+1 пич... Няма да мога да издържа някакъв идиот, който пуши, вдига прекалено много шум или ми пипа нещата.. От друга страна финансовата разлика е огромна, предполагам, че ще ми се наложи да съм на общежитие поне първата година ако ме приемат ;/Иван Сл. написа:Аз все още се чудя дали, ако бъда приет, искам да съм в общежитие. Мнението ми като цяло е отрицателно за общежитията. Истина е, че излиза по-евтино, но определено не мога да се тревожа за нещата си всеки път, когато изляза от блока. Отделно не се знае на какъв съквартирант ще попадна - по принцип съм организиран човек, търсещ спокойствие и мразещ тютюнопушенето до мозъка на костите си. И ако ми се падне персона с вредни навици, просто няма да издържа.
От това, което съм чул, купоните и гостите от други стаи са често срещано явление, което въобще не ми харесва. Единствените предимства на общежитията по мое мнение са социалните контакти, които биха могли да се създадат, и възможността за взаимопомощ в обучението между хора от един и същ факултет в един и същ блок. След като излязат класиранията, сериозно трябва да се позамисля над този въпрос, но мисля, че повече клоня към живуркане в квартира.
Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
LewsTherin
- В началото бе словото
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Георги и Радостина ^^
Подкрепям предишните две мнения ^^
И аз се чудя за общежитията, виждала съм ги какво представляват и в общи линии не съм във възторг от видяното, но и мен обстоятелствата ще ме принудят да се примиря поне първоначално с някакво общежитие. Аз лично съм решила, че ако попадна на някое в окаяно състояние .. ще си го ремонтирам колкото мога, пък за съквартирантите ще се надявам да ми се падне непушач и толкова ^^
И аз се чудя за общежитията, виждала съм ги какво представляват и в общи линии не съм във възторг от видяното, но и мен обстоятелствата ще ме принудят да се примиря поне първоначално с някакво общежитие. Аз лично съм решила, че ако попадна на някое в окаяно състояние .. ще си го ремонтирам колкото мога, пък за съквартирантите ще се надявам да ми се падне непушач и толкова ^^
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
- Специалност: КН
- Курс: първи
Най-добре е да се съберете 3-4 човека и направо да си намерите един апартамент. Така разходите за наем падат значително. Това за мен е най-удачният вариант, но изчаквам да видя дали всичките ми приятели са приети, иначе няма смисъл да си търся квартира.
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
А има ли къде да се видят горе-долу разположенията на блоковете в Студентски град? Не съм от София, но имам приятели, които които учат в ТУ и СУ и ми се иска да имам идея кои блокове са по-далеч и кои по-близо до техните 
Българска филология I курс
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Аз съм пушачка, но винаги се съобразявам с непушачите. Тъпо е да не се... 
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
- Специалност: КН
Редки случаи са такива като теб, Ер Малка, за жалост.
- aishiii
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление (немски език)
http://www.studentskigrad.com/karta/silverdream написа:А има ли къде да се видят горе-долу разположенията на блоковете в Студентски град? Не съм от София, но имам приятели, които които учат в ТУ и СУ и ми се иска да имам идея кои блокове са по-далеч и кои по-близо до техните
Ohne Frauen geht es nicht.Das hat sogar Gott einsehen müssen.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Lews и Иван, подкрепям ви напълно за работите с общежитията и съквартирантите.
При мен положението е следното - майка ми не е очарована от идеята да живея в студентски град, обаче парите са сериозен фактор и не се знае.
При мен положението е следното - майка ми не е очарована от идеята да живея в студентски град, обаче парите са сериозен фактор и не се знае.
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
И при мен парите играят ролята на фактор.... Добре де, ако ви се падне съквартирант пушач, няма да го заколите, я.И ние сме хора....аз не харесвам хората, които не се къпят.ТОВА НЕ Е ОПАСНО.НИКОЙ НЕ Е УМРЯЛ ОТ ВОДА, МОЛЯ КЪПЕТЕ СЕ! 
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
-
LewsTherin
- В началото бе словото
Можем просто да направим 1 тема след като можем да посочим съквартирант избирателно... И така да се разпределим по начин който устройва всички. Всеки дава бегла информация за себе си и си търси приемлив съквартирант... Т'ва как ви се струва?
Георги и Радостина ^^
Аз съм живял 3 месеца с напълно непознати хора и с единият щяхме да се биеме в началото, но после нещата си станаха нормални. Незнам защо си мислите, че хората не се къпят, имат интерес към вашите неща, които кой знае какви ще са. Предполагам щом ще живеете на общежитие нямате обувки за 300 лева или самобръсначки за 100 или лаптопа ви е 2000 лева та докато спите да сънувате как ви крадат.
Хората също са си скъсали задниците, не по-малко от Вас, за да станат студенти. На Nemalp майка му има изградено мнение за там от новините предполага, а там живеят най-нормални хора. Нито са с 3 ръце, нито нищо. Прочетох мнение как една девойка била супер избухлива, едва ли не за нищо. И, ако и се падне човек, който не слуша музика каквато на нея и харесва и какво? Ще се обърне към Ректора на университета, защото иначе ще му счупи главата? Супер не сериозно.
Хората също са си скъсали задниците, не по-малко от Вас, за да станат студенти. На Nemalp майка му има изградено мнение за там от новините предполага, а там живеят най-нормални хора. Нито са с 3 ръце, нито нищо. Прочетох мнение как една девойка била супер избухлива, едва ли не за нищо. И, ако и се падне човек, който не слуша музика каквато на нея и харесва и какво? Ще се обърне към Ректора на университета, защото иначе ще му счупи главата? Супер не сериозно.
-
Denislav
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Чудна идейка ,подкрепям я.Иначе и аз не съм много радостен,че евентуално ще трябва да живея в Студентски,но ще гледам да се съобразявам с бъдещите си съквартиранти (дано дано ) .LewsTherin написа:Можем просто да направим 1 тема след като можем да посочим съквартирант избирателно... И така да се разпределим по начин който устройва всички. Всеки дава бегла информация за себе си и си търси приемлив съквартирант... Т'ва как ви се струва?
- Lidia_
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
И аз съм за! тази идеяDenislav написа:Чудна идейка ,подкрепям я.Иначе и аз не съм много радостен,че евентуално ще трябва да живея в Студентски,но ще гледам да се съобразявам с бъдещите си съквартиранти (дано дано ) .LewsTherin написа:Можем просто да направим 1 тема след като можем да посочим съквартирант избирателно... И така да се разпределим по начин който устройва всички. Всеки дава бегла информация за себе си и си търси приемлив съквартирант... Т'ва как ви се струва?
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Ми айде правете я тази тема бе ;D
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
Във фейсбук групата на първокурсниците предложих да организирам среща на бъдещите колеги с мисълта да се опознаем и ако си допаднем и няма с кого да живеем-да си намерим съквартиранти.Който не знае за групата,ето го линка - > https://www.facebook.com/groups/183392901791962/ Иначе това за темата е доста добра идея и ще е от полза на всички . ;р
We are all mad here.
https://www.facebook.com/antoniakochos
https://www.facebook.com/antoniakochos