съдба съм господар, на своята душа съм капитан!
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Kozhuharova написа:Поздрави от зайците!!

Оптометрия.
:salute: :salute: :salute:

Това първо желание ли Ви беше?
Аватар
Kozhuharova
В началото бе словото

Мнение от Kozhuharova »

Първо желание, кандидатствах с бал 28.40. Като видях минималния бал, обаче, бях малко разочарована. Нооо, в пълно съзнание и с ясна мисъл съм избрала тази специалност.
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Kozhuharova написа:... Като видях минималния бал, обаче, бях малко разочарована...
Не се притесняайт от разликата в бала. Това често става при сравнително новите специалности. Преподавателите съдействат на студентите, които се стремят към по-сериозни и задълбочени знания.
Аватар
Kozhuharova
В началото бе словото

Мнение от Kozhuharova »

Както се казва "то ще се чуе кое ври и кое кипи".. Радвам се, че преподавателите съдействат, защото няма ли комуникация между студент/учител, няма смисъл от нищо. Така си мисля аз, разбира се.

Хубава вечер, ще се видим!
Аватар
mazda
От дъжд на вятър
Специалност: Инженерна физика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mazda »

Айде честито на новите попълнения, ще имате, сигурен съм, много приятни и "приятни" моменти във ФзФ. Айде за мен още един семестър и край. :)
The 4th Law of Thermodynamics:
Don't try to explain the first 3 on a blind date.

Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
Публикувай отговор

Обратно към “ФзФ”