[КСК 2011 и 2012] Книгоиздаване във ФЖМК

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Re: [КСК 2011 и 2012] Книгоиздаване във ФЖМК

Мнение от Geri.A »

Защото и 3те специалности са в един факултет и е малко странно, че ВО и журналистика са заедно, а книгоиздаването - отделно. Или всички заедно, или отделно, както ти каза :? Не, че има особено значение, де..
Книжката я знам, гледала съм филма по нея и ми хареса, отдавна се каня да я прочета, но все вземам някакви други. Ще я прочета лятото сигурно. A чета почти всичко, почвала съм всякакви книги, но ако не ми хареса до 50тата страница, не се мъча и я захвърлям :D
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
Salander
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Salander »

"Английският съсед" не е лоша. Забавна е и се чете много бързо, както и останалите на Михаил Вешим. Аз пък вчера прочетох "Волният народец" на Тери Пратчет. И тя е забавна и се чете бързо :) Изобщо, след месеци четене основно на новини, реших да разкарам сериозните неща и да наблегна на леките четива...ония, забавните, дето се четат бързо :) Сега почвам "Шапка пълна с небе". Принципно не съм от най-големите фенове на Тери Пратчет, но понякога просто си пасва с настроението ми. Ето този цитат например :
"Основното при вещерлъка е, че изобщо не е като в училище. Първо минаваш изпита и чак след това се бъхтиш с години да разбереш как си успяла. В това отношение е донякъде като в живота."
Та...още не разбирам съвсем как минах устния изпит с такава хубава оценка, явно ще ми трябва повече време :lol:
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
FaolchuGray
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от FaolchuGray »

Salander написа:Принципно не съм от най-големите фенове на Тери Пратчет, но понякога просто си пасва с настроението ми.
И при мен е същото.
Аз пък точно след устния бях приритал за 'сериозна' литература. Веднага си награбих "Дюн"(не е чак ВнП на фантастиката, но определено е сред най-добрите фантастични романи) и сега съм щастлив. Помага ми да се отплесна от мислите за класирането.
Geri, честит рожден ден на патерици :P
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

И аз съм се отдала на четене на книжки вече след като минаха изпитите (леле, от кога го чаках този момент!) и съм като гладно дете в сладкарница... Чета 4-5 книги наведнъж (имам този проблем с binge reading :D) и мисля, че е прекрасно! ^^
To make a prairie it takes a clover and one bee,—
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс

Мнение от Geri.A »

FaolchuGray, Ер Малка, мерси за поздравленията :D
Аз пък само една книга съм започвала на Тери Пратчет ("Господари и господарки") и изобщо не ми допадна, съвсем малко прочетох.. много хора са му фенове, не знам на мен защо не ми допадна, може би не съм взела правилната книга като за 1ва среща с неговото творчество :?
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
FaolchuGray
В началото бе словото

Мнение от FaolchuGray »

"Diskworld" си има отделни 'малки поредици' или както там се водят. "Господари и господарки" е част от поредицата за вещиците(ако не се лъжа) и мисля, че се падаше 4-та или 5-та книга. Сигурно си имала някое и друго неизяснено име, герой, etc.
Аз започнах с "Морт" от поредицата за Смърт и я препоръчвам на хора, които искат да се запознаят с творчеството на Пратчет. Други приятни starter книжки са "Цветът на магията" и "Пирамиди" :)
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

А някой чел ли е "Добри поличби" на Тери Пратчет и Нийл Гейман и какво мисли?

Май обърнахме темата на читателски клуб, но какво да правим иначе докато чакаме класирането... :mrgreen:
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс

Мнение от Geri.A »

Знам, че е поредица, обаче ми казаха, че няма значение, че почвам от нея, защото във всяка книга сюжетът е различен. Но пък да, героите и общата история сигурно са еднакви..
Летен списък: след "Английският съсед" продължавам с "Английският пациент", след това Пратчет - "Морт", "Цветът на магията" или "Пирамиди" :D
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Geri.A написа: продължавам с "Английският пациент"
Иии да изкажеш после мнение! :mrgreen:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Salander
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Salander »

Mirsenstein написа:А някой чел ли е "Добри поличби" на Тери Пратчет и Нийл Гейман и какво мисли?

Май обърнахме темата на читателски клуб, но какво да правим иначе докато чакаме класирането... :mrgreen:
Даа, тя вече е жестока. Смяла съм се със сълзи докато я чета. Пък и с всичките тия приказки за края на света тая година, даже си я правят актуална. Заради тая книга започнах да издирвам неща на Нийл Геймън. Горещо препоръчвам "Книга за гробището" и "Американски богове". Странни са, ама някак си...грабват. И въпреки неангажиращия стил, в който са написани, после ги премисляш с дни. Търся "Коралайн" и "Звезден прах", но явно отдавна са изкупени и не са преиздавани. Тъпо.
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
FaolchuGray
В началото бе словото

Мнение от FaolchuGray »

Аз мисля, че ще е добре, ако започнем да обсъждаме оформленията на книгите, че да не ни навикват модераторите. Все пак е книгоиздателска тема :D
Аз няма да си купя новата книга на Стивън Кинг(22 ноември 1963), която "Плеяда" издаде(въпреки, че съм болен фен на Краля). Това издателство откровено се подиграва с читателите. Как може книгата да струва 29.90лв и да е с тънка корица. Нямам нужда всичките ми книги да са достойни за колекционерско издание, но ако е книга с 650+ страници, веднага след 1-вото четене ще стане на парцал, заради тънките корици.
Аватар
Mirsenstein
В началото бе словото

Мнение от Mirsenstein »

Вероятно ще хвана и ''поличбите" по някое време, но "Американски богове" нещо не ми върви. Стигнала съм до средата почти и не ме грабва, а очаквах нещо кой знае какво, предвид високия и рейтинг. Надявам се, че нататък ще се понавържат повече нещата. И "Коралайн" искам да прочета, пак заради много добри отзиви, но вероятно ще си я поръчам по интернет направо на английски.
Иначе за лошите и вероятно незаслужаващи парите ни издания, които все по-често пускат на пазара, смятам, че като не ни харесва това, което предлагат на българския пазар, ще търсим и купуваме от чужди (стига разбира се да ни устройват). Колкото и да ми ще да подпомагам българските издателства и т.н., не искам да окуражавам продажбата на некачествена стока. Има една фраза, която не мога да цитирам точно, но основният смисъл беше, че това, за което плащаме днес, определя в какъв свят ще живеем утре. Струва ми се логично.
One clover, and a bee,
And revery.
The revery alone will do
If bees are few.
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от Usagi_drop »

Еххх, така си мечтаех за това време, също като вас... Сега неистово се "тъпча" с книги, отдавна ми липсваха. :lol: Черешката на тортата обаче е онова настръхващо чувство - всеки път, когато се сетиш, че (макар и още неофициално) си приет. Някъде там, сред онези 45 късметлии и късметлийки! :JC_shamrock: Или по-скоро точно там!
П.С. Напоследък съм на вълна Ремарк, "Време да се живее и време да се мре" :) Някой друг с класика на нощното шкафче?
Не можеш да принудиш съществуванието да направи нещо. Посял си семената, поливаш градината, сега чакай.
Истинските неща растат, а растежът изисква време...
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Ана Каренина.....препоръчвам я : )
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Usagi_drop
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от Usagi_drop »

Аз също! ^^ Може би това е най-доброто първо познанство с Толстой.
Не можеш да принудиш съществуванието да направи нещо. Посял си семената, поливаш градината, сега чакай.
Истинските неща растат, а растежът изисква време...
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”