[КСК 2012] Кандидати за Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Кандидати за Право

Мнение от Kristo »

Ам лаптопи може, а лично аз не съм виждал микрофони.... За какво ви и без това монотонните монолози на некви професори? По-добре писмено!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Супер, мерси, Кристо !
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Dplayer написа:Имам един въпрос от по-общ характер, но тъй като ме интересува конкретно за тази специалност, питам тук: Позволено ли е да си пишем лекциите на лаптоп ? Доколко се толерира ползването на електронни устройства ?
Да, позволено е.Имаше бая колеги, които само си цъкаха даже на лаптопите. :lol: :lol: На никого не съм чул да направят забележка, че е бил с лаптоп.
Един познат (друга специалност) с диктофон си записва лекциите, но според мен е безсмислено.Но и на него не са му правили забележка. :wink:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ако ще ползвате диктофон, ползвайте го като Тимбаланд - като си напишете лекцията от лаптоп - прочетете си я ясно на диктофона. Свалете файла като мп3. После качете на мп3плейър - слушайте преди да заспите или докато пътувате. Ремиксирайте и пратете в мтв... и т.н.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Абе, оставете по-"съвестните" и "прилежни" колеги да си водят лекции и ги взимайте на готово :)
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

И какво правят, ако се окаже, че въпросните колеги не са балами и не ги дават ; ) ?!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Nemalp написа:И какво правят, ако се окаже, че въпросните колеги не са балами и не ги дават ; ) ?!
Пламен, няма такова нещо - всеки в специалността познава "някоя колежка, която пише". И вече е въпрос на близки отношения, чар, флирт, подкупи или дори рилейшъншип, за да бъдат доставени. Отделно, че бая материали има в нета и те понякога стигат в комбинация със законите...

Единствения вариант да ти откажат, е ако виждат в тебе конкурент за бъдеща работа. Но ако се правиш на глупав, смирен и вечно-незнаещ, това няма да се случи. Аз например, за достоверност винаги се давам да ме скъсат на някоЙ изпит, да поддържам такова заблуждение. Понякога прекалявам де... :drunken:
Аватар
Morella Blake
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Morella Blake »

Еййй,големи тактики имало :lol: Аз в училище винаги съм била от тези,които са ,,балами'' и дават :lol: Ама да видим дали ще съм тази специалност догодина...зависи почти изцяло от оценката по литература !
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

"Балами"? С какво точно се прецакваш ако дадеш някому лекциите си?
how you doin
В началото бе словото

Мнение от how you doin »

ники написа:"Балами"? С какво точно се прецакваш ако дадеш някому лекциите си?
:) имаш право! Какво лошо има да направиш услуга на някого? "Балам" ли трябва да се наричам след многократно оказваната ми помощ на редица мои приятели по време на контролни, например... не виждам смисъла! :scratch:
Аватар
Morella Blake
В началото бе словото

По принцип говорех за училище-как давайки на разни индивиди домашни,записки и да преписват се оказа накрая,че тяхната диплома е колкото моята,а аз съм положила доста усилия.С удоволствие помагам и разменям помощ с хора,които също биха помогнали : )
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Да, но има едно голямо НО:
- оценките в гимназията и в университета нямат никакво значение. Дипломите, бележниците и контролните с 6+ после няма да ви трябват за нищо. Специално дипломата от СУ няма да ви гледат дали сте минали с 3ки или 6ци. Ако ви бива за дадена работа, ви вземат и толкова. Работодателите са наясно (все пак не са паднали от небето), че в гимназиите оценките не са реални - на някой му пишат 6 по симпатия, друг на 3 да минава, трети 2 - за заядба. В университета е горе-долу така, но без това 6 по симпатия, освен ако не си момиче, момчетата няма как да сме симпатични на мъже-изпитващи. Освен 1 конкретен, но там е писмен изпита и няма значение. Освен ако не ви гледа по фейсбук, но все пак...
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Всъщност сами ще се убедите, че университетът има много повече общо с гимназията, отколкото се твърди: пак същото блъскане в главата на ненужни знания, нулева практическа подготвка, почти никакво съобразяване на учебния план с това, което един ден се очаква да знаете и можете като юристи.

Единствената разлика е, че вече сте достатъчно големи, за да можете да се справяте и въпреки неадекватността на образованието ;) Но и това е нещо де :)
Аватар
Morella Blake
В началото бе словото

Първо да ни приемат,пък след това ще му мислим :lol: За сега балът ми се образува 27.12 и ако съдя по миналогодишните балове,се надявам да стигне
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Оказвайки на някого помощ, не те прави балама. Нито в училище, нито в университета. Ако има някой, който е балама, това е човекът, който се възползва от чуждите знания, за да изкара оценките си, вместо да трупа свои собствени. И докато в гимназията това е горе-долу все тая (защото оцеките от училище имат една-единствена цел - да те вкарат да учиш на хубаво място; добра диплома за основно образование дава по-голям шанс за хубава гимназия, добра диплома от гимназията помага за влизане в престижен университет), в уни нещата стоят доста по-различно. Предполага се, че тук влизате, за да усвоите знанията, необходими ви, за да практикувате професията си. Оценката не би могла да има по-малко значение.

В тая връзка, във всеки курс има по някоя лигла, която не може да се отърси от гимназиалното мислене и реве, ама реве!, задето има петица вместо шестица.

На трето място, студентите споделят лекции с удоволствие, защото всички си знаем какво ни е положението - всеки драпа да докопа някаква работа, после няма време да ходи на всичките си лекции, а те му трябват, за да се подготви качествено за изпита си. Никой от нас няма интерес другите да се провалят и да излизат като калпави юристи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”