[КСК 2012] Психология

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Potato
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия & Potato
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Психология

Мнение от Potato »

Хермине написа:нямам особено намерение да се превръщам в кошче за отпадъци на човешките души.
Mind you, психотерапевтите, ако тях визираш, защото за психиатрите, психоаналитиците и психолозите и дума не може да става, не са ходещи кошчета за душевни отпадъци. Вярно, имат сред пациентите си така известните "оплаквачи", ама все пак... :roll:
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

4568 души искаме психология.
3192 жени, на 887 от които това е първо желание и
1376 мъже, от които 342- ма искат най-много това.
Честито.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

Ер Малка написа:на 887 от които това е първо желание и
И от тях влизат само 35?! :bounce: :bounce: :bounce:
Някога, някога, толкова някога...
Аватар
Chauncey
В началото бе словото

Мнение от Chauncey »

touche, но много груба генерализация въпреки това, за кошчета биват използвани хора с конкретен характер, не с конкретна професия, но дори да не бе така, едва ли би се оплакала да ти се плаща по 50лв на час, за да ти биват споделяни проблеми, с които не си по никакъв начин емоционално обвързана
candle
В началото бе словото
Специалност: Логопедия

Мнение от candle »

Ер Малка написа:4568 души искаме психология.
3192 жени, на 887 от които това е първо желание и
1376 мъже, от които 342- ма искат най-много това.
Честито.
Спокойно, миналата година общо бяха около 6000 желаещите специалността, като 2000 я бяха писали на 1 място :D :P
stoyan.dyulgerov
В началото бе словото
Специалност: Психология

Мнение от stoyan.dyulgerov »

Все ми е интересно каква е мотивацията на толкова хора да пишат психология. На мен ми е единствено желание след две години кореистика и година и половина пътуване и кратък престой в чужбина, защото ми трябваше много време да разбера какво наистина искам. Аз искам да уча психология, защото материята ми е интересна. Не вярвам плахите ми надежди за магистратура по клинична и терапевтична психология и след това откриване на частна терапевтична практика да се осъществят лесно, но най-сетне имам някаква цел, която изглежда да си струва инвестицията на време и енергия. И все пак, дори да не постигна тази цел, по пътя към нея ще намеря мястото си в света, където ще съм най-полезен и където ще се чувствам най-дорбе.

А вие защо искате да учите психология?
Аватар
mellow
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mellow »

Защото смятам, че ще ми е страшно интересно и ще я уча с удоволствие. Защото ще ме изгради като човек; ще ми промени вижданията и разбиранията за много неща; най-вероятно ще ми помогне аз самата да си обясня неща, които в момента не успявам; защото тази психология ще мипомага цял живот. Не се залъгвам, че ще си намеря работа с това.. най-вероятно няма, но ще ми помогне във всяка една професия (особено в ПР-а, което ми е 2ро желание)... .
Успех на всички, които се стремят към тази специалност :wink:
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

Chauncey написа: за кошчета биват използвани хора с конкретен характер, не с конкретна професия, но дори да не бе така, едва ли би се оплакала да ти се плаща по 50лв на час, за да ти биват споделяни проблеми, с които не си по никакъв начин емоционално обвързана
Сам си го написал/а, няма да те повтарям. Говорим за индивидуалност и ХАРАКТЕР. Уважавам много професиите както на психотерапевта, така и на психиатъра, но е строго относително и всеки сам за себе си знае как би му се отразило и до каква степен би се чувствал обвързан... и, разбира се, струват ли си било то 50 или 100 лв на час ?!
Аватар
Potato
От дъжд на вятър

Мнение от Potato »

Радвам се, че все още никой не се е изцепил, че се надява да се научи да чете мисли и езика на тялото :D
zlia_kufar
В началото бе словото

Мнение от zlia_kufar »

Potato написа:Радвам се, че все още никой не се е изцепил, че се надява да се научи да чете мисли и езика на тялото :D
Под "Език на тялото" , Бойно САМБО ли разбираш :lol:
Аватар
Potato
От дъжд на вятър

Мнение от Potato »

Аватар
Chauncey
В началото бе словото

Мнение от Chauncey »

Potato написа:Радвам се, че все още никой не се е изцепил, че се надява да се научи да чете мисли и езика на тялото :D
NLP, ESP, алън пийз, джо наваро... извънкласна дейност
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

Супер! Аз ще се изцепя :mrgreen:
...... Телепатия, телекинеза, биокинеза и още куп други, ама да не стане прекалено голяма изцепка.

П.П: Ии, да не забравям и психичните си отклонения, които се надявам да излекувам самодейно :geek:
stoyan.dyulgerov
В началото бе словото

Мнение от stoyan.dyulgerov »

Chauncey написа:
NLP, ESP, алън пийз, джо наваро... извънкласна дейност
Алън Пийз :scratch: ? Също Барбара Стрейзънд, Лайза Минели и макарони със сирене, нали? :) Още, две врачки от махалата :) Между другото, от всичко изброено, за невролингвистичното програмиране мога да потвърдя, че действа. Ама наистина действ, просто е далеч от науката психология. По-скоро автохипноза + Луиз Хей на хетеросексуален език >)
Аватар
Chauncey
В началото бе словото

Мнение от Chauncey »

Хермине написа:
Chauncey написа: за кошчета биват използвани хора с конкретен характер, не с конкретна професия, но дори да не бе така, едва ли би се оплакала да ти се плаща по 50лв на час, за да ти биват споделяни проблеми, с които не си по никакъв начин емоционално обвързана
Сам си го написал/а, няма да те повтарям. Говорим за индивидуалност и ХАРАКТЕР. Уважавам много професиите както на психотерапевта, така и на психиатъра, но е строго относително и всеки сам за себе си знае как би му се отразило и до каква степен би се чувствал обвързан... и, разбира се, струват ли си било то 50 или 100 лв на час ?!
реално погледнато, всичко зависи от емоционалния гръм по време на сеанса... ученията на малко школи са способни да предизвикат достатъчно силен такъв, че ефектите да са трайни... доколкото съм запознат, вещ NLP инструктор (евентуално хипнотерапевт) би могъл да повлияе най-бързо на пациента си (стига той да е с достатъчно отворено съзнание), тъй като директно се преобразува травматичния спомен в съзнанието му... в противен случай, дори при холистичен подход, като при трансперсоналната терапия, са нужни множество сеанси, протакани във времето... имам чувството, че и тук не липсват хора, които да експлоатират клиентите си, защото от психотелесната школа, например, на час се плащат между 50-80лв, а действително полезните практики и занимания изобщо не са приложими, тъй като са ефективни само при групови сесии... с други думи, и 200лв ще са малко за една ужасно полезна среща, и 40лв ще са много за лишена от смисъл такава...
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”