Потресаващи обяви за работа

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Re: Потресаващи обяви за работа

Мнение от Dr Dulcamara »

ники написа:http: ... Длъжността е технически сътрудник в адвокатска кантора ...
Семестриално завършил право /5 години да си се бъхтял, за да работиш като секретар /...
Приветлива визия; /90/60/90, ...
Заплащане - 200,00 лв. за 4 - часов работен ден. ...

Това просто не може да бъде сериозно :lol: ...

За съжаление е сериозно, дори много, защото е масова практика.

Сесията свършва, ще имате повече свободно време и можете да си го "върнете". Защо не се наговорите десетина души и да се явите последователно, в продължение на няколко дена на интервю. Изслушвате ги, отговаряте на въпросите, питате за заплатата, казвате "Не!" и си тръгвате.

Покажете им, че "цената" е друга.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Защото за тази обява ще кандидатстват над 100 души. Те надали ще извикат всичките 100 на интервю. И някой от тези 100 със сигурност ще приеме работата, защото няма възможност да бъде претенциозен относно това каква работа и на какви пари работи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Може зараси сайта да търсят перфектна компютърна грамотност.. :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Dr Dulcamara написа: Покажете им, че "цената" е друга.

Докторе, те знаят, че цената е друга. И ние знаем, че цената е друга. Дори нещо повече: те знаят, че ние знаем и ние знаем, че те знаят ;) Работата е там, че в сферата на правото, ако си в позицията на току-що семестриално завършил и търсещ работа, нямаш право на избор. Както каза Midwintersun не можеш да си позволиш да бъдеш претенциозен.

Пък и ти ще откажеш, аз ще откажа, трети ще откаже, 50-ти ще откаже, 51-вият ще приеме. За подобни места могат да избират от поне няколко от съответните 51-ви, предвид факта, че кандидатстват стотици.

Аз, имайки вече работа, от която съм доволен, много пъти съм си мислил да си пускам биографията на разни места, само за да отида и да кажа, че заплатата, която предлагат е смешна и обидна. Просто ей така, искам да им видя реакцията.

А това, което за мен е наистиан комичното в тази обява е контраста между очакваната квалификация на кандидатите и заплащането. Владеене на два чужди езика - 200 лв.
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

MidwinterSun написа:Защото за тази обява ще кандидатстват над 100 души. Те надали ще извикат всичките 100 на интервю. И някой от тези 100 със сигурност ще приеме работата, защото няма възможност да бъде претенциозен относно това каква работа и на какви пари работи.
Сигурнo има и такива хора, които са в тежко положение и ще приемат. :( Не знам обаче, доколко лоялни ще бъдат към фирмата.
FloWersOfEviL написа: Може заради сайта да търсят перфектна компютърна грамотност..
Даа, и така сайтът им ще стане "още по-хубав". :lol:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Тя фирмата не я грее лоялността. Единият като си хване шапката и се изнесе след няколко месеца, те ще си намерят друг, също толкова нуждаещ се като него. Така се е изградила системата.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

ники написа: ...Работата е там, че в сферата на правото, ако си в позицията на току-що семестриално завършил и търсещ работа, нямаш право на избор. Както каза Midwintersun не можеш да си позволиш да бъдеш претенциозен ...
Признавам, че поради стечение на обстоятелствата никога не съм изпадал в такава позиция. От друга страна се надявам и ми се иска да вярвам, че когато са ме "вземали" някъде, то е било заради знанията и способностите ми.
MidwinterSun написа:... Единият като си хване шапката и се изнесе след няколко месеца, те ще си намерят друг ...
Все пак се чудя, какво очаква тази фирма от юрист, работещ като секретар, на когото плаща 200 лв.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Получих рикуест по СКАЙП със следното описание:

"Здравей те казвам се Красимира, искам да ви направя предложения за работа в Атина. Тъй като съм от скоро в Атина, спешно ми трябва момиче за работа. Нашата фирма се занимава със няколко дейности - традиционна и нетрадиционна медицина, пара психология , астрология, нумерология и др. дейности . Спешно ни трябват Екип от секретарка, преводачки офис сътруднички, телефонистка , шофьорски със МПС и момичета за работа на компютър заплати над 700 евро.
Ако вие търсите работа и желаете да работите в Атина на добро заплащане то моля обадете се на тел. За контакти: 00306992283899. "

о.О

Ако някой се интересува, моля, преотстъпвам си мястото..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

ОбяваТА :shock:
Прикачени файлове
jobs-promo.jpg
(106.6 KiB) Not downloaded yet
Изображение

Изображение
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 16#p958016

:lol:

Какво, къде, защо? Нема значение, пращайте CV-та на тоя адрес...
(и естествено за бачкане се търсят само БГ студенти, ромите са само за финансово подпомагане, да се развиват в образованието си :shock: )

Ма така е... крайно време е тия разглезени богаташчета, българските студенти, да поработят малко за благото на онеправдания етнос...
한류
Аватар
Fate
В началото бе словото
Специалност: Френска филология
Курс: първи

Мнение от Fate »

Потресаваща неграмотност!
Прикачени файлове
да се смея  ли,да плача ли
да се смея ли,да плача ли
Capture.JPG (53.37 KiB) Преглеждано 597 пъти
Изображение
Don’t just stand there with your Eiffel Tower smile.
Tell me you love me, and tell me in French!
― Jarod Kintz

Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Някак си не ми се струва толкова потресаваща неграмотността.

Погледнах думата в правописния речник - честно казано я няма. Иначе като думи са дадени "кинезОлечение", "кинезОтерапия". Та, след като в правописния речник е написано така, то, логично, и да е кинезОтерапевт..... Ама речникът ми е от 2002г. Освен това, навсякъде я пишат тая дума с "И" (включително и на сайта на НСА, където си има катедра КинезИтерапия. Би трябвало да са си го написали правилно). Аз лично малко се пообърках.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Fate
В началото бе словото
Специалност: Френска филология
Курс: първи

Мнение от Fate »

Аз погднах тук и тук за да се уверя :))по произход тази дума e гръцка.Идва от кинезис - движение.)) и дори с О да е вярното ,"варянт" си е доста неприятно, за четене

Може да си права с това ,че не е толкова потресаващо,все пак темата за друг тип потресаващи обяви,просто ми стана неприятно,съжалявам за неточността ((:
Изображение
Don’t just stand there with your Eiffel Tower smile.
Tell me you love me, and tell me in French!
― Jarod Kintz

Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

http://www.jobs.bg/f1605133

Телетра Юръп ООД

Финансов консултант, адвокат, PR
Описание и
Изисквания: Българо-италианска фирма търси Финансов консултант, адвокат,PR за офиса си в град София.

На това му се казва да изискват многофункционалност :lol:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не съм отваряла линка, ама нека позная - заплатата е 600 лв. И на евентуално интервю ще се окаже, че търсят просто адвокат, който да е чувал нещо за финанси и да знае какво значи пиар. Щото не им се плаща 3 х 600. Ужас.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”