[КСК 2012] История
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] История
^ Недей стиска толкова силно, не че няма да се зарадвам на Аспарух, Крум, обаче предпочитам Априлско или РТ, защото им отделих повече време и съм по-уверен в тях.
- rebellious_
- В началото бе словото
- Специалност: Европеистика
Дано да се справим! Успех на всички утре! 
- Въпреки всичко, Вие сте една малко сложна личност.
- О, не- увери го тя припряно - Не, всъщност не съм. Аз съм просто.... Аз съм просто цял куп различни обикновени хора.
))
- О, не- увери го тя припряно - Не, всъщност не съм. Аз съм просто.... Аз съм просто цял куп различни обикновени хора.
- Rositsa.K
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
http://www.blitz.bg/news/article/146444 Хубави теми са се паднали : )))
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
Честито, историци
! Темата за Симеон е един от най-хубавите варианти. Тази година доколкото знам се е паднала на матурата и на предварителен във ВТУ, така че Петък 13 е късметлийски ден. Ако се бях явил на редовния, много щях да се радвам
.
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
-
Nemalp
- Да живей словото
Аз пък бях в траур ... До самото тема се молех за Априлско или РТ, ако ли не Аспарух, Крум, Иван Асен 2, Раковски и други. Уви, не се паднаха. Нищо, следващата година ще опитам отново, с подновени сили и ще имам равен старт с останалите. Успех на всички останали : ) !
Тъпо ми стана, ама най ме е яд за оценката по БЕЛ, че ще изгори, при все, че беше толкова мъка на редовния и на втората сесия мисля, че заковах изпита с поне една четворка ...
Та, сега се молим да изхвърчим с изпита по английски напред : ) !
Тъпо ми стана, ама най ме е яд за оценката по БЕЛ, че ще изгори, при все, че беше толкова мъка на редовния и на втората сесия мисля, че заковах изпита с поне една четворка ...
Та, сега се молим да изхвърчим с изпита по английски напред : ) !
Оценката ти по Български, до колкото знам аз, няма да ти изгори и можеш да я използваш другата година. 
А относно тази по История, приятелю/ко, завърших Политология в СУ миналата година и от държавния изпит до сега съм си скъсал гъза да зубря БЕЛ и История, като научих всички теми за много добра оценка. Ти разчиташ на 5 теми, като си чел колко? Без четене няма да стане, сядаш и зубриш. Да, може и да те приемат на късмет с 5 теми, а после? Къде ти е основата, на която ще градиш? Съжалявам за теб тази година, но съвет от мен, подготви се сериозно за следващата, а не я карай отново на късмет.
А относно тази по История, приятелю/ко, завърших Политология в СУ миналата година и от държавния изпит до сега съм си скъсал гъза да зубря БЕЛ и История, като научих всички теми за много добра оценка. Ти разчиташ на 5 теми, като си чел колко? Без четене няма да стане, сядаш и зубриш. Да, може и да те приемат на късмет с 5 теми, а после? Къде ти е основата, на която ще градиш? Съжалявам за теб тази година, но съвет от мен, подготви се сериозно за следващата, а не я карай отново на късмет.
-
Nemalp
- Да живей словото
Благодаря ти, но оценката по БЕЛ изгаря, защото трябва двете оценки да са от една и съща КСК : ). И да, не бяха много теми, 6 на предварителния (само че 3 бяха научени като хората) и 8 сега. Дали разчитах на късмет - естествено ! Факт е, че някои хора отиват с една научена тема и влизат, да не говорим, че един голям процент ходи на двете сесии само със 'Средновековие' .
На въпроса, ако ме приемат с пет теми - не знам за какви основи иде реч, при положение, че историята никъде не влиза в учебното съдържание. А и трудната част според мен е да влезеш, оттам нататък да завършиш си е детска игра, а вече как ще се реализираш е друг въпрос.
И чисто информативно - разчитах на късмет, защото нямаше как иначе. Кандидатствах в UK, приеха ме там, където исках (право с френски език), покрих си офертата, но трябваше да се откажа. Изборът беше мой, но продиктуван от външни обстоятелства. Бях се записал за изпитите за всеки случай. Карах първата сесия - двойка и тройка. Втората се записах на няколко предмета, за да мога да имам резервен вариант. И докато познатите ми можеха да си стоят вкъщи на мен ми се налагаше да работя от 10 сутринта до 7-10 вечерта, като използвах обедните часове за четене. Така че седнах си на гъза, доколкото ми беше възможно с всичко случващо се около мен, направих най-доброто, което можах, само съжалявам, че нямах късмет, а може би не е било писано. Сега залагам английския, а на есен може и да съм ти колега (Политология)
.
ПП: Момче съм.
На въпроса, ако ме приемат с пет теми - не знам за какви основи иде реч, при положение, че историята никъде не влиза в учебното съдържание. А и трудната част според мен е да влезеш, оттам нататък да завършиш си е детска игра, а вече как ще се реализираш е друг въпрос.
И чисто информативно - разчитах на късмет, защото нямаше как иначе. Кандидатствах в UK, приеха ме там, където исках (право с френски език), покрих си офертата, но трябваше да се откажа. Изборът беше мой, но продиктуван от външни обстоятелства. Бях се записал за изпитите за всеки случай. Карах първата сесия - двойка и тройка. Втората се записах на няколко предмета, за да мога да имам резервен вариант. И докато познатите ми можеха да си стоят вкъщи на мен ми се налагаше да работя от 10 сутринта до 7-10 вечерта, като използвах обедните часове за четене. Така че седнах си на гъза, доколкото ми беше възможно с всичко случващо се около мен, направих най-доброто, което можах, само съжалявам, че нямах късмет, а може би не е било писано. Сега залагам английския, а на есен може и да съм ти колега (Политология)
ПП: Момче съм.
- Morella Blake
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: втори
Писах Симеон,но не очаквам 5.99
Темата не е сложна и затова предполагам,че ще режат жестоко...Но квото стане!
Иначе аз си държах на Възраждане,най-вече Антиосманска съпротива и Априлско въстание.Бяха си ми силни теми и с кеф си ги научих,но...Шанс или по-скоро липсата на такъв.Сега да чакаме 10тина дни за оценки.
Иначе аз си държах на Възраждане,най-вече Антиосманска съпротива и Априлско въстание.Бяха си ми силни теми и с кеф си ги научих,но...Шанс или по-скоро липсата на такъв.Сега да чакаме 10тина дни за оценки.
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
-
Nemalp
- Да живей словото
http://www.facebook.com/groups/183392901791962/
Който иска да налазва : ) ! Ако имате познати, които ще са първи курс в СУ също.
Който иска да налазва : ) ! Ако имате познати, които ще са първи курс в СУ също.
Включихте ли Златния век в темата за Симеон?
- Godot
- В началото бе словото
Аз го описах накрая, в една страничка.elinkabs написа:Включихте ли Златния век в темата за Симеон?
The only time a lawyer can cry is when it's all over
- rebellious_
- В началото бе словото
- Специалност: Европеистика
Аз писах съвсем малко за Златния век, тъй като ме беше страх, да не ми бъде отбелязано като отклонение от темата за политическия възход. А някой знае ли горе-долу кога ще излязат резултатите... към 24ти или е рано, как мислите?
- Въпреки всичко, Вие сте една малко сложна личност.
))
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Около 10 дни след изпита излизат по време на редовната сесия.
Nemalp- аз съм от тези, които два пъти разчитат само на Средновековие
Миналата година не успях за няколко стотни, надявам се тази това да се случи-моя съвет е не само към теб, но и към всички "невлезли на първо желание" да не се отказвате и да не започвате да учите нещо ей така. Това е компромис, който човек не трябва да прави със себе си. А напротив трябва да се мобилизира и да направи така че впоследствие да успее. Аз лично влязох да уча Културология с идеята да се преместя /под влияние на родителите ми/, а не толкова защото съм мислела, че това е удачен вариант.
П.С-Писах върху Симеон. Пожелах си го и той се появи. Написах общо 27 страници. Златен век не съм включвала. Все пак темата беше формулирано на база външна политика на Симеон и политическо могъщество. Ако искаха по-обширни неща, ще е да формулировка от типа "Векът на Симеон". Да не говорим, че темата е обширна и е доста трудно за предвидените 4 часа човек да включи всичко. Казвам го от позицията на човек, който трудно успя да се влегне в тези часове, въпреки че знаех темата почти на изуст.
Успех на всички кандидатстващи!
Миналата година не успях за няколко стотни, надявам се тази това да се случи-моя съвет е не само към теб, но и към всички "невлезли на първо желание" да не се отказвате и да не започвате да учите нещо ей така. Това е компромис, който човек не трябва да прави със себе си. А напротив трябва да се мобилизира и да направи така че впоследствие да успее. Аз лично влязох да уча Културология с идеята да се преместя /под влияние на родителите ми/, а не толкова защото съм мислела, че това е удачен вариант.
П.С-Писах върху Симеон. Пожелах си го и той се появи. Написах общо 27 страници. Златен век не съм включвала. Все пак темата беше формулирано на база външна политика на Симеон и политическо могъщество. Ако искаха по-обширни неща, ще е да формулировка от типа "Векът на Симеон". Да не говорим, че темата е обширна и е доста трудно за предвидените 4 часа човек да включи всичко. Казвам го от позицията на човек, който трудно успя да се влегне в тези часове, въпреки че знаех темата почти на изуст.
Успех на всички кандидатстващи!
- bassification
- В началото бе словото
- Специалност: Кореистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
"златен век" трябва да се включва