[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
vasko
Драскач

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Мнение от vasko »

Търговецът на кристал, на името на тази съдийка ли Цветанов щеше да кръщава акции в МВР?
Denislav
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Denislav »

Nemalp написа:http://www.facebook.com/groups/183392901791962/

Който иска да налазва : ) !
Дай да изчакаме да влезем първо,пък после лесно ще се присъединим :) А относно чакането-и аз ще се побъркам,ако не си говоря с някой ще изпадна в психоза от неспирното ми желание да ходя напред-назад хаха.
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

Denislav написа:
Nemalp написа:http://www.facebook.com/groups/183392901791962/

Който иска да налазва : ) !
Дай да изчакаме да влезем първо,пък после лесно ще се присъединим :) А относно чакането-и аз ще се побъркам,ако не си говоря с някой ще изпадна в психоза от неспирното ми желание да ходя напред-назад хаха.
Е, то от теб зависи дали ще мълчиш като пукал или ще завържеш някой интересен или не чак толкова интересен разговор. : )
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от SevenDayS »

Все си мисля, че ще е нещо с политически привкус. Всичките теми (от предварителни и редовни изпити) идваха от някакви политически решения - я ACTA, я разпродажбата на армията и прочие, та така и устната темата ще идва от там. Могат да засегнат темата за българското правосъдие и ВСС (Висшият съдебен съвет) - случилото се с Мирослава Тодорова, която е най-актуалната в момента, а могат да ни отведат, както каза Търговецът, чак до Сирия и Арбските страни.
Да гадаем е излишно, както смятам, и четенето на прекалено много статии, тъй като в главата ти става каша :)
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски

Българска филология, II курс
Аватар
velichkov
В началото бе словото

Мнение от velichkov »

Аз пък лично смятам, че от основните 3 въпроса няма да фигурират например за кучетата, за Мирослава Тодорова, волейбол или от този род. Кучетата са много наболяла тема в медийното пространство, но проблемът е на София, не на България. Би било некортно да питат въпрос, на който софиянците (примерно) да са с предимство, защото се срещат с проблема всеки ден. Въпроси за волейбола и например Олимпиадата или Европейското по футбол биха били страхотни за повечето момчета (включително и мен), но малко момичета се интересуват от това, а и е далеч от политиката. Въпрос за Мирослава Тодорова също не вярвам да е сред основните, но може да бъде зададен като допълнителен. :D Както и да е, сигурен съм, че въпросите ще изискват и познания и ще дават възможност да се разсъждава, а съм още по-сигурен, че СУ пак ще ни изненада, дано тези, които най-много искат и най-много заслужават да влязат :cheers:
A man's dreams are an index to his greatness !
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Проблемът с кучетата далеч не засяга само София.
Аз исках да попитам, като си получим листчетата можем ли сами да изберем по кой въпрос да започнем да говорим? В смисъл, да отговорим първо на втори, след това на останалите, примерно.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Denislav
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Denislav »

Ер Малка написа:Проблемът с кучетата далеч не засяга само София.
Аз исках да попитам, като си получим листчетата можем ли сами да изберем по кой въпрос да започнем да говорим? В смисъл, да отговорим първо на втори, след това на останалите, примерно.
А,това е много хубав въпрос ,някой може ли да даде повече разяснения ? Аз също да попитам ,дали може да обвързваме въпросите -например да говорим за първия и да правим съпоставки с втория и тн. ?

А проблемът с кучетата не е изобщо само столичен,национален е-спомни си саморазправата,която настана края на миналата година във Варна ..
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не помня. Аз ги карах последователно, но нямам спомен дали са ми дали друга възможност.
А колкото до Олимпиадата... е, не подценявайте момичетата, все пак. От есето, което писах на моя изпит, помня точно 2 неща - едно изречение от заключението и това, че в един абзац бях завъртяла нещата около олимпийската философия на Пиер дьо Кубертен. Всичко друго ми е адската мъгла, бях го забравила в момента, в който предадох (и затова и после ми беше много интересно да го прочета, ама нямаше как). Ох, на мен да ми дадат тема "Олимпиада"...

А това с кучетата хем ми се вижда доста невероятно да го дадат, хем доволно възможно. Не знам, не знам...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Denislav
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Denislav »

Общо взето-очаквайте и неочакваното
Аватар
dessie
В началото бе словото

Мнение от dessie »

Търговецът на кристал, предположи какви въпроси могат да дадат на външната политика :D И възможно ли е там да започнат много да задълбочат нещата в политиката на другите страни.Примерно да питат за управляващите им партии,за лидерите им...
"Такъв е животът." - казал клоунът през сълзи и си нарисувал усмивка.
lora.temelkova
В началото бе словото

Мнение от lora.temelkova »

А според вас дали след като някой е влязъл вече ще изтича информация за въпросите? Аз мисля че е много възможно.
Denislav
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Denislav »

lora.temelkova написа:А според вас дали след като някой е влязъл вече ще изтича информация за въпросите? Аз мисля че е много възможно.
Ами би трябвало да е невъзможно,все пак изключваме телефоните си и ги оставяме в пликчето..не виждам как би могло да се предаде информация,пък и го смятам за ненужно.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

dessie написа:Търговецът на кристал, предположи какви въпроси могат да дадат на външната политика :D И възможно ли е там да започнат много да задълбочат нещата в политиката на другите страни.Примерно да питат за управляващите им партии,за лидерите им...
Всичко може, де да знам. При цялото ми желание да помогна, не съм врачка. И да, може да питат и за това, дето ти си го предположила, но само като допълнителни/уточняващи въпроси. А и си зависи от комисията. Ако ви се паднат специалисти по външна политика (или поне преподаватели с интереси в областта) - мда, съвсем възможно е.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

Така, както сте почнали ... Аз предлагам да пратим Търговецът на устния вместо вас :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Че колко му е... нямам драма, ама от някои преподаватели бих се поошашкала. А вие, както казах и по-рано, имате лукса да не знаете кои са онези, които причиняват особено силен стрес (е, нито пък онези, които са адски благи, ама мисля, че първото е и по-важно), така че се спичайте умерено.
И - сериозно - помнете как изглеждат изпитващите във вашите комисии, за да ми снесете инфо после и да се посмея. :compress: Аз малко ли ви разправях тука - имате да ме черпите направо. :) :faroah:
В края на ноември
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”