[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
Ам лаптопи може, а лично аз не съм виждал микрофони.... За какво ви и без това монотонните монолози на некви професори? По-добре писмено!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Супер, мерси, Кристо !
Да, позволено е.Имаше бая колеги, които само си цъкаха даже на лаптопите.Dplayer написа:Имам един въпрос от по-общ характер, но тъй като ме интересува конкретно за тази специалност, питам тук: Позволено ли е да си пишем лекциите на лаптоп ? Доколко се толерира ползването на електронни устройства ?
Един познат (друга специалност) с диктофон си записва лекциите, но според мен е безсмислено.Но и на него не са му правили забележка.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако ще ползвате диктофон, ползвайте го като Тимбаланд - като си напишете лекцията от лаптоп - прочетете си я ясно на диктофона. Свалете файла като мп3. После качете на мп3плейър - слушайте преди да заспите или докато пътувате. Ремиксирайте и пратете в мтв... и т.н.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Абе, оставете по-"съвестните" и "прилежни" колеги да си водят лекции и ги взимайте на готово 
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
И какво правят, ако се окаже, че въпросните колеги не са балами и не ги дават ; ) ?!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пламен, няма такова нещо - всеки в специалността познава "някоя колежка, която пише". И вече е въпрос на близки отношения, чар, флирт, подкупи или дори рилейшъншип, за да бъдат доставени. Отделно, че бая материали има в нета и те понякога стигат в комбинация със законите...Nemalp написа:И какво правят, ако се окаже, че въпросните колеги не са балами и не ги дават ; ) ?!
Единствения вариант да ти откажат, е ако виждат в тебе конкурент за бъдеща работа. Но ако се правиш на глупав, смирен и вечно-незнаещ, това няма да се случи. Аз например, за достоверност винаги се давам да ме скъсат на някоЙ изпит, да поддържам такова заблуждение. Понякога прекалявам де...
- Morella Blake
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: втори
Еййй,големи тактики имало
Аз в училище винаги съм била от тези,които са ,,балами'' и дават
Ама да видим дали ще съм тази специалност догодина...зависи почти изцяло от оценката по литература !
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
- ники
- Легендарен флуудър
"Балами"? С какво точно се прецакваш ако дадеш някому лекциите си?
-
how you doin
- В началото бе словото
ники написа:"Балами"? С какво точно се прецакваш ако дадеш някому лекциите си?
- Morella Blake
- В началото бе словото
По принцип говорех за училище-как давайки на разни индивиди домашни,записки и да преписват се оказа накрая,че тяхната диплома е колкото моята,а аз съм положила доста усилия.С удоволствие помагам и разменям помощ с хора,които също биха помогнали : )
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, но има едно голямо НО:
- оценките в гимназията и в университета нямат никакво значение. Дипломите, бележниците и контролните с 6+ после няма да ви трябват за нищо. Специално дипломата от СУ няма да ви гледат дали сте минали с 3ки или 6ци. Ако ви бива за дадена работа, ви вземат и толкова. Работодателите са наясно (все пак не са паднали от небето), че в гимназиите оценките не са реални - на някой му пишат 6 по симпатия, друг на 3 да минава, трети 2 - за заядба. В университета е горе-долу така, но без това 6 по симпатия, освен ако не си момиче, момчетата няма как да сме симпатични на мъже-изпитващи. Освен 1 конкретен, но там е писмен изпита и няма значение. Освен ако не ви гледа по фейсбук, но все пак...
- оценките в гимназията и в университета нямат никакво значение. Дипломите, бележниците и контролните с 6+ после няма да ви трябват за нищо. Специално дипломата от СУ няма да ви гледат дали сте минали с 3ки или 6ци. Ако ви бива за дадена работа, ви вземат и толкова. Работодателите са наясно (все пак не са паднали от небето), че в гимназиите оценките не са реални - на някой му пишат 6 по симпатия, друг на 3 да минава, трети 2 - за заядба. В университета е горе-долу така, но без това 6 по симпатия, освен ако не си момиче, момчетата няма как да сме симпатични на мъже-изпитващи. Освен 1 конкретен, но там е писмен изпита и няма значение. Освен ако не ви гледа по фейсбук, но все пак...
- ники
- Легендарен флуудър
Всъщност сами ще се убедите, че университетът има много повече общо с гимназията, отколкото се твърди: пак същото блъскане в главата на ненужни знания, нулева практическа подготвка, почти никакво съобразяване на учебния план с това, което един ден се очаква да знаете и можете като юристи.
Единствената разлика е, че вече сте достатъчно големи, за да можете да се справяте и въпреки неадекватността на образованието
Но и това е нещо де 
Единствената разлика е, че вече сте достатъчно големи, за да можете да се справяте и въпреки неадекватността на образованието
- Morella Blake
- В началото бе словото
Първо да ни приемат,пък след това ще му мислим
За сега балът ми се образува 27.12 и ако съдя по миналогодишните балове,се надявам да стигне
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Оказвайки на някого помощ, не те прави балама. Нито в училище, нито в университета. Ако има някой, който е балама, това е човекът, който се възползва от чуждите знания, за да изкара оценките си, вместо да трупа свои собствени. И докато в гимназията това е горе-долу все тая (защото оцеките от училище имат една-единствена цел - да те вкарат да учиш на хубаво място; добра диплома за основно образование дава по-голям шанс за хубава гимназия, добра диплома от гимназията помага за влизане в престижен университет), в уни нещата стоят доста по-различно. Предполага се, че тук влизате, за да усвоите знанията, необходими ви, за да практикувате професията си. Оценката не би могла да има по-малко значение.
В тая връзка, във всеки курс има по някоя лигла, която не може да се отърси от гимназиалното мислене и реве, ама реве!, задето има петица вместо шестица.
На трето място, студентите споделят лекции с удоволствие, защото всички си знаем какво ни е положението - всеки драпа да докопа някаква работа, после няма време да ходи на всичките си лекции, а те му трябват, за да се подготви качествено за изпита си. Никой от нас няма интерес другите да се провалят и да излизат като калпави юристи.
В тая връзка, във всеки курс има по някоя лигла, която не може да се отърси от гимназиалното мислене и реве, ама реве!, задето има петица вместо шестица.
На трето място, студентите споделят лекции с удоволствие, защото всички си знаем какво ни е положението - всеки драпа да докопа някаква работа, после няма време да ходи на всичките си лекции, а те му трябват, за да се подготви качествено за изпита си. Никой от нас няма интерес другите да се провалят и да излизат като калпави юристи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.