[КСК 2012] Математика

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
losholosho
В началото бе словото
Специалност: nqmam

Re: [КСК 2012] Математика

Мнение от losholosho »

Аз се усрах на матурата защото бях болен и имах 39 градуса... и затова бала ми е толкова нисък.. пък и на изпитите failnah... с 4ки и така...много ми е гадно ,но мен ученето не ме плаши само да влезна в ИС или Информатика...

btw един приятел е писал информатика на 1во място него знам защо :D вие ще кажете дали е хубаво освен ,че учат сташно много математика ... ,но това не е чак толкова лошо все пак

трябва ли да уча компютърна наука за да се прехвърля в СИ или може с каква да е ? Тоест ако влезна в статистика да кажем и имам над 5.50 и има свободно място ще мога ли ?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от driplio »

лично мнение - информатиката е по-добра специалност от ИС...единственият й недостатък са многото математики, но все ще ги минеш. Относно прехвърлянията - нямам си на идея точно как става, но от познати знам, че примерно от ИНФ./ИС може да се прехвърлиш в КН/СИ(стига да имаш съответния успех)...а за другите специалности не знам, по-добре някой "по-навътре в нещата" да каже :?
ДС - :pukeright:
Glow
В началото бе словото
Специалност: Информационни системи
Курс: първи

Мнение от Glow »

И аз от познат знам че от ИС/И може да се прехвърляш.
А относно големия дебат,който го има във форумите за ИС срещу КН/СИ/И..според мен те не могат да се сравняват. Едното е насочено към Web програмиране и база данни,а другото към софтуерно програмиране.По-скоро е въпрос на интерес,а не кое е по-добро
MartoB
В началото бе словото
Специалност: ne znam

Мнение от MartoB »

Мъже:
Компютърни науки редовно 17.97
Софтуерно инженерство редовно 17.75
Информационни системи редовно 13.50
Информатика редовно 12.39
Математика и информатика редовно 13.67
Приложна математика редовно 15.66
Математика редовно 13.74
Статистика редовно 15.12

Това са от миналата година трето класиране баловете.Аз съм с 16,50 мисля че ще съм инф.с/ми или информатика,макар че и статисниката не е лоша:)
Аватар
marteen
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от marteen »

ivchetoxx написа:
marteen написа:13.50 за ИС :shock: ... сега като си видях резултата от изпита мислех , че няма да съм студент във ФМИ с 16.30 бал ... ама тва малко ми върна надеждата :д
Е как бе.. В математиките си от първо класиране, в ИС/инф 100% при второ, трето. Прегледайте минималните балове от миналата година и ще си върнете надеждата съвсем :D
Пък и то май няма да е проблем толкова влизането, колкото математиките първата година.. :?
Аз съм се поинтересувал и ги знам баловете много добре поне до второ класиране и съм писал 1во желание СИ , 2ро КН и 3то ИС и нищо друго , пък миналата година на второ класиране за ИС бала е бил 16.64 ... по-висок от моя , но поне като съм писал само трите ще имам шанс да участвам и на трето класиране : )
Аватар
losholosho
В началото бе словото

Мнение от losholosho »

аз пък написах всичко в ФМИ :D а за математиките бала се образува 3* (м2,м1 или матура) + матурата нали ?
MartoB
В началото бе словото

Мнение от MartoB »

Е то спокойно си пишеш всичко и си чакаш и трето класиране,т.е няма връзка колко специалности си писал и класиранията!
Аватар
losholosho
В началото бе словото

Мнение от losholosho »

Обаче интересното е ,че участваме с 2 бала единия за математиките а другия за компютърните специалности.Сега ако аз имам 20 бал за математиките и 19 за компютърните науки на 1во класиране ме приемат директно в КН което ми е на 1во място ,а приемат ли ме и в математиките ? Тоест да съм приет в КН и Статистика на 1во и да си избера къде да отида ?
funshui
В началото бе словото
Специалност: нямам

Мнение от funshui »

losholosho написа:Обаче интересното е ,че участваме с 2 бала единия за математиките а другия за компютърните специалности.Сега ако аз имам 20 бал за математиките и 19 за компютърните науки на 1во класиране ме приемат директно в КН което ми е на 1во място ,а приемат ли ме и в математиките ? Тоест да съм приет в КН и Статистика на 1во и да си избера къде да отида ?
Да и в математиките ще те приемат, но след като си приет в КН, а тя ти е първо желание, не можеш да избираш. При следващите класирания може само да се класираш в по-предна специалност, но след като КН ти е първо желание, не ти трябва следващо класиране. :)
MartoB
В началото бе словото

Мнение от MartoB »

Ако ти стига бала те приемат веднага това,което си писал първо.Това е!Моите желания са 1 во-СИ 2-ро КН 3-то ИС 4то Статистика 5-то Информатика. та с 16.50 много се надявам на ИС :king: За първите 2 май няма да стане :roll:
Аватар
marteen
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от marteen »

MartoB написа:Е то спокойно си пишеш всичко и си чакаш и трето класиране,т.е няма връзка колко специалности си писал и класиранията!
Да прав си , сега е така , но доколкото разбрах ( не съм много сигурен) миналата година или по-миналата е било че ако на второ класиране си приет нещо , нямаш право да участваш на трето
Аватар
losholosho
В началото бе словото

Мнение от losholosho »

MartoB написа:Ако ти стига бала те приемат веднага това,което си писал първо.Това е!Моите желания са 1 во-СИ 2-ро КН 3-то ИС 4то Статистика 5-то Информатика. та с 16.50 много се надявам на ИС :king: За първите 2 май няма да стане :roll:
И аз писах статистиката пред приложната математика и сега се чудя дали не съм сбъркал... ддз кое е по-добре :scratch:
MartoB
В началото бе словото

Мнение от MartoB »

Не,бъркаш.Можеш да участваш в класиранията докато имаш мегдан за това,т. е докато не достигнеш първото си желание или най-високото възможно и винаги е било така!
Аватар
marteen
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от marteen »

Може така да е , няма да споря ... аз лично ще чакам всички класирания , пък дано да ме вземат ИС :D
Аватар
losholosho
В началото бе словото

Мнение от losholosho »

то и аз се надявам да ме вземат ИС :))) дано да ни вземат и да се поздравим на 1ви :) Успех момчета
пък после :D ще се прехвърляме други специалности
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”