Да,мисля че всеки очакваше да са три.Не бяха сложни въпросите,но аз си се дразня,защото по принцип ми трябва повече време да помисля,те казаха "помисли 3-4 секунди"Търговецът на кристал написа:Явно наистина ще ги минат бързичко. Ама 600 души си е... уау... Така става с предварителните изпити - ако беше само редовният, едва ли щяха да са повече от 400. Стана ми странно, че са дали само 2 въпроса - не знам дали е, понеже бързат и кандидатите са много, или просто новият формат на изпита ще е такъв.
[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- KristinaNesheva
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
KristinaNesheva, лошото ченге къдрава ли беше?
Ии, въпросите са много яки! И аз няма да пиша някаква информация по тях, само ще кажа, че аз като кандидатствах пак имаше въпрос за екопротести и помня, че доста се изкефих.
Ии, въпросите са много яки! И аз няма да пиша някаква информация по тях, само ще кажа, че аз като кандидатствах пак имаше въпрос за екопротести и помня, че доста се изкефих.
~ Кътчето ~
- KristinaNesheva
- В началото бе словото
Да,да,с къдрава бешеШепот написа:KristinaNesheva, лошото ченге къдрава ли беше?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Тя е била, Шепот, тя е била. Баш същата, за която мислиш и ти... 
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Айде и аз. Ходих до тоалетна и един мъж ми каза, че са 661. Сега се прибирам, но можеше да стене и преди час, защото за щастие ме изтеглиха бързо. Отивам в 8 комисия и като погледнах листа и точка 2 за медиите и тяхната отговорност всякаш ми избяга мисълта. Най-малко очаквах подобен въпрос. Ние, кандидат-журналисти, се предполага, че трябва да даваме "акъл" затова в каква сфера искаме да работиме и как да се развива тя. Беше ми свръх неочаквано. Споменах, че съм изцяло в интернет, не гледам подробно телевизия и не чета вестници и тези медийни скандали, които се развиват в момента са ми странни, защото "X" казва, че "Y" е лош, а "Y" твърди обратното и не мога да разбера за какво иде реч, но не е нормално затова да се използват медии. От присъствието си в нета се опитвам да следя какво се случва и споменах, че преглеждам онлайн издания на някои медии + дадени блогъри. Попитаха ме кои са те и аз отговорих - "Фактора Кошлуков", "Дневник", "btv" и последното интервю на ББ, което беше за нетрадиционна медия.
По въпроса за "екологията и гражданската активност", за което говорих първо, ми вървеше малко мудно мисълта, защото като видях другата тема и се изненадах доста. Споменах, че "екогласност" организират първите демократични процеси в страната, след като въздуха над Русе се замърсява, а държавата не прави нищо по въпроса. С този си увод подчертах, че темата екология е много деликатна за българските граждани. Споменах, че въпросният закон за горите без значение дали е добър или лош винаги може да се извърти в негативен план, ако институциите не вършат работа. Дадох пример - Черноморието ни и Банско. Споменах, че, когато те са се застроявали е нямало или в много малък аспект е имало тази гражданска активност. Това е хубаво, защото се вижда, че на хората им пука. Горе - долу това беше.
Някак си не ми беше синтезирана добре мисълта и изглеждах доста притеснителен, макар че мисля, че не бях толкова.
Паднах се при 3 жени, които се опитаха да ми помогнат да изляза от трудната на моменти ситуация, в която изпаднах, но това стана по втората тема, По първата все едно си говорих на стената. В момента виждам факти, които можеше да добавя, но вече е късно. По въпроса за медиите - примера в Унгария и как ЕК натисна Орбан, които промени медийният закон в негова изгода. Как 2-те най-големи телевизии са с чужди собственици и няма смисъл да се подават под натиск както се твърди, че има. Далеч не е като по времето на Костов, когато не е имало начин да им се въздейства и т.н. Изпуснах да направя връзката между шефката на btv, която излезна информация в net сайт, че има акции в банката на Цеко Минев и по този начин спира обекивното отразяване на протестите, но след дъжд качулка.
По въпроса за "екологията и гражданската активност", за което говорих първо, ми вървеше малко мудно мисълта, защото като видях другата тема и се изненадах доста. Споменах, че "екогласност" организират първите демократични процеси в страната, след като въздуха над Русе се замърсява, а държавата не прави нищо по въпроса. С този си увод подчертах, че темата екология е много деликатна за българските граждани. Споменах, че въпросният закон за горите без значение дали е добър или лош винаги може да се извърти в негативен план, ако институциите не вършат работа. Дадох пример - Черноморието ни и Банско. Споменах, че, когато те са се застроявали е нямало или в много малък аспект е имало тази гражданска активност. Това е хубаво, защото се вижда, че на хората им пука. Горе - долу това беше.
Някак си не ми беше синтезирана добре мисълта и изглеждах доста притеснителен, макар че мисля, че не бях толкова.
Паднах се при 3 жени, които се опитаха да ми помогнат да изляза от трудната на моменти ситуация, в която изпаднах, но това стана по втората тема, По първата все едно си говорих на стената. В момента виждам факти, които можеше да добавя, но вече е късно. По въпроса за медиите - примера в Унгария и как ЕК натисна Орбан, които промени медийният закон в негова изгода. Как 2-те най-големи телевизии са с чужди собственици и няма смисъл да се подават под натиск както се твърди, че има. Далеч не е като по времето на Костов, когато не е имало начин да им се въздейства и т.н. Изпуснах да направя връзката между шефката на btv, която излезна информация в net сайт, че има акции в банката на Цеко Минев и по този начин спира обекивното отразяване на протестите, но след дъжд качулка.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
И аз да се разпиша - сутринта отидох, всичко тип-топ, нямаше и две минути, откакто говорех с една позната и едно момиче дойде при мен и ме пита дали съм "Немалп/Пламен (да живее описанието на облеклото по форумите). Та, запознахме се с хората от темата, макар и малко да се задържах при тях, защото бях обещал на едни познати, че ще ги изчакам преди да вляза. Та, моите познати се събраха един по един, но останалите вече бяха влезли, та си седнахме на крайните редове.
Изтеглиха моя позната, после California, Клаудия и дойде и моя ред. С още 4 човека ни заведоха при комисиите, наредени в един коридор и жената каза "тук и продължаваме". Аз много си харесах комисията пред първата врата в дясно, изглеждаха готини хора, а господата ми се сториха големи лица. (двама мъже и жена мисля, че бяха, ама не съм сигурен). Докато се усетя и един от другите кандидати вече беше седнал на столчето, та останалите се запътихме към останалите комисии. И жената продължаваше да си повтаря "тук и продължаваме" пред всяка стая, като един човек сядаше, а останалите продължаваха.
Така, аз седнах при комисия номер 8, макар че се падаше втора или трета врата отдясно след първата комисия. Заговорих се с едно много симпатично момиче, защото тя бая почака човекът преди нея. Първо момичето се забави малко повече, после две жени излязоха от стаята, а после излезе още една жена и и' каза, че ще трябва да изчака. Та, девойката доста чака, но си ударихме едно лафче. Пожелах и' успех и така.Общо взето видях много ухилени физиономии след изпита.
Като видях въпросите си глътнах граматиката, защото не очаквах такива общи въпроси, а нещо много, много по-конкретно и не знаех нито за какво да говоря, нито как да започна. За щастие това "глътване" не беше повече от 5 секунди и си отворих устата и се почна за закона за горите. Говорих и много бързо ме спряха и ми казаха по следващия въпрос.
На втория въпрос ми беше по-мъгливо как да започна и започнах с едно встъпление, че смятам, че трябва да има повече прозрачност за случващото се в света и политическите събития и тн. Говорих малко за медиите, споменах уикилийкс, скандалите, които се бяха появили. Тук ме прекъснаха и ме питаха
" Знаеш ли кой български сайт е в контакт със споменатия от теб" - въпросът беше перифразиран малко странно и се стъписах ..... Отговорих "Бивол".
ПП: После ще довърша
Изтеглиха моя позната, после California, Клаудия и дойде и моя ред. С още 4 човека ни заведоха при комисиите, наредени в един коридор и жената каза "тук и продължаваме". Аз много си харесах комисията пред първата врата в дясно, изглеждаха готини хора, а господата ми се сториха големи лица. (двама мъже и жена мисля, че бяха, ама не съм сигурен). Докато се усетя и един от другите кандидати вече беше седнал на столчето, та останалите се запътихме към останалите комисии. И жената продължаваше да си повтаря "тук и продължаваме" пред всяка стая, като един човек сядаше, а останалите продължаваха.
Така, аз седнах при комисия номер 8, макар че се падаше втора или трета врата отдясно след първата комисия. Заговорих се с едно много симпатично момиче, защото тя бая почака човекът преди нея. Първо момичето се забави малко повече, после две жени излязоха от стаята, а после излезе още една жена и и' каза, че ще трябва да изчака. Та, девойката доста чака, но си ударихме едно лафче. Пожелах и' успех и така.Общо взето видях много ухилени физиономии след изпита.
Като видях въпросите си глътнах граматиката, защото не очаквах такива общи въпроси, а нещо много, много по-конкретно и не знаех нито за какво да говоря, нито как да започна. За щастие това "глътване" не беше повече от 5 секунди и си отворих устата и се почна за закона за горите. Говорих и много бързо ме спряха и ми казаха по следващия въпрос.
На втория въпрос ми беше по-мъгливо как да започна и започнах с едно встъпление, че смятам, че трябва да има повече прозрачност за случващото се в света и политическите събития и тн. Говорих малко за медиите, споменах уикилийкс, скандалите, които се бяха появили. Тук ме прекъснаха и ме питаха
" Знаеш ли кой български сайт е в контакт със споменатия от теб" - въпросът беше перифразиран малко странно и се стъписах ..... Отговорих "Бивол".
ПП: После ще довърша
Ахой 
Охх,и при мен мина
Бях при комисия 1 - страхотни!Много усмихнати,мили,не ме сдухаха...Наистина си беше събеседване.Задържах се при тях около 15мин. и накрая,точно преди да изляза ме попитаха с какъв западен език съм.
Дано,дано... 
А кога ли ще излязат оценките,някаква представа?
Охх,и при мен мина
Бях при комисия 1 - страхотни!Много усмихнати,мили,не ме сдухаха...Наистина си беше събеседване.Задържах се при тях около 15мин. и накрая,точно преди да изляза ме попитаха с какъв западен език съм.
Бъди промяната,която искаш да видиш в света!М.Ганди
- Mirea
- В началото бе словото
- Специалност: българска филология, френска
- Обратна връзка:
Привет на всички ! При мен мина доста странно бих казала - никой не ме пита нищо, разказах си нещата и ги попитах дали имат допълнителни въпроси, а те отрекоха. Пожелаха ми успех и така. С изключение на един комплимент за моя метафора - нямаше никакви приказки. Дали това е добре или напротив.... 
Welcome to Wonderland !
- Mirea
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ралинка, доколкото писаха във форума - или тази вечер или утре ? 
Welcome to Wonderland !
- KristinaNesheva
- В началото бе словото
Според мен е добре,поне не са те въртели около въпроси,на които да се чудиш как да отговориш ( както стана при мен ).Не знам,ще почакаме малко пък ще видим какви ще са резултатите...Mirea написа:Привет на всички ! При мен мина доста странно бих казала - никой не ме пита нищо, разказах си нещата и ги попитах дали имат допълнителни въпроси, а те отрекоха. Пожелаха ми успех и така. С изключение на един комплимент за моя метафора - нямаше никакви приказки. Дали това е добре или напротив....
- Mirea
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Кристина и аз си помислих, че, ако има нещо да питат - трябваше да го попитат
ама знае ли човек...
Welcome to Wonderland !
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Комисия едно на кой етаж беше???Ралинка написа:Ахой
Охх,и при мен мина
Бях при комисия 1 - страхотни!Много усмихнати,мили,не ме сдухаха...Наистина си беше събеседване.Задържах се при тях около 15мин. и накрая,точно преди да изляза ме попитаха с какъв западен език съм.Дано,дано...
Аз малко като насън вървях нагоре иии не знам на кой етаж беше стаята на изпитващите:D:D:D Само знам, че бяхме единствени на етажа и когато попитах девойката къде са другите, тя ми отговори, че са на долния етаж всички останали комисии. Така че ако Комисия 1 е сама на етаж - и аз съм била при тях.
Иначе мина...приятно.
Общо взето казах това, което исках. Не знам вие как процедирахте, но за мен смисълът на този изпит не беше да ти дадат една тема и да изредиш всичко, що знаеш по нея, а по-скоро да кажеш твоята позиция, да я анализираш възможно най-обективно.
Благодаря на Търговецът, задето отдели от времето си и ни издаваше тайни от кухнята, а и не само. Бях спокойна, усмихната и уверена, не се притесних да призная, че не знам за варненските протести и това изобщо не ме обърка.
За оценка, разбира се, не се нагърбвам да си давам прогнози. Но смятам, че ще е добра. Пак ферман написах. Да вземете да ми сложите бан, ей.
Последно промяна от dismisstorka на 16 Юли 2012, 14:42, променено общо 1 път.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- winttterrr
- В началото бе словото
KristinaNesheva били сме при едни изпитващи. Като чета коментарите се забърквам още повече... Не мога да кажа, че изпитващите ми бяха строги, но не мога и да отрека че бяха и изнервени, а нямаше още 9! Говорих си по въпросите, прекъснаха ме 2-3 пъти и това беше. Да съм седяла 7-8 минути, което води само до една неприятна мисъл... Нямаше допълнителни въпроси, само един - колко имам на писмения. Та не очаквам с нетърпение резултатите, няма да се изненадам. Успех !!
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
А какво ще кажете за народната певица? 
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Хайде и аз да се разпиша.
Мен комисията ме РАЗМАЗА !
Бяха само 2 жени, мъжът излезе да пуши и се върна накрая.Момичето, което ме заведе до комисията, каза, че той бил най-добрият(е..мой късмет).След кратък поглед, мисля, че беше-
проф. д-р Здравко Райков.
Лошото ченге при мен играеше дебела лелка с червеникава коса(побеляла), с очила...пак момичето отвън ми каза, че преподавала Международни отношения.Та тази ме срина не със земята, а направо стигнах го находищата с газ
Иначе доброто ченге беше Светлана Божилова(имената са за Търговеца).
В края на изпита, който продължи над 20 мин(мой приятелки стояха по 5), ме попитаха за оценката от писмения, аз им я казах, и Лошото ченге ми каза:''Наистина ли?Браво.. !''След това си тръгнах.Не очаквам нищо добро. : )
Мен комисията ме РАЗМАЗА !
Бяха само 2 жени, мъжът излезе да пуши и се върна накрая.Момичето, което ме заведе до комисията, каза, че той бил най-добрият(е..мой късмет).След кратък поглед, мисля, че беше-
проф. д-р Здравко Райков.
Лошото ченге при мен играеше дебела лелка с червеникава коса(побеляла), с очила...пак момичето отвън ми каза, че преподавала Международни отношения.Та тази ме срина не със земята, а направо стигнах го находищата с газ
В края на изпита, който продължи над 20 мин(мой приятелки стояха по 5), ме попитаха за оценката от писмения, аз им я казах, и Лошото ченге ми каза:''Наистина ли?Браво.. !''След това си тръгнах.Не очаквам нищо добро. : )
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california