СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- pandarulesss
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Ако може да попитам, когато се записваме за специалността, трябва да идем в съответния факултет. Обаче понеже много факултети се намират в Ректората, къде точно да търся ФКНФ
Вътре е малко объркващо и със сигурност ще се залутам из коридорите

When one door of happiness closes,
another opens,
but often we look so long at the closed door
that we do not see the one that has been opened for us.
another opens,
Стая 211. Ако влезеш през входа откъм ул. Шипка, свиваш веднага вдясно през летящите врати по едни дълъг коридор. Стаята е последната преди фоайето, от дясната страна.
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
- Специалност: КН
В краен случай просто попитай милите хорица, които постоянно упътват загубили се кандидат-студенти като нас.
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
pandarulesss написа:Ако може да попитам, когато се записваме за специалността, трябва да идем в съответния факултет. Обаче понеже много факултети се намират в Ректората, къде точно да търся ФКНФВътре е малко объркващо и със сигурност ще се залутам из коридорите
![]()
Точно така, но там става записването само за западните филологии, а ако ще учиш някоя от източните, трябва да отидеш до ЦИЕК-ския отдел "Студенти". ЦИЕК се намира на бул. "Тодор Александров" 79, а тамошният учебен отдел е като влезнеш в основното фоайе и тръгнеш наляво... след около цели пет крачки поглеждаш вляво и ще видиш стаята на Мария Тодорина, точно тя ти трябва. : )macharok написа:Стая 211. Ако влезеш през входа откъм ул. Шипка, свиваш веднага вдясно през летящите врати по едни дълъг коридор. Стаята е последната преди фоайето, от дясната страна.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
- pandarulesss
- В началото бе словото
Много благодаряmacharok написа:Стая 211. Ако влезеш през входа откъм ул. Шипка, свиваш веднага вдясно през летящите врати по едни дълъг коридор. Стаята е последната преди фоайето, от дясната страна.
another opens,
another opens,
- pandarulesss
- В началото бе словото
although написа:pandarulesss написа:Ако може да попитам, когато се записваме за специалността, трябва да идем в съответния факултет. Обаче понеже много факултети се намират в Ректората, къде точно да търся ФКНФВътре е малко объркващо и със сигурност ще се залутам из коридорите
Точно така, но там става записването само за западните филологии, а ако ще учиш някоя от източните, трябва да отидеш до ЦИЕК-ския отдел "Студенти". ЦИЕК се намира на бул. "Тодор Александров" 79, а тамошният учебен отдел е като влезнеш в основното фоайе и тръгнеш наляво... след около цели пет крачки поглеждаш вляво и ще видиш стаята на Мария Тодорина, точно тя ти трябва. : )macharok написа:Стая 211. Ако влезеш през входа откъм ул. Шипка, свиваш веднага вдясно през летящите врати по едни дълъг коридор. Стаята е последната преди фоайето, от дясната страна.
Благодаря, аз ще записвам Английска филология
another opens,
another opens,
-
radossslava
- В началото бе словото
- Специалност: Тюрколоия
Здравейте, имам такъв въпрос: Получавам наследствена пенсия, която в момента е спряна, трябва ми уверение от СУ и/или Студентска книжка, кога ще мога да ги получа. Нали след заплащането на таксата, и попълването на документите статутът ми е на редовна студентка?
- qnsy
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Тъй като бях определена за тъпа и не ми беше отговорено на въпроса, да попитам и тук. Ако съм приета например с 2 -ро или 3-то желание и искам да участвам в 2-ро класиране, къде трябва да си депозирам дипломата и да попълня формуляра за потвърждение? Във факултета, в който съм приета на 1-во класиране?
”От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата – мед.”
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.
-
kristiyanCHO
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
Да, отиваш в съответния факултет, в който си приета и си депозираш дипломата. 
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Уверение ще може да си вземеш при записването си във факултета, в който си приета, а пък студентската си книжка ще си я получиш на първия учебен ден. Да, след записването придобиваш статут на редовна студентка. : )radossslava написа:Здравейте, имам такъв въпрос: Получавам наследствена пенсия, която в момента е спряна, трябва ми уверение от СУ и/или Студентска книжка, кога ще мога да ги получа. Нали след заплащането на таксата, и попълването на документите статутът ми е на редовна студентка?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
-
radossslava
- В началото бе словото
- Специалност: Тюрколоия
А карти за БДЖ и Градски транспорт- София ще ми бъдат ли издадени с уверение?
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Да, ще ти бъдат издадени, все пак получаваш всички "привилегии" на редовния студент! За градския транспорт ще трябва да изчакаш да си получиш книжката и с нея отиваш на някое от бюрата на СКГТ. Колкото до БДЖ-то, мисля, че там ще ти свърши работа и уверение, потвърждаващо студентството ти... не ми се налага да ползвам БДЖ и поради тази причина не съм изцяло на 100% сигурен, но такива спомени имам от колегите ми, които ползват железницата ни. : )
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Предполагам, че до края на септември няма да ви трябва нова карта за БДЖ, тъй като имате ученическите.
За нова карта искат да видят и книжката, а уверението остава при тях.
За нова карта искат да видят и книжката, а уверението остава при тях.
Като се запишеш ще си вземеш уверение и до колкото знам ще ти преведат пенсията и за лятото след като го представиш.radossslava написа:Здравейте, имам такъв въпрос: Получавам наследствена пенсия, която в момента е спряна, трябва ми уверение от СУ и/или Студентска книжка, кога ще мога да ги получа. Нали след заплащането на таксата, и попълването на документите статутът ми е на редовна студентка?
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
shokoladeno meche
- В началото бе словото
- Специалност: компютърни науки
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: не разбирам
Имам въпрос - ако въобще не си класиран никъде на първо, имаш ли някакви шансове за второто класиране?
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
shokoladeno meche продължаваш на второ класиране без да депозираш диплома (защото не си записан никъде и няма на кой да я дадеш) и продължаваш да чакаш. (Аз бях така - много неприятно беше
) Хората който са се записали на първо класиране отпадат (т.е. и желанията които са им по-назад в списъка вече не важат), отпадат и тези, които не са си депозирали дипломата (т.е. не са се записали) - обикновено просто да останали в друг университет. Така остават свободните места, за които се бориш на второ класиране