Навлязохме в излишни полемики.Sols написа:Лошата част на интернет общуването е,че чувството за хумор и съкразмът понякога се губятBishop написа:Майтапя се просто.Sols написа:Че що бе - водим си дискусия. Като бъдещи журналисти дебатираме по темаBishop написа:Май сега е моментът да ни заплашват с метлата..
[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
-
Nafarforii
- В началото бе словото
- Специалност: Политология
- Курс: втори
Използвайки определения от рода на "малоумници", аргументите ти не стават по значими. Точно обратното. Мери си приказките, за да не изядеш някой шамар.kartacha написа:Не се излагайте, малоумници! Досега няма да кажа нищо повече. Пращайте админи и модератори, ако искате да ме предупреждават. Нямаме кабела за качване на снимки от телефона на компютъра. Сега заради вас ще слизам специално до града, за да пратя на някого снимката. А тя е фиша на майка ми за последната й заплата. Брутната сума е 863.94, но там има над 120 лева лекторски(което значи, че е преподавала извънредно), а и на всичкото отгоре към този месец са зачислени и парите й за тримесечието по програма У.С.П.Е.Х., които са 120 лева за тримесечие. Тя тях ги е получила на ръка, затова са удържани. В крайна сметка срещу "Редов.аванс" стои сумата от 150 лева, а срещу "Банкомат", което е редовна заплата, пише 407.57... Това са 557 лева чисто. Както и да го въртите, каквито и сметки да правите, 863 лева брутно СА ПО-МАЛКО от 1200 лева чисто. Извинявам се на повечето потребители, но някои наши бъдещи колеги(опазил господ) изглежда, че имат нужда да им бъде обяснено доста подробно...SevenDayS написа:Страхотни дебати водите, обачеУчилищетото е държавна институция и навсякъде заплатите са едни и същи, независимо какъв предмет предаваш. Има стартова заплата, която расте всяка година заради натрупания стаж. Има и някакви точки, които ти носят по 7 лв. към заплатат - за извънкласни мероприятия, интерактивни методи в предаването и т.н.
Класната ми имаше близо 25 год. стаж и взима по 1200 лв. чисто всеки месец!
В крайна сметка учителската заплата зависи от стаж, квалификация(майка ми има две висши образования, това не бива да се изпуска в пресмятането, добавя някой лев), евентуални лекторски, дали си класен. А това с точкуването е вярно, че го има. То зависи от стаж и разни успехи през годината. Парите там обаче са средно 300-350 лева и се получават еднократно.
Така че, драги ми смехурковци, не говорете наизуст, защото ставате смешни!
П.П.: Довечера обещавам, че ще имате снимката. Сега излизам, за да намеря някого, на когото да я пратя на телефона, а той да ми я препрати. 45 минути ми е пътя до града. Какви лоши неща ме карате да правя, ей... Хайде, че както щях да довърша изречението, можеше и да не остана за дълго във форума.
.... THIS SHIT !
- LittleBlackStar
- Да живей словото
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
Ми добре... ще си кажа. Моите родители не са учители!
(така де... малко да разнообразя обстановката!
) И двамата са с по 2 висшета, и двамата са инженери... И какво като баща ми има много стаж и е много уважаван в мината, защото знае как да ръководи и всички се разбират с него? Какво като майка ми е една от диспечерките и работата й е доста напрегната, имайки предвид честите аварии и т.н.? Заплатите им не са високи, пък да не коментираме момента, в който не се получават навреме и ги бавят много... В България много често професии като учител, лекар, миньор и др., са подценявани. Не случайно хората постоянно излизат да стачкуват. И не случайно всеки (и млади, и стари, и хора със средно образование, и хора с висше) търси изход и бяга навън...
"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални"
Славянска филология, 1-ви курс! 
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
Недей се впряга излишно, няма смисъл, едва ли ще разбере какво се опитваш да му кажеш...Nafarforii написа:Използвайки определения от рода на "малоумници", аргументите ти не стават по значими. Точно обратното. Мери си приказките, за да не изядеш някой шамар.kartacha написа:...
Училището се е превърнало в забавачница, в институция за изливане на гнева и упражняване на агресия, затова учителите ги подценяват... Дадоха твърде много права а учениците и преподавателите се превърнаха в букви безгласни. Пък да не говорим за новите учители, които са завършили педагогика само защото не са имали какво друго да запишат.LittleBlackStar написа:...В България много често професии като учител, лекар, миньор и др., са подценявани. Не случайно хората постоянно излизат да стачкуват. И не случайно всеки (и млади, и стари, и хора със средно образование, и хора с висше) търси изход и бяга навън...
А лекарите - няма месец, в които да не чуем, че някъде някой е починал заради лекарска грешка. Медиците са пияни, некъдърни и с недовършено образование, какво повече да говорим?!
- Затова ги подценяват, защото народът е загубил вяра в тези професии!
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- Алехандро Ходоровски
-
McDreamiell
- В началото бе словото
Нищо против учителската професия като цяло, напротив - възхищавам и се адски много.
Но. Как да не изгуби народа вяра в тях, като половината са толкова демотивирани да преподават, че убиват цялата креативност у децата. Закостенели методи водят до зубрене и никакво развитие. Не казвам, че те го правят по желание и ние, като ученици и общество, нямаме вина. Но и самите те често вършат неща, които ги дикредитират и губят уважението ни. Като всяка тема и това е нож с две остриета...
Но. Как да не изгуби народа вяра в тях, като половината са толкова демотивирани да преподават, че убиват цялата креативност у децата. Закостенели методи водят до зубрене и никакво развитие. Не казвам, че те го правят по желание и ние, като ученици и общество, нямаме вина. Но и самите те често вършат неща, които ги дикредитират и губят уважението ни. Като всяка тема и това е нож с две остриета...
“The only way out of the labyrinth of suffering is to forgive.”
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Като при всяка друга професия - абсурдно е да поставяте всички под общ знаменател. Същото е и при лекарите - такива били, онакива били... Баща ми е лекар (специалист - с две специалности) и е сред най-уважаваните в града. Виждам го как трепери за пациентите си, как телефонът му е включен 24/7 и почти не спира да звъни и как е изхвърчал от нас в 6 сутринта, само защото трябвало да се направи някаква инжекция и прочее. И знам и колко получава - колкото му подхвърлят джипи-тата, щото от тях зависи той колко хора ще прегледа и колко пари ще получи накрая. Просто специалистите обират трохите, които общопрактикуващите им подхвърлят. Ама после - лекарите бла-бла... Просто всяко стадо си има мърша и нито лекарите, нито учителите правят изключение.
Аз самата съм имала учители и Учители. Тези с главната буква са си я заслужили напълно, безапелационно и безвъпросно, а аз главни букви не раздавам всекиму.
Впрочем, за единия от тях вече се спомена из темата (покрай комисиите) - ще ви преподава и на вас, надявам се. А другият от тия с главната буква е човек, за чиято загуба никога няма да престана да скърбя, макар животът да ни срещна съвсем бегло. Именно защото беше и Учител, и Човек - с безкрайно огромни главни букви. Нямам идея колко е получавал за труда си, но отдадеността му, любовта, с която преподаваше, ще се помнят не само от мен, но и от стотиците (буквално!), които посещавахме лекциите му дори по време на извънредните занятия в събота.
Изводът е, че всичко опира до човек - а финансовият стимул е по-скоро оправдание. Поне така мисля аз.
Аз самата съм имала учители и Учители. Тези с главната буква са си я заслужили напълно, безапелационно и безвъпросно, а аз главни букви не раздавам всекиму.
Изводът е, че всичко опира до човек - а финансовият стимул е по-скоро оправдание. Поне така мисля аз.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Аз ще направя малко лирическо отклонение....много се радвам, че има толкова много деца на учители.Аз учех в училището, където тате преподава, и всички коментираха, че оценките ми се пишат, заради него.Именно с КСК2012 доказах, че не е така.
Търговеца е права....винаги ще има учител и Учител, важното е какъв искаш да бъдеш.
Търговеца е права....винаги ще има учител и Учител, важното е какъв искаш да бъдеш.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оу, като спомена това...
Майка ми е стоматолог. Групите им в университета били от по 8 души и един от колегите й бил син на един доцент. И когато въпросният доцент им преподавал, накрая изпитът бил устен, а той накарал всички да останат в залата и да присъстват, докато изпитва сина си. Разходил го из целия конспект и накрая питал колегите му колко да му пише. Те казали, че е за шестица, а той казал: "Да, колеги, и аз така мисля, но понеже е син на доц. Едикойси (т.е. говори за себе си в трето лице), ще му поставя петица."
Майка ми е стоматолог. Групите им в университета били от по 8 души и един от колегите й бил син на един доцент. И когато въпросният доцент им преподавал, накрая изпитът бил устен, а той накарал всички да останат в залата и да присъстват, докато изпитва сина си. Разходил го из целия конспект и накрая питал колегите му колко да му пише. Те казали, че е за шестица, а той казал: "Да, колеги, и аз така мисля, но понеже е син на доц. Едикойси (т.е. говори за себе си в трето лице), ще му поставя петица."
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- california
- Писаружяк
Това е истината.Няма второ мнение.Хората винаги търсят ''под вола теле''.
ORIGINAL FORUM PROFILE
Нормално е учителите да минат някакви упреснителни курсове, които да им покажат как да заинтригуват децата повече. Тук те има голяма вина, защото понеже знаят всичко и по никакъв начин не променят начина по който си преподават. То верно, как ще тръгнеш да променяш учители с 20 години стаж, но все пак.McDreamiell написа:Нищо против учителската професия като цяло, напротив - възхищавам и се адски много.
Вижте това видео и направете разлика с голяма част от учителите.
http://www.youtube.com/watch?v=2lacIIrJKwQ
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
"Една птичка пролет не прави." - 75% от преподавателите в едно училище не знаят защо са там, не знаят как да преподават, как да овладяват ситуации, как да комуникират с децата и най-важното, което им липсва, е любов към професията... Имах честта да уча в училище, чиито учители имаха над 25 год. стаж в професията, обичаха я и най-вече уважаваха нас, учениците, като личност. А когато влизаха нови преподаватели само да заместват, ами какво да ви кажа?! - не знаят как да преподават, не знаят 50 % от урока, който предават, дори някои бяха неграмотни. Ужас! И тези учители ще учат нашите деца...
Може един - двама, 10 учители да са стойности, но на фона на безхарактерните им колеги, се губят.
Може един - двама, 10 учители да са стойности, но на фона на безхарактерните им колеги, се губят.
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
- Алехандро Ходоровски
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
И аз бях в училището на баща ми (няма как, то е само едно, така или иначе). Малък град, имаше и други учителски деца или с роднини учители, трима само в моя клас (момче-майка, момиче-майка, момче с две лели учителки и аз) и май това бяхме във випуска, но сигурно е имало още някой с леля/чичо. В долния випуск имаше 1 момиче
и така ...
При мен имаше две учителки, които решиха да си го изкарат на мен, едната таеше някаква незнайна ненавист към мен, а другата имаше стари дразги с майка ми. Едната учителка си взе много яко, другата - не.
Баща ми пък е много кротък и тих човек и понеже беше учител в същото училище не направи нищо по въпроса, за да не каже някой, че съм учителско дете и тн. За сметка на това моята уста тройна
, та драгата ми учителка не очакваше такъв отпор.
Та още от средното мразя учителите и досега винаги съм бил на нож поне с един на година. В гимназията пак имаше някакви случаи, но бяха по-скоро единични и плод на някаква предубеденост и нежелание, отколкото на чиста ненавист, та приемам, че не съм любимец на всички и така ...
В университета едва ли ще има такива случаи, обаче ...
Я си кажете, учителските деца, по какво преподават родителите ви и как сте по въпросния предмет : ) ?
и така ...
При мен имаше две учителки, които решиха да си го изкарат на мен, едната таеше някаква незнайна ненавист към мен, а другата имаше стари дразги с майка ми. Едната учителка си взе много яко, другата - не.
Баща ми пък е много кротък и тих човек и понеже беше учител в същото училище не направи нищо по въпроса, за да не каже някой, че съм учителско дете и тн. За сметка на това моята уста тройна
Та още от средното мразя учителите и досега винаги съм бил на нож поне с един на година. В гимназията пак имаше някакви случаи, но бяха по-скоро единични и плод на някаква предубеденост и нежелание, отколкото на чиста ненавист, та приемам, че не съм любимец на всички и така ...
В университета едва ли ще има такива случаи, обаче ...
Я си кажете, учителските деца, по какво преподават родителите ви и как сте по въпросния предмет : ) ?
- california
- Писаружяк
ФВС- мога да ти кажа, че в моя живот не съм тренирал един спорт
И ме мързи да изкачвам стълби 
ORIGINAL FORUM PROFILE
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
ФВС - също, Бог ме е ощетил от всякакви атлетични данни (баща ми ходи всяка сутрин да плува в 5-6 часа). Единствените спортове, които ми се отдават повече са волейбол и тенис на маса (повече от другите), а с футбола сме скарани
И да, Генетиката е голяма ку*ка !
И да, Генетиката е голяма ку*ка !
- california
- Писаружяк
ха-ха-ха, Пламка, прецакани сме....Най-гадно ми беше, когато той ми преподаваше, караше ни да скачаме на едни неща, май се казва висок скок, и там подобни...и понеже не исках да го разочаровам, скачах като кобила цял час...БЕШЕ УЖАС ! 
ORIGINAL FORUM PROFILE