Разни въпроси

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Re: Туризъм или Регионално развитие и политика ??

Мнение от fluffy cloud »

Завърших РРП тази година, така че предполагам, че това ме поставя в графата на по-компетентните :P. И за двете специалности реализацията няма да е лесна, ако нямаш достатъчно амбиции. Ако ги имаш - ще се реализираш в туризма, не се безпокой. Просто трябва да се оглеждаш още от първи, максимум втори курс за стажантските позиции в областта. И да учиш чужди езици, ако нямаш поне английски плюс още един чужд. Това е доста голямо предимство, но има време да го усвоиш, ако не си толкова добре с езиците в момента.
За РРП реализацията по специалността е малко разтегливо понятие, но е най-вероятно в последствие да не работиш по нея или да те вземат в някое министерство. Ако второто те устройва, а то си има предимства, специалността е подходяща за теб.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
iolinka
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: първи

Мнение от iolinka »

Благодаря за мнението! А знаеш ли как стоят нещата с изучаването на езиците, и по-специално в Туризма за втория чужд език, защото четох някъде из форума, че в РРП се учи само първия основен и с втори чужд не става работата? Така ли е и с Туризма?
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

За туризъм не знам, при нас наистина е така. Можеш да попиташ в тяхната тема. Но дори да си РРП, можеш спокойно да посещаваш избран от теб език с група от ФКНФ. Позволено е, безплатно е и практически дори можеш да не се явиш на изпит. Аз ходих на френски така. По бегли спомени мисля, че при туризма нещата бяха по-добре уредени с езика, но трябва да питаш.
Аватар
iolinka
В началото бе словото
Специалност: Туризъм

Мнение от iolinka »

Мерси много :)
mjlv
В началото бе словото

Въпрос

Мнение от mjlv »

Здравейте :P Тази година кандидатствам в Софийски Университет и записванията са до края на август, а аз искам да кандидатствам и в един друг университет, но за него изпитите са чак началото на септември.Искам да попитам ако се запиша в СУ, но след това ме вземат и в другия университет и се отпиша от СУ, ще ми върнат ли поне част от таксата, която преди това съм внесла ?
Аватар
Yoana.T
От дъжд на вятър

Re: Въпрос

Мнение от Yoana.T »

5.1. При напускане преди началото на учебната година се депозира молба с приложена оригиналната квитанция за възстановяване на 90% (деветдесет на сто) от внесената семестриална такса;
от тук
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Re: Въпрос

Мнение от california »

Кой ще ходи в НАТФИЗ, кой ? :D:D:D
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Моля :) :) .
toggle
В началото бе словото

Въпрос относно формиране на бала

Мнение от toggle »

Здравейте, първо искам да се извиня, ако темата не е в правилния раздел. Имам един въпрос относно образуването на бала. При подаването на документи за класиране ми казаха, че ако отбележа матурата по английски да се ползва за бала, то това ще е така само ако с нея бала е по-висок сравнено с бала с оценката по английски от изпита. Увериха ме, че е така, понеже аз не бях сигурен. Сега обаче един приятел ми каза, че ако е отбелязано тя да се ползва, то оценката от изпита напълно се игнорира, дори и да е по-висока или бала да е по-висок с нея. Последно (макар и много късно) някой може ли да ми каже как точно стоят нещата? Ако се окаже, че са ме излъгали има ли как да се променят документите така, че да се ползва оценката от изпита? Благодаря предварително.
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Re: Въпрос относно формиране на бала

Мнение от liv »

Взема се оценката, с която се формира възможно най-високия бал. Четете правилника, а не вярвайте на този или онзи.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
toggle
В началото бе словото

Re: Въпрос относно формиране на бала

Мнение от toggle »

Благодаря много. Бях се поизплашил, затова исках да се подсигуря.
Аватар
олимпия
В началото бе словото

По-нисък бал

Мнение от олимпия »

Според вас ,има ли шанс тази година баловете да са малко по-ниски ,от миналата година ? Все пак матурите бяха по сложни ?
''Now, I think that I should have known that he was magic all along. I did know it — but I should have guessed that it would be too much to ask to grow old with and see our children grow up together. So now, he is a legend when he would have preferred to be a man''
Jacqueline Kennedy
ЛУУУУУУКОВИЦАА
В началото бе словото
Специалност: 0
Курс: кандидат-студент

Re: По-нисък бал

Мнение от ЛУУУУУУКОВИЦАА »

тенденцията е баловете да намаляват ... нооо все пак зависи и от броя на желаещите .. като имаш предвид че сме малък випуск и че има много приети по чужбина ..........
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

Силно се надявам баловете да НЕ са високи.. но това зависи много и от самата специалност! Ако има много желаещи за нея.. е, едва ли ще приемат с много нисък бал. Но знае ли човек, трябва за всичко да сме подготвени :)
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Аватар
losholosho
В началото бе словото
Специалност: nqmam

Мнение от losholosho »

дано дано дано дано ако баловете устанат пак така ще направя банкет ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”