[КСК 2012] Кандидати за Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
seduction
Драскач

Re: [КСК 2012] Кандидати за Право

Мнение от seduction »

:) разни хора, разни идеали

Аз съм от тези, които взимат лекции, но когато мога-давам. Все пак ми става гадно да знам, че хората от които взимам лекции цяла година са ходили и чинно са водили записки, но от друга страна всеки има различни приоритети. Не казвам, че аз работя, но имам много колеги които работят, кой по часово, кой на пълен работен ден и реално погледнато е невъзможно да бъдат изрядни през семестъра, освен ако не се клонират.
Иначе до някъде разбирам тези, които се стискат, защото не е съвсем честно, защото ако те примерно спрат да ходят, какво ще стане? Дали ще има от кой да вземат-не дали ще има кой да се навие да сподели материали, а дали въобще ще има такъв, който да разполага със записки.
Един съвет- като влезете да учите- каквото и да е си намерете някое свестно другарче, може и повече от едно и се комбинирайте за лекциите, ако не намерите всичко на готово.

Имам една молба-ако може някой, който учи задочно да разясни как стоят нещата, тъй като го записах на първо желание.
Другото ми питане- е имам завършена първа година Културология. Ако сега успея да вляза право, то ще е задочно при всички положения. Та дали ще мога да продължа и с двете. Предполагам, че ще трябва да плащам двойна такса за едното-но парите не са проблем. Искам да попитам дали чисто административно е възможно това нещо да се случи? Благодаря предварително!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мммне... за да се случи, трябва да запишеш правото като втора специалност, но за да запишеш право като втора специалност, трябва да учиш МО. Ще ти се наложи да избираш дали да продължиш с културологията или с правото. Предполагам, ако запишеш право, ще можеш след втори курс да запишеш културология като втора/нова специалност (ако изобщо има такава възможност, защото някои специалности, като психологията, не могат да се записват като втори) и тогава да ти се признаят вече взетите изпити и да продължиш директно от втори курс. Нооо друго не ми идва наум.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

MidwinterSun написа:Мммне... за да се случи, трябва да запишеш правото като втора специалност, но за да запишеш право като втора специалност, трябва да учиш МО. Ще ти се наложи да избираш дали да продължиш с културологията или с правото. Предполагам, ако запишеш право, ще можеш след втори курс да запишеш културология като втора/нова специалност (ако изобщо има такава възможност, защото някой специалности, като психологията, не могат да се записват като втори) и тогава да ти се признаят вече взетите изпити и да продължиш директно от втори курс. Нооо друго не ми идва наум.
Благодаря за отговора. Принципно Културологията може да бъде записана като втора специалност. Имам колеги, които първата им специалност е психология/журналистика и т.н. и бяхме колеги.
П.С-Аз знам, че за да бъдат запазени студентските права човек трябва да има минимум 2 завършени курса.
А иначе ако се наложи да избирам-естествено, че ще е правото. Просто ми е малко гадно, че учих нещо една година, завърших с доста приличен успех-5.40 от двата семестъра и сега най-вероятно ще се наложи да я оставя...
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Аз пък намирам за пълна загуба на време ходенето по лекции.Единствената полза е социалният контакт.Специално за ученето-не стига, че почти целият материал е написан в учебниците на съответните преподаватели, ами и в нета информация бол.3-4 часа да седя и да гледам как професорът ми говори скучно и монотонно-не, мерси.Предпочитам да правя нещо, което ми е кеф или ми носи някаква полза.Което искам да го науча, ще седна и ще го науча.Не да слушам как ми плямпа същите глупости, които е написал в учебника си.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

А, ей това е, колега :) Има лекции, които са интересни и приятни и може би си заслужава да се ходи, ама, за да ти чете някой учебника си...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Пълна загуба на време? Ммнееее... поне не що се отнася до всички случаи.
1. Има лекции, които са много хубави. Да видиш как се тълпят хората да ходят при Гержиков. Груев също има доста силна посещаемост. И т.н.
2. В зависимост от това какъв е личният стил на учене на някого, ходенето на хубавите лекции през годината може да е много полезно. Ако усвояваш добре материала от слушането му, ученето за изпита после ще представлява само преговор.
3. И на последно място, на хубавите лекции преподавателите често говорят неща, които ги няма написани в учебниците и в интернет лекциите. Дават примери, разказват истории и т.н., които студентите рядко си дават труд да записват. А те наистина помагат да се разбере и да се усвои материята.

Познавам колеги, на които просто им е кеф да си ходят на лекциите, независимо дали са добри или скапани. Просто им е приятно. Хора всякакви. Със сигурност, няма единен правилен модел за поведение, който да трябва да се спазва - всеки прави, каквото си ще.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Aко говорим за забавни лекции, аз лично се сещам за реториката и Тео Пиперков, също така ако Близнашки води нещо, хубаво е да се чуят неговите истории, как е била създадена настоящата конституция, доста са забавни и има и исторически момент.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
albenaaa
В началото бе словото

Мнение от albenaaa »

Искам да ви попитам за мнение дали бал 28.07 би бил достатъчен за Право (жени)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Абсолютно :D
Facebook
Изображение
alminatora
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от alminatora »

Гледам, че в учебната програма има факултативна специалност чужд език. Това значи ли, че ще мога да запиша някакъв чужд език и ако да - какъв?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Изображение
xplode
В началото бе словото

Мнение от xplode »

Имам ли шанс да ме приемат с 24.57 бал редовно или по-скоро задочно ще ме вземат?
alminatora
В началото бе словото

Мнение от alminatora »

xplode написа:Имам ли шанс да ме приемат с 24.57 бал редовно или по-скоро задочно ще ме вземат?

Имаш шанс и за двете, всичко зависи от късмета ти най-вече. :D
abcdefgh
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от abcdefgh »

аз вече започвам малко да се притеснявам с тези оценки по литература...сега ако и по история се повиши броя на шестиците..моят бал е 27.71 (жени) и силно се надявам да не се повиши чак до такава степен :?
Hipolita
В началото бе словото

Мнение от Hipolita »

albenaaa написа:Искам да ви попитам за мнение дали бал 28.07 би бил достатъчен за Право (жени)
Моят бал е абсолютно същият! :D И аз се надявам да е достатъчен ,но ... ще видим.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”