[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
vasko
Драскач

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Мнение от vasko »

Мила написа:Мойта дипломна ръководителка каза, че сте били много умни, ама притеснени
Нещо друго като преобладаващи оценки и такива неща?
Аватар
Иван Попов
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Иван Попов »

И отново да подканя лудата група от 30-те останали накрая ако някой се припознае в описанието да пише ЛС... Вече се намерихме няколко. Много съм доволен от това, че изчаках 6 часа и 22 минути. Пада ти напълно пердето и започвате останалите хора да общувате непринудено и готино.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Не, никога не биха казали такива неща, не задавайте тъпи въпроси.
Проявете търпение.
Идете на плаж, направете си торта, обичайте се... не спамете във форума :mrgreen:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Denislav
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Denislav »

Иван Попов написа:И отново да подканя лудата група от 30-те останали накрая ако някой се припознае в описанието да пише ЛС... Вече се намерихме няколко. Много съм доволен от това, че изчаках 6 часа и 22 минути. Пада ти напълно пердето и започвате останалите хора да общувате непринудено и готино.
Две мнения по въпроса няма.Накрая си приказвахме и шегувахме все едно се познаваме от години.
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от SevenDayS »

10.33ч. вече бях напуснал сградата на СУ. Не очаквах да мина толкова рано, дори когато квесторката ми прочете името, не можеш да повярвам. Отидох до комисията с една жена, която беше много мила - постоянно повтаряше да не се притесняваме, темите били лесни и че няма нищо страшно. Не знам коя комисия ме изпита, но бях в стая 292 , май. Бяха мъж и жена - дамата беше леко съсухрена, руса, говореше тихо, но за сметка на това имаше приятен глас. Господинът бе с прошарена коса и доста намусен. Дадох си личните документи и веднага ми дадоха листа с темите. Казаха ми, че имам минута, минута и половина да помисля. Бях леко стъписан и не очаквах да повторят темата за горите. След това седнах до тях и започнах да говоря. На 3-то изречение ме прекъснаха, дамата започна да ми задава въпроси по темата. 3-4 въпроса бяха тематично свързани, след това изпитът протече като интервю за работа. Жената ми започна да ми задава въпроси от рода: "Защо кандидатствам журналистика? В коя журналистика се виждам? Защо? Имам ли наблюдения върху чужда медия и с какво тя се различава от българската? Коя медия бих използвал ако искам да направя някакво мероприятие? Питаха ме какво съм завършил, какви езици знам, участвал ли съм в НПО и т.н." После мъжът ме попита колко имам на писмения. След като му казах, че имам 3.50, той се усмихна и каза: "Не се изразихте много добре!" и аз механично отговорих "Здраве да е. " После русата дама ме попита: "Защо се получи така? Темата ли не ми попадна или какво?" Отговорих: "Не искам да обвинявам никого и нищо затова, че не съм се справил добре. Не искам да си намирам опора, на която да се подпра с оправдания. Каквото било, било. Връщане назад няма!" Мъжът се усмихна и каза: "Ние не искаме да обвинявате никого и нищо и дано да няма връщане назад."
След това ми казаха, че изпитът приключил. Взех си нещата и излязох. В първия момент не осъзнавах какво точно се случи, отвън чакаха две мацки, за да влезнат след мен, забелязах, че бяха уплашени до смърт, казах им: "Няма от какво да се притеснявате, като интервю за работа е." Момичето, което ме беше довело каза - Нали, няма нищо страшно. Утре можеш да очакваш резултати...

Напуснах сградата изумен от това, как протече т.нар. страшен устен изпит.
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски

Българска филология, II курс
Икономиста
В началото бе словото

Мнение от Икономиста »

Аз благодаря на момичето, което ми даде да науча, кои са важните министри в България :)
McDreamiell
В началото бе словото

Мнение от McDreamiell »

Икономиста написа:Аз благодаря на момичето, което ми даде да науча, кои са важните министри в България :)
В тази връзка искам да благодаря на момичето пред мен, което ми даде кръстословицата от вестника си и химикал и на групичката зад мен, защото и те май дадоха още един. :) :)
“The only way out of the labyrinth of suffering is to forgive.”
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Прекаляват вече...!
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

McDreamiell, мисля, че точно теб "интервюираха" преди мен.:)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
McDreamiell
В началото бе словото

Мнение от McDreamiell »

dismisstorka написа:McDreamiell, мисля, че точно теб "интервюираха" преди мен.:)
На четвъртия етаж, комисия 11, към 12 и 30, синьо-бяла риза и официален панталон? Тогава най-вероятно съм бил аз. :D
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

От това,което чета мога да кажа,че имам най-тъпия късмет на света. Всичките са ви оставили да говорите и са ви питали за супер яките неща , SevenDayS направо ме изуми. Ако моят изпит беше протекъл така,сега щях да съм спокойна и да очаквам хубави резултати. С мен се държаха ужасно. Прекъсваха ме на всяко 2 изречение,не ме попитаха нищо за личните ми предпочитания и избор,аз се имам за човек с богата обща култура,а до подобно нещо хич не се стигна. Вместо това ме прекъснаха и не ми позволиха да отговоря пълно на темите,които бяха дадени. Не им се стоеше вече накрая усещам аз....
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

McDreamiell написа:
dismisstorka написа:McDreamiell, мисля, че точно теб "интервюираха" преди мен.:)
На четвъртия етаж, комисия 11, към 12 и 30, синьо-бяла риза и официален панталон? Тогава най-вероятно съм бил аз. :D

Значи по-скоро си бил след мен. Аз в 12:26 вече си бях включила телефона и звънях.:)
McDreamiell
В началото бе словото

Мнение от McDreamiell »

Аз не помня към колко беше като излязох, ама там някъде :D
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Sols написа:От това,което чета мога да кажа,че имам най-тъпия късмет на света. Всичките са ви оставили да говорите и са ви питали за супер яките неща , SevenDayS направо ме изуми. Ако моят изпит беше протекъл така,сега щях да съм спокойна и да очаквам хубави резултати. С мен се държаха ужасно. Прекъсваха ме на всяко 2 изречение,не ме попитаха нищо за личните ми предпочитания и избор,аз се имам за човек с богата обща култура,а до подобно нещо хич не се стигна. Вместо това ме прекъснаха и не ми позволиха да отговоря пълно на темите,които бяха дадени. Не им се стоеше вече накрая усещам аз....
+1
При мен това "ужасно" малко пресилва нещата, но не се чувствах приятно в тази компания.
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

Допуснах една фрапантна грешка. Вместо популизъм казах популация.. :)

Отчитам, че на два места се впечатлиха:
- когато споменах за сайта си за американски сериали и наградата, която спечели в БГ Сайт 2011
- и когато цитирах реч на Джон Кенеди

С тези резултати вече ни мъчат направо..
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”