Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
Re: Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3
Ice Age 4
Смях, както винаги ^^
Смях, както винаги ^^
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Saint Ralph

Няма го в Замунда, но се намира лесно (Isohunt, например). Много, много приятен филм, а Кембъл Скот прави чудесна роля - визуално ми напомня на мой познат, който имаше подобно влияние върху мен като влиянието, което героят му има върху главния такъв; гласът му прилича на гласа на Том Гибсън, а и самата му роля е много добра.
Филмът разказва за проблемен тийнейджър в католическо училище, загубил баща си. Майка му е болна и изпада в кома, а лекарите казват, че е нужно чудо, за да оживее. Един от преподавателите му казва, че всеки човек е способен да извърши чудо, стига да повярва в нещо (привидно) безумно и да му се посвети изцяло. И момчето решава, че ще спечели маратона в Бостън - и почва да чете, да тренира, хвърля се много здраво сам, докато същият този преподавател, който преди да стане свещеник, е бил маратонец, не забелязва отдадеността му и не решава да почне да го тренира.
Много приятно филмче, отдавна ми липсваше такова. Нарочно е направен доста наивно, но това в абсолютно никакъв случай не дразни - предвид факта, че е умишлено, са му намерили мярката.
Препоръчвам го (нарочно поразказах сюжета, та да знаете в какво се забърквате и да не си губите времето, ако не сте по тоя тип филми).
Нарочно му отделих толкова внимание - просто наистина е много хубав.

Няма го в Замунда, но се намира лесно (Isohunt, например). Много, много приятен филм, а Кембъл Скот прави чудесна роля - визуално ми напомня на мой познат, който имаше подобно влияние върху мен като влиянието, което героят му има върху главния такъв; гласът му прилича на гласа на Том Гибсън, а и самата му роля е много добра.
Филмът разказва за проблемен тийнейджър в католическо училище, загубил баща си. Майка му е болна и изпада в кома, а лекарите казват, че е нужно чудо, за да оживее. Един от преподавателите му казва, че всеки човек е способен да извърши чудо, стига да повярва в нещо (привидно) безумно и да му се посвети изцяло. И момчето решава, че ще спечели маратона в Бостън - и почва да чете, да тренира, хвърля се много здраво сам, докато същият този преподавател, който преди да стане свещеник, е бил маратонец, не забелязва отдадеността му и не решава да почне да го тренира.
Много приятно филмче, отдавна ми липсваше такова. Нарочно е направен доста наивно, но това в абсолютно никакъв случай не дразни - предвид факта, че е умишлено, са му намерили мярката.
Нарочно му отделих толкова внимание - просто наистина е много хубав.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември

Не мога да кажа, че е точно шедьовър, макар че за годините си наистина е. Освен това беше някак много приятно да го гледам след всичките съвременни екшъни, извратени драми, фентъзита с повече компютърна анимация, отколкото сюжет и характер.
Аз имам сивото на дъжд и мъгла, защото съм собственик на лошото време.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
"Тъмни сенки". Ъм.. май официално не съм фен на Бъртън. Не че не кефи, "Алиса.." беше готин, но не съм фен.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
ммм, тва горе е американският римейк. Гледах и оригиналната шведска версия (Let the right one in) не е много по-различна. Американците добре са го изкопирали. Който и от двата да гледате - просто уникално добър филм. Жанрът е нещо средно между романтика и хорър. Европейското кино - №1.Das Erste написа:
Друга такава двойка филми, които гледах са:
френския: Laughing Out Loud (2008) - някви тинейджърски истории общо взето
ноо американският му римейк - LOL (2012) еее доста зле
한류
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Готвя се за премиерата на "The Dark Knight Rises" и вчера си доставих удоволствието да си припомня първите два филма от зашеметяващата поредица на Нолан! Да идва вече тоя петък, че ще подивея...
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"

Страхотен
The more you want, the easier you are to exploit
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
И аз днес може би ще гледам "The Dark Knight: Rises"!
Дано да оправдае очакванията ми, както предния!
Очаквам и аз с нетърпение!
Коментарите са много и оценките са високи, пък ще видим дали ще ми хареса 
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ae, чуек, не ти ли прави впечатление времето на глагола в заглавието?
Lost cause...
Magic Mike. Е па.. ни е лош
Доооооооста забавен и wtf. ми лайк меджик Майк : )
Lost cause...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"Пианистът".
Уау. Това имам да кажа.
Уау. Това имам да кажа.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
The Dark Night Rises. Изкефих се веднъж да гледам филм в аймакс, който да не е 3Д.
Филмът е... хубав. Уау! Всъщност ме изненада, очаквах, че изобщо няма да съм ентусиазирана за него. Но всъщност е добър. И май това ще е последният, ще го оставят трилогия. Финалът му беше завършен. Дори нямаше нищо след надписите (да, изчакахме да видим).
Накратко казано, одобрявам. Струваше си 3-те часа, не че изобщо съм ги усетила.
Филмът е... хубав. Уау! Всъщност ме изненада, очаквах, че изобщо няма да съм ентусиазирана за него. Но всъщност е добър. И май това ще е последният, ще го оставят трилогия. Финалът му беше завършен. Дори нямаше нищо след надписите (да, изчакахме да видим).
Накратко казано, одобрявам. Струваше си 3-те часа, не че изобщо съм ги усетила.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- originalsin
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: първи
О, аз ще го гледам тая вечер тоя легендарен Батман... ама много контроверсни отзиви чувам 
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Chariots of Fire, ама не заради музиката на Вангелис и клипчето от филма на откриването на Игрите. Просто го бях дръпнала няколко дни по-рано покрай St. Ralph.
Обаче си е факт, че от музикалната тема настръхвам и като я чух на откриването аха-аха да се просълзя.
Обаче си е факт, че от музикалната тема настръхвам и като я чух на откриването аха-аха да се просълзя.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- originalsin
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: първи
Въпреки че бях в компанията на комиксови geek-ове, които казаха че Нолан бил прекалено патетичен, след като изсипаха чували критични звукови хапки, аз останах очарована от movie-то, което действително ме move-на и си беше sorta 3-часов се(нзи)тивен оргазъм
In short, MidwinterSun го е казала най-кратко и респ. най-я(р)ко: "Струваше си 3-те часа, не че изобщо съм ги усетила."
In short, MidwinterSun го е казала най-кратко и респ. най-я(р)ко: "Струваше си 3-те часа, не че изобщо съм ги усетила."
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
И аз се присъединявам към клуба на гледалите "The Dark Night Rises"! Факт е, че е невероятно удоволствие да се гледа на IMAX, също така е факт, че съм сериозно впечатлен от 90% от филма, но буквално ми идва да разчленя Нолан на съставни части, а съм му много голям фен на творчеството, за този идиотски, холивудски и комерсиален финал! Не трябваше така да свършва, не трябваше, сериозно съм разочарован от края!
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."