[КСК 2012] Психология

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Chauncey
В началото бе словото

Re: [КСК 2012] Психология

Мнение от Chauncey »

stoyan.dyulgerov написа:
Chauncey написа:
Potato написа:Радвам се, че все още никой не се е изцепил, че се надява да се научи да чете мисли и езика на тялото :D
NLP, ESP, алън пийз, джо наваро... извънкласна дейност
Алън Пийз :scratch: ? Също Барбара Стрейзънд, Лайза Минели и макарони със сирене, нали? :) Още, две врачки от махалата :) Между другото, от всичко изброено, за невролингвистичното програмиране мога да потвърдя, че действа. Ама наистина действ, просто е далеч от науката психология. По-скоро автохипноза + Луиз Хей на хетеросексуален език >)
книгата му е фундаментална за езика на тялото, не знам как направи асоциация с двете мацки...
да, действа, и методът силва действа, и създитателната визуализация действа, и автохипонзата действа, и утвържденията действат, всичко действа като го правиш продължително време и спазваш правилата... и защо NLP ще е далеч от психологията, когато става въпрос за rapport, anchoring, има и много life coaching сегменти, прилага се в абсолютно всякакви ситуации и е ключ към по-доброто разбиране на хората? хасъл психологическо ми изглежда на мен
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

Общо взето пак стигаме до великата теория на относителността, което от своя страна не променя факта, че психологията е една прекрасна наука, а аз главоломно се отдалечавам от нея :roll: :roll:
Някога, някога, толкова някога...
Аватар
Chauncey
В началото бе словото

Мнение от Chauncey »

има достатъчно книги, курсове, семинари и прочие, това, че няма да ти преподават разни хора не означава, че няма да учиш...
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

Чувството е друго, стимулът е по-голям...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Chauncey написа:има достатъчно книги, курсове, семинари и прочие, това, че няма да ти преподават разни хора не означава, че няма да учиш...
Да, но значи, че няма да можеш да практикуваш!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
stoyan.dyulgerov
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от stoyan.dyulgerov »

Chauncey написа:
stoyan.dyulgerov написа:
Chauncey написа:
Potato написа:Радвам се, че все още никой не се е изцепил, че се надява да се научи да чете мисли и езика на тялото :D
NLP, ESP, алън пийз, джо наваро... извънкласна дейност
Алън Пийз :scratch: ? Също Барбара Стрейзънд, Лайза Минели и макарони със сирене, нали? :) Още, две врачки от махалата :) Между другото, от всичко изброено, за невролингвистичното програмиране мога да потвърдя, че действа. Ама наистина действ, просто е далеч от науката психология. По-скоро автохипноза + Луиз Хей на хетеросексуален език >)
книгата му е фундаментална за езика на тялото, не знам как направи асоциация с двете мацки...
да, действа, и методът силва действа, и създитателната визуализация действа, и автохипонзата действа, и утвържденията действат, всичко действа като го правиш продължително време и спазваш правилата... и защо NLP ще е далеч от психологията, когато става въпрос за rapport, anchoring, има и много life coaching сегменти, прилага се в абсолютно всякакви ситуации и е ключ към по-доброто разбиране на хората? хасъл психологическо ми изглежда на мен
Препратката към двете мацки, интернационалната кухня и маг Джуна бяха плод на доброто ми настроение, липса на всякаква логика и некоординиран изстрел в тъмното. Алън Пийз - чел съм само "Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" и нещо консервативната жилка in my guts потреперва и дразни сакралната ми област при мисълта да приравня размишленията за разговорите в обществените тоалетни (защото такива съм срещал в книгата) до истинската наука. Нека се перифразирам с чужд цитат:

-You’ve dedicated your life’s work to educating the general populace about complex scientific ideas.
-Yes, in part.
-Have you ever considered trying to do something useful?

Колкото до НЛП моля за правото да не го считам за част от психологията.

Поздрави :)
Аватар
Chauncey
В началото бе словото

Мнение от Chauncey »

до каква степен безсмислените препратки, ненужните епитети и престорената куртоазия повишават самочувствието ти?
stoyan.dyulgerov
В началото бе словото

Chauncey написа:до каква степен безсмислените препратки, ненужните епитети и престорената куртоазия повишават самочувствието ти?
Никаква, самочувствието ми е достатъчно високо. Безсмислени препратки и ненужни епитети - не отричам, но не съм нито престорен, нито излишно учтив.
zlia_kufar
В началото бе словото

Мнение от zlia_kufar »

ВЕДНАГА да има мир!Ако някой ще раздава или отнася хейт тука,това ще съм АЗ!
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

Бъдещите психоаналитици в действие! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Chauncey
В началото бе словото

Мнение от Chauncey »

щом вече има някаква структура, всичко е mkay
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

А някой да има идея на каква база става прехвърлянето и дали е възможно още след първият семестър?
Знам, че някои от изпитите се припокриват с философията и преместването не е трудно при добър успех. Но дали е възможно и прехвърляне от други специалности във факултета (визирам политология и социология) ?
Аватар
Илияна
В началото бе словото

Мнение от Илияна »

Здравейте! И аз имам желанието да уча Психология, но като наблюдавам минималния бал май май ще се размина :( Очаква ме Философията, за която миналата година не чух много добри отзиви, относно обучението... Дано поне на 2ро класиране имам някакъв шанс да ви стана колежка!!! :roll:
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

Илияна написа:Здравейте! И аз имам желанието да уча Психология, но като наблюдавам минималния бал май май ще се размина :( Очаква ме Философията, за която миналата година не чух много добри отзиви, относно обучението... Дано поне на 2ро класиране имам някакъв шанс да ви стана колежка!!! :roll:
че какво му е на обучението по философия?
stoyan.dyulgerov
В началото бе словото

Хермине написа:А някой да има идея на каква база става прехвърлянето и дали е възможно още след първият семестър?
Знам, че някои от изпитите се припокриват с философията и преместването не е трудно при добър успех. Но дали е възможно и прехвърляне от други специалности във факултета (визирам политология и социология) ?
Здравей! Виж какво намерих по темата:

На основание чл. 70, ал. 1, т. 8 от Закона за висше образование студентите имат възможност да се преместват във и от друго висше училище, факултет, специалност или форма на обучение в съответствие с Правилника за прием на студенти на висшето училище.

23. Кандидатите за преместване от една специалност в друга и от една форма на обучение в друга трябва да имат успешно завършена учебна предходна година и да са завършили първи или втори курс.

24. Кандидатите трябва да имат издържан конкурсен изпит и/или положени държавни зрелостни изпити валидни за специалността, в която искат да бъдат преместени, съгласно Правилника за приемане на студенти в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

За психология ФФ има допълнително следните условия, без оглед на първоначалната специалност и факултет, от които се прехвърляш:

Специалност ПСИХОЛОГИЯ
1. Успех от първата година на следването най-малко отличен (5,50);
2. Брой на прехвърлените студенти: 10 % от държавната поръчка; (Това прави 2-3 момчета и 3-4 момичета)
3. При наличие на повече кандидати, изпълняващи по-горните условия, класирането става въз основа на бал, формиран от успех от следването през първата година и оценката от приемния изпит. Специалност Психология няма да признава държавните зрелостни изпити като входящо ниво за прехвърляне.

След преместване в друга специалност започваш отново от първи курс, освен АКО:

8. Преместените студенти могат да преминат в по-горен курс на обучение само при условие, че имат до три приравнителни изпита. При преместване положените изпити се признават, ако хорариумът по същата учебна дисциплина е не по-малък от 80% от предвиденото в учебния план и съдържанието й е идентично. Деканът на съответния факултет определя курса на обучение и признава положените семестриални изпити.

ИЗВОД: Ако си положил успешно кандидатстудентски изпит в СУ (примерно английски), с който си образувал състезателен бал за специалност Психология и си завършил поне първи курс с поне отличен 5,50, имаш шанс да се прехвърлиш и то дори ако първи курс си учил, да речем, немска филология. Aко обаче си учил обаче нещо много подобно и най-много три от предметите от желаната специалност са коренно различни и трябва да полагаш приравнителни изпити, може да започнеш направо от съответния по-горен курс. Премстване между семестрите не се предвижда. Прилагам допълнителните условия на всички факултети.

Дано това да помогне :)
Прикачени файлове
additional_terms2012-2013[1].pdf
(158.18 KiB) Свалено 9 пъти
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”