Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Аз се усрах на матурата защото бях болен и имах 39 градуса... и затова бала ми е толкова нисък.. пък и на изпитите failnah... с 4ки и така...много ми е гадно ,но мен ученето не ме плаши само да влезна в ИС или Информатика...
btw един приятел е писал информатика на 1во място него знам защо вие ще кажете дали е хубаво освен ,че учат сташно много математика ... ,но това не е чак толкова лошо все пак
трябва ли да уча компютърна наука за да се прехвърля в СИ или може с каква да е ? Тоест ако влезна в статистика да кажем и имам над 5.50 и има свободно място ще мога ли ?
лично мнение - информатиката е по-добра специалност от ИС...единственият й недостатък са многото математики, но все ще ги минеш. Относно прехвърлянията - нямам си на идея точно как става, но от познати знам, че примерно от ИНФ./ИС може да се прехвърлиш в КН/СИ(стига да имаш съответния успех)...а за другите специалности не знам, по-добре някой "по-навътре в нещата" да каже
И аз от познат знам че от ИС/И може да се прехвърляш.
А относно големия дебат,който го има във форумите за ИС срещу КН/СИ/И..според мен те не могат да се сравняват. Едното е насочено към Web програмиране и база данни,а другото към софтуерно програмиране.По-скоро е въпрос на интерес,а не кое е по-добро
marteen написа:13.50 за ИС ... сега като си видях резултата от изпита мислех , че няма да съм студент във ФМИ с 16.30 бал ... ама тва малко ми върна надеждата :д
Е как бе.. В математиките си от първо класиране, в ИС/инф 100% при второ, трето. Прегледайте минималните балове от миналата година и ще си върнете надеждата съвсем
Пък и то май няма да е проблем толкова влизането, колкото математиките първата година..
Аз съм се поинтересувал и ги знам баловете много добре поне до второ класиране и съм писал 1во желание СИ , 2ро КН и 3то ИС и нищо друго , пък миналата година на второ класиране за ИС бала е бил 16.64 ... по-висок от моя , но поне като съм писал само трите ще имам шанс да участвам и на трето класиране : )
Обаче интересното е ,че участваме с 2 бала единия за математиките а другия за компютърните специалности.Сега ако аз имам 20 бал за математиките и 19 за компютърните науки на 1во класиране ме приемат директно в КН което ми е на 1во място ,а приемат ли ме и в математиките ? Тоест да съм приет в КН и Статистика на 1во и да си избера къде да отида ?
losholosho написа:Обаче интересното е ,че участваме с 2 бала единия за математиките а другия за компютърните специалности.Сега ако аз имам 20 бал за математиките и 19 за компютърните науки на 1во класиране ме приемат директно в КН което ми е на 1во място ,а приемат ли ме и в математиките ? Тоест да съм приет в КН и Статистика на 1во и да си избера къде да отида ?
Да и в математиките ще те приемат, но след като си приет в КН, а тя ти е първо желание, не можеш да избираш. При следващите класирания може само да се класираш в по-предна специалност, но след като КН ти е първо желание, не ти трябва следващо класиране.
Ако ти стига бала те приемат веднага това,което си писал първо.Това е!Моите желания са 1 во-СИ 2-ро КН 3-то ИС 4то Статистика 5-то Информатика. та с 16.50 много се надявам на ИС За първите 2 май няма да стане
MartoB написа:Е то спокойно си пишеш всичко и си чакаш и трето класиране,т.е няма връзка колко специалности си писал и класиранията!
Да прав си , сега е така , но доколкото разбрах ( не съм много сигурен) миналата година или по-миналата е било че ако на второ класиране си приет нещо , нямаш право да участваш на трето
MartoB написа:Ако ти стига бала те приемат веднага това,което си писал първо.Това е!Моите желания са 1 во-СИ 2-ро КН 3-то ИС 4то Статистика 5-то Информатика. та с 16.50 много се надявам на ИС За първите 2 май няма да стане
И аз писах статистиката пред приложната математика и сега се чудя дали не съм сбъркал... ддз кое е по-добре
Не,бъркаш.Можеш да участваш в класиранията докато имаш мегдан за това,т. е докато не достигнеш първото си желание или най-високото възможно и винаги е било така!