[КСК 2012] Математика
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- marteen
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2012] Математика
На математика 2 втора сесия има 271 човека с над 3.60 и 17 с 3.60 , а на първата сесия имаше 329 човека с над 3.55 
- rallie
- Пишете, о, братя
- Специалност: Business Administration
- Курс: трети
И аз определено съм на това мнение.С този бал обаче ще те приемат това,което искаш,така че не си създавай излишни главоболия. : )Иван Сл. написа:И аз кандидатствам само в СУ(главно защото в ТУ учебните планове не ми харесват, а и самият университет не ми допада), а балът не ми е висок(18,90). Но смятам, че поне информатика ще бъда приет. Ако това стане, другата година ще кандидатствам наново, защото успех над 5,50 за преместване ще бъде непосилен за мен покрай математиките I курс.
ПП:
Аз съм на принципа: или уча онова, което искам, или просто не уча. Няма смисъл да харча излишни пари за висше, когато уча нещо, дето не харесвам и няма да го уча с желание.
Според мене и информатика да те приемат (въпреки че поне СИ ще влезеш със сиг) няма да сбъркаш, щом е ФМИ програмата е близка между специалностите, по-голямо значение има колко време ще отделиш за самоубочение. А и така ще учиш една година повече, едва ли ще ти се иска ;]
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Информатиката е доста по-сериозна специалност от СИ и има най-тежката прогама от всички компютърни специалности. Единственият и недостатък е , че е прекалено "абстрактна", т.е. супер много математика и програмиране без реална практикта... В КН се учи по-малко математика, "за сметка" на усвояването...vaskooo написа:Според мене и информатика да те приемат (въпреки че поне СИ ще влезеш със сиг) няма да сбъркаш, щом е ФМИ програмата е близка между специалностите, по-голямо значение има колко време ще отделиш за самоубочение. А и така ще учиш една година повече, едва ли ще ти се иска ;]
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- LovechGuy
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: кандидат-студент
На другите уни-та им излезнаха класиранията, дори и 2рите .. хората по 1 семестър изкараха, ние си чакаме
да ти се отчака чакалото ..
-
toolateforyou
- В началото бе словото
Автоматично се взима по-високата оценка, предполагам?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Взима се оценката, която образува по-висок бал.
На другите университети датите им си бяха по-рано от тези на СУ, а и в СУ има повече изпити.
На другите университети датите им си бяха по-рано от тези на СУ, а и в СУ има повече изпити.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Нещо аз ли не съм разбрал ,защото според това което пише в сайта в моя случай трябва да ми вземат матурата умножена по 2 + оценка по мат от диплома,а те формират бала ми оценка от матурата умножена по 3 ?
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
- Специалност: КН
Когато си карал матура по математика, ти се взема оценката от матурата, а не от дипломата, независимо по какъв начин ти се формира балът. Както казахме по-горе с the girl, балът в този случай ти се получава, като матурата се умножи по 3.
Мерси за отговора! 14.85 бал ще ми стигне ли за информатика при 2-ро ,3-то класиране ? :S
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
Трудно може да се каже със сигурност. Тази година очаквам по-високи минимални балове от миналата заради по-лесните изпити. С този бал, да не те отчайвам, но ще е доста трудно да влезеш Информатика(на второ/трето класиране може и да стане номерът). Все пак нищо не е сигурно, затова просто поизчакай още седмица, за да разбереш. И не се тормози, вече нищо не зависи от теб.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Зависи от много неща, може и да стигне, а може и не. Последните години все остават по няколко места за информатика. Повече са желаещите за КН, ИС, СИ.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Не искам да отчайвам никого ,но простите сметки сочат следното:vilyo написа:Мерси за отговора! 14.85 бал ще ми стигне ли за информатика при 2-ро ,3-то класиране ? :S
КСК 2011 - мат.2 явили се 900 кандидата - момчета с оценка над 3,50 - 240(45,6%)
КСК 2012 - мат.2 явили се 890 кандидата - момчета с оценка над 3.50 - 315(56,1%)
вижда се ,че тази година има с около 35 мом4ета повече и на изпита 75 момчета са изкарали по висока оценка и това е само в този диапозаон . Както казах и по-рано бала ще скочи поне с 2 единици за момчетата и това не е само мое мнение..
Ще скочи дедовия...грубо казано...Споко бе аз ви казвам,че ще влезете вие не спирате да се панирате...може да не е КН,но нещо друго със сигурност...аз съм 16.50 и знам.че ще вляза Стасистика, а на 2-ро или 3-то ИС или Информатика
Колкото и да се дигнат. миналата година са билидоста ниски,така че казвам ви стига ревахте! Мъже:
Компютърни науки редовно 17.97
Софтуерно инженерство редовно 17.75
Информационни системи редовно 13.50
Информатика редовно 12.39
Математика и информатика редовно 13.67
Приложна математика редовно 15.66
Математика редовно 13.74
Статистика редовно 15.12
Компютърни науки редовно 17.97
Софтуерно инженерство редовно 17.75
Информационни системи редовно 13.50
Информатика редовно 12.39
Математика и информатика редовно 13.67
Приложна математика редовно 15.66
Математика редовно 13.74
Статистика редовно 15.12
- Radeon
- В началото бе словото
някой звънял ли е да пита дали ще пуснат резултатите по рано?