Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Интересува ме как стои начина с пушенето в стаи,коридори и тем подобни в общежитията след всички наложени закони.Ако си пафкаме стаята ще има ли проблем?А в коридора ако имаме съквартиранти непушачи?И всъщност има ли стаи за пушачи/непушачи,както california спомена?
We are all mad here.
https://www.facebook.com/antoniakochos
-
valio
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Няма такива стаи, като за пушачи/непушачи. Пушенето в общежитията е ЗАБРАНЕНО. Друг е въпросът, че почти никой пушач не спазва правилника...antoniakochos написа:Интересува ме как стои начина с пушенето в стаи,коридори и тем подобни в общежитията след всички наложени закони.Ако си пафкаме стаята ще има ли проблем?А в коридора ако имаме съквартиранти непушачи?И всъщност има ли стаи за пушачи/непушачи,както california спомена?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
По принцип е забранено пушенето в стайте и в коридора. В някои блокове и да искаш не може да пушиш, защото има противопожарна аларма, но в други си нарушават правилника.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
Предполагам,че никой не го спазва.Като съм ходила навремето на гости у сестра ми в общ. на УНСС не съм виждала никой освен пазача на вратата,който надали обикаля стаите и коридорите да види кой пуши.А какво става ако те хванат с фас в коридора да кажем или някой съквартирант се оплаче(стават ли такива неща?) за пушене в стаята?
We are all mad here.
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
- Специалност: КН
Аз все още се чудя дали, ако бъда приет, искам да съм в общежитие. Мнението ми като цяло е отрицателно за общежитията. Истина е, че излиза по-евтино, но определено не мога да се тревожа за нещата си всеки път, когато изляза от блока. Отделно не се знае на какъв съквартирант ще попадна - по принцип съм организиран човек, търсещ спокойствие и мразещ тютюнопушенето до мозъка на костите си. И ако ми се падне персона с вредни навици, просто няма да издържа.
От това, което съм чул, купоните и гостите от други стаи са често срещано явление, което въобще не ми харесва. Единствените предимства на общежитията по мое мнение са социалните контакти, които биха могли да се създадат, и възможността за взаимопомощ в обучението между хора от един и същ факултет в един и същ блок. След като излязат класиранията, сериозно трябва да се позамисля над този въпрос, но мисля, че повече клоня към живуркане в квартира.
От това, което съм чул, купоните и гостите от други стаи са често срещано явление, което въобще не ми харесва. Единствените предимства на общежитията по мое мнение са социалните контакти, които биха могли да се създадат, и възможността за взаимопомощ в обучението между хора от един и същ факултет в един и същ блок. След като излязат класиранията, сериозно трябва да се позамисля над този въпрос, но мисля, че повече клоня към живуркане в квартира.
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
противопожарни аларми има във всички стаи или само в коридорите,че не разбрах ? ;р
We are all mad here.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Зависи от блока. В някои дори и в коридорите няма, но май бяха казали, че ще слагат на всички, но кой знае кога.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
Е супер ако сложат навсякъде,поне ще ни е по-спокойно.Друг е въпроса,че за такива като мен ако са на по-горен етаж,няма да им е много приятно да излизат да пушат
Имам още един въпрос за общежитията и по-специално за стаите.Реално можем да попаднем на супер мърляви стаи с гадни тоалетни и на такива,които са били постягани от студентите.Ние каква свобода имаме в ремонта на стаята ако приемем,че ще живеем в нея повече от 1 година?
Имам още един въпрос за общежитията и по-специално за стаите.Реално можем да попаднем на супер мърляви стаи с гадни тоалетни и на такива,които са били постягани от студентите.Ние каква свобода имаме в ремонта на стаята ако приемем,че ще живеем в нея повече от 1 година?
We are all mad here.
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
А каква е материалнате база в стаите в общежитията? И възможно ли е студент от СУ да живее в общежитие на ТУ например и обратното? И аз се чудих как стоят нещата с ремонтите, защото в Пловдив повечето ми познати си ремонтираха стаите сами 
Българска филология I курс
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Материалната база в 90% от входовете е доста зле, но в момичешките стаи по-бива като цяло. Възможно е студент от СУ да живее в блок на ТУ или обратното, но това са редки случаи. Ако искаш - ремонтираш, ако искаш - не. Някои колеги предпочитат да си ремонтира стаите и после наистина положението вътре е по-прилично 
- Lidia_
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Имам един въпрос. Всяка година ли ти е различна стаята в общежитието или като те приемат в една стая си оставаш до край в нея, със същите съквартиранти?
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Ако си запазвате стаята през лятото - можете да останете до края на следването си там. Ако искате - можете да заявите различни стаи или други съквартиранти.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
вече не е само ако оставаме лятото 
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
-
LewsTherin
- В началото бе словото
Ами ако да речем искам да съм в 1 стая с приятелката ми? Понеже сме момче и момиче но не сме женени или нещо такова, ще ни позволят ли?
Георги и Радостина ^^
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Не, няма да ви позволят . 
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...