[КСК 2012] Кандидати за Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
alminatora
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2012] Кандидати за Право

Мнение от alminatora »

MidwinterSun написа:Таксите няма да останат непроменени. От 500лв става 560.
Тоест, като се записвам трябва да внеса 560 лева, така ли? И това годишна такса ли е или семестриална?

ЕДИТ:

Няма значение вече, открих го :) За тези, които се чудят като мен :
Определените годишни такси за обучение се заплащат на две равни вноски, в началото на всеки семестър в следните срокове:

[...]

6.1.1. За студенти ОКС "Бакалавър" и ОКС "Магистър" - до 10.10.2011 г.
Аватар
YordanTs
В началото бе словото

Мнение от YordanTs »

Годишните такси за обучение в Софийски университет "Св. Климент Охридски" няма да бъдат променяни--> http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... promenyani
Kailn.Georgiev
В началото бе словото

Мнение от Kailn.Georgiev »

Здравейте!
Отново имам питане и се надявам просветените да ми помогнат. :P
Първо желание ми е право задочно (бал 25.76, дано ми стигне, едно две мнения няма да са излишни :P ) и ми е интересно, какво представлява самото "право задочно". Доколкото разбрах упражнения няма така ли ? И когато завършат задочниците, тяхната диплома по-различна ли е (с по-лошо око ли се гледа) или нещата стоят по един и същи начин и просто в единия случай (задочно) можеш да работиш на пълен работен ден, а в другия си с привилегии? (студентски намаления, стол, общежития и т. н.)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Когато учиш задочно, посещаваш лекции две пълни седмици в началото на всеки семестър и после ходиш директно на изпити. Учебният план се различава от този на редовна форма на обучение - задочниците учат 6 години. Не, дипломата не е различна. Да, няма задължителни упражнения, но това не пречи на някои задочници да посещават упражненията на редовните студенти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Morella Blake
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Morella Blake »

Интересувам се относно стажовете.Може ли някой по-запознат да ми разясни кога/къде и как протичат. Благодаря предварително :)
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Стажове = пародия.
Не ги мисли стажовете отсега, първият ще ви е чак след година и половина.
И ще представлява един час висене в НС.
Останалите ще са подобни.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Или освен ако тя няма предвид стажовете след 5те години...

Но за задочниците - мисля, че могат да ползват студентски намаления за карти за транспорт, намаление по музеи, зоопаркове, най-малкото защото има студ. книжки. Но нямаха право на общежития, доколкото знам, защото семестрите им са по 2-3 седмици. Не съм сигурен дали участват за стипендии.

За техните изпити знам, че могат да се явят на 2 различни дати за всеки задължителен - едната май е с редовните. Разликата е към 2-3 месеца и реално всички взимат 2 изпита на сесия и оставят 1 за редовната сесия и за 2 месеца го научават перфектно. Обаче избираемите им - трябва да се явяват с редовните, но не съм много сигурен.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

За стажовете след 5-ти курс midwinter sun до голяма степен пак е права. Допускат да бъде и чиста формалност, т.е. просто да ходиш да се подписваш, но ако проявиш желание, може и да ти обърнат внимание.

Това го казвам от наблюденията върху стажовете на един колега.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Eх, писна ми от тези дилеми... Балът ми е 27.65-момиче съм. Посочих право задочно на първо желание, така че с момчето,което писа по-горе сме си колеги. Записах задочно тъй като майка ми е адвокат и ми се искаше още от самото начало да ходя при нея, да се уча. Сега май малко съжалявам. Както и да е . Ако може малко повечко инфо за задочната форма и също така защо всички бягате от нея? Мерси предварително :)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ам освен това което споменах - няма да имате и спорт, също така за изпитите няма да имате инфо от други групи, как минават, защото вие ще ги минавате първи. И винаги ще сте в отделна дата, предполагам и ще имате стрикноопределени изпитващи.

Но няма да ви отчайвам от сега с една велика мисъл на Дачев (преподавател във ЮФ, който аз много уважавам)
padumtss
В началото бе словото

Мнение от padumtss »

Сега като са излязли резултати, според вас има ли възможност балът за момчета да падне с 40 стотни :((( защото балът ми е 24.45... гледам даже хора с значително по-високи балове се колебаят и се чудя, въобще има ли на какво да се надявам .. :(
thescarface
В началото бе словото

Мнение от thescarface »

Момчета,я споделете какви са ви баловете. :-)
alminatora
В началото бе словото

Мнение от alminatora »

padumtss написа:Сега като са излязли резултати, според вас има ли възможност балът за момчета да падне с 40 стотни :((( защото балът ми е 24.45... гледам даже хора с значително по-високи балове се колебаят и се чудя, въобще има ли на какво да се надявам .. :(
Ами, като имаш предвид, че 350 мъже са писали Право по първо желание;

че местата са 150;

и че 70% от мъжете изкараха двойки на първа сесия и 60% на втора по Български език и литература;

като същевременно го съчетаеш с факта, че не на всички Право им е първо желание, мисля че шансовете ти са съвсем реални дори за първо класиране :)

@thescarface

Аз съм с 27.93 :lol:
maestrooo
В началото бе словото

Мнение от maestrooo »

Искам да попитам дали бал 25.07 за право редовно (мъже) ще ми стигне. Миналата година е бил 24.84, но знае ли човек, може да се качи сега.. Горе-долу някакви прогнози, някой да даде?
per aspera ad astra.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ако ме биваше в прогнозите, щях да позная, че Челси ще вземат Шл, а Испания - Евро 2012... и.... хей, я чакай малко...

Та, като моя прогноза - около 25,20 или 25,30 би бил минималния на първо класиране, за мъже. А за момичета сигурно ще е към 26,40-50... на второ очаквам да стигне до 25,00 за мъже... После не ми го говорят вече звездите...
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”