[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- winttterrr
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
не се притеснявайте - и това класиране ще дойде, ще ви приемат (повечето) и ще се кефите като другите... аз вече мога да дишам.. 
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
Искам вече да излезе класирането и да поливам приемаа!! 
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
Не се излагайте, малоумници! Досега няма да кажа нищо повече. Пращайте админи и модератори, ако искате да ме предупреждават. Нямаме кабела за качване на снимки от телефона на компютъра. Сега заради вас ще слизам специално до града, за да пратя на някого снимката. А тя е фиша на майка ми за последната й заплата. Брутната сума е 863.94, но там има над 120 лева лекторски(което значи, че е преподавала извънредно), а и на всичкото отгоре към този месец са зачислени и парите й за тримесечието по програма У.С.П.Е.Х., които са 120 лева за тримесечие. Тя тях ги е получила на ръка, затова са удържани. В крайна сметка срещу "Редов.аванс" стои сумата от 150 лева, а срещу "Банкомат", което е редовна заплата, пише 407.57... Това са 557 лева чисто. Както и да го въртите, каквито и сметки да правите, 863 лева брутно СА ПО-МАЛКО от 1200 лева чисто. Извинявам се на повечето потребители, но някои наши бъдещи колеги(опазил господ) изглежда, че имат нужда да им бъде обяснено доста подробно...SevenDayS написа:Страхотни дебати водите, обачеУчилищетото е държавна институция и навсякъде заплатите са едни и същи, независимо какъв предмет предаваш. Има стартова заплата, която расте всяка година заради натрупания стаж. Има и някакви точки, които ти носят по 7 лв. към заплатат - за извънкласни мероприятия, интерактивни методи в предаването и т.н.
Класната ми имаше близо 25 год. стаж и взима по 1200 лв. чисто всеки месец!
В крайна сметка учителската заплата зависи от стаж, квалификация(майка ми има две висши образования, това не бива да се изпуска в пресмятането, добавя някой лев), евентуални лекторски, дали си класен. А това с точкуването е вярно, че го има. То зависи от стаж и разни успехи през годината. Парите там обаче са средно 300-350 лева и се получават еднократно.
Така че, драги ми смехурковци, не говорете наизуст, защото ставате смешни!
П.П.: Довечера обещавам, че ще имате снимката. Сега излизам, за да намеря някого, на когото да я пратя на телефона, а той да ми я препрати. 45 минути ми е пътя до града. Какви лоши неща ме карате да правя, ей... Хайде, че както щях да довърша изречението, можеше и да не остана за дълго във форума.
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Стига сте се карали. Моята майка също беше учителка преди *ужас,ма и ние се събрахме...* , но напусна именно защото с образованието,което има,може и си намери по-добре платена работа. Факт е,че учителите получават по-малко отколкото заслужават. Иначе при нас го има и термина 'главен учител',което също дава пари. Много са параметрите. Но аз съм възпитаничка на може би най-доброто училище в града ми и пак не мисля,че имах преподаватели,които да взимат 4-цифрена сума. А иначе като хора мога да кажа,че цял живот ще ги помня и са много истински и свестни,наистина добри учители и хора.
А,пропуснах..Баща ми също се води учител,дип,че при него е различно,защото не води в държавно училище,а и предметът му е по-специфичен..Но и той няма чак такава заплата,въпреки,че я заслужава поне двойно...
А,пропуснах..Баща ми също се води учител,дип,че при него е различно,защото не води в държавно училище,а и предметът му е по-специфичен..Но и той няма чак такава заплата,въпреки,че я заслужава поне двойно...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- Salander
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Мъх, само аз ли нямам учители в семейството? 
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
- Sols
- Обратна връзка:
А,не се оплаквай,то си не е работа ...Salander написа:Мъх, само аз ли нямам учители в семейството?
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Има старши учител, да, 30 лева отгоре е.
А от делегираните бюджети идват пари на брой деца, но персоналът също е определен спрямо децата, така че парите не растат от децата. Майка ми е на 510 лева щат, чувал съм за училища със 700 лева, но до 1200 чисто няма как да скочи.
Ако е така, кажете училището, да пратя нашите там да работят.
П.П.: Sols, махни това, на две учителски, особено четиричленно семейство(или не дай боже пет-шест) като моето, трудно кара...
А от делегираните бюджети идват пари на брой деца, но персоналът също е определен спрямо децата, така че парите не растат от децата. Майка ми е на 510 лева щат, чувал съм за училища със 700 лева, но до 1200 чисто няма как да скочи.
Ако е така, кажете училището, да пратя нашите там да работят.
П.П.: Sols, махни това, на две учителски, особено четиричленно семейство(или не дай боже пет-шест) като моето, трудно кара...
- Salander
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Sols написа:А,не се оплаквай,то си не е работа ...Salander написа:Мъх, само аз ли нямам учители в семейството?Моята водеше английски език,а аз завършвам езикова...А познай кой проверяваше контролни,защото било като упражнение...
![]()
Ааа, хич не се оплаквам, добре си ми е
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
- Sols
- Обратна връзка:
Картач,знам я системата...Трудно е и се кара от заплата на заплата...А тва е страшно гадно,защото професия 'учител' е една от най-важните и трудните. Щото много хора не смятат,че то не е да идеш и да си изкараш часовете...Мислиш ги децата,контролни,класни, някви родители ти звънят по телефона да ти се карат що отрочето им има 2,па учи иначе, проекти, някой като има нужда от нещо - помагаш, отделно щото не се смогва и частни уроци,което е още тон допълнителна работа... Тия пари са смешни на фона на стреса и отговорността...
- SevenDayS
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
Bring it on ...kartacha написа:....
П.П. Абе, майка ти да не е детска учителка?
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
- Алехандро Ходоровски
Българска филология, II курс
И аз да се присъединя към учителските деца, майка ми преподава история (то и затова аз се отказах от правото
) и заплатата й е приблизително 600, не знам с точност, но тя има сума ти стаж в тая система, занимава се с проекти, разни други неща ... и парите пак са малко. И напълно подкрепям Sols, отговорността на тая професия не е за подценяване, обаче в днешно време, пък и в тази държава ... няма как да е иначе.
- "Понякога чувам как костите ми се напрягат
под тежестта на всички животи, които не живея."
Българска филология, ІІ курс
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Май сега е моментът да ни заплашват с метлата.. 
- Sols
- Обратна връзка:
Че що бе - водим си дискусия. Като бъдещи журналисти дебатираме по темаBishop написа:Май сега е моментът да ни заплашват с метлата..
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Майтапя се просто.Sols написа:Че що бе - водим си дискусия. Като бъдещи журналисти дебатираме по темаBishop написа:Май сега е моментът да ни заплашват с метлата..
- Sols
- Обратна връзка:
Лошата част на интернет общуването е,че чувството за хумор и съкразмът понякога се губятBishop написа:Майтапя се просто.Sols написа:Че що бе - водим си дискусия. Като бъдещи журналисти дебатираме по темаBishop написа:Май сега е моментът да ни заплашват с метлата..