Изпита по английски

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

По време на самия изпит може ли да се излиза, какви са паузите между отделните компоненти?

Щото не върви насред диктовката да ходиш до двете нули, пък и не ми е оферта и в 40те минути на есето...

ич не са малко, както спекулират някои нагоре, ма все пак ;)
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

Толкова ли не можеш да издържиш да не ходиш до тоалетната два часа и половина?!

Щото толкова горе долу ти е изпита. Диктовката се диктува за около 30-40 минути макс. Първи компонент на теста - 25 минути, втори - 10 минути, трети - 20 минути и четвърти - 10 минути. Есето ти е за 40 минути.

Между компонентите не се излиза, нито по време на тях.
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Ще се мре от никотинова абстиненция :(
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
que3n0fdrama
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от que3n0fdrama »

mecho написа:Ако мога да направя една вметка във връзка с есето:
Според мен на едно есе не бива да се подават предварителни параметри за конструкция и съдържание (да бъде непременно еди- колко си параграфа и прочее). Все пак есето е много разтеглив литературен жанр, който по дефиниция е "кратък", но във въпросната дефиниция няма никакви други ограничения. Може да е епилостоларна форма, да речем. Или да има елемент на разказ, анекдот, елемент на "разчупване". И тръгнах да се замислям аз (подходящ момент за замисляне-три дена преди изпита) какво ли ще стане ако там "изплюя" нещо нетрадиционно-но при все това свързано. Дали ще ме "цакат по устав" с мотива, че не е по темата?
Дори да вмъкнеш цитат от Мечо Пух, ако е на място и по темата, никой няма да те цака "по устав". Виж ако есето ти е един параграф, със сигурност няма да ти се размине, по простата причина, че оформяне на есе се учи - буквално ти задават колко параграфа и какво да напишеш в тях, как да ги свързваш и т.н :)
Винаги има и изключения, но аз съм си патила точно заради конструкцията.
Изображение
Аватар
iCaK
В началото бе словото

Мнение от iCaK »

Според мен всичко зависи от проверяващия...има такива, които се забавляват на определени истории, има и такива, които се дразнят от тях. На тези, които ще се явяват на 17-и препоръчвам да внимават с употребата на модалното 'must', защото е също потенциален дразнител за по-опитните и отегчени проверяващи.
Get High or Fly Tryin`
Аватар
Ronnie
В началото бе словото

Мнение от Ronnie »

току-що се прибрах от Търново:)....изпита ми се стори доста, направо прекалено лесен, де да беше и такъв в София.. :roll: И есето беше на лесна тема...за насилието по телевизията и компютърните игри:).....
Дори и да си на верен път, ако просто седнеш на пътя ще те прегазят...
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Cvetinka написа:Толкова ли не можеш да издържиш да не ходиш до тоалетната два часа и половина?!

Щото толкова горе долу ти е изпита. Диктовката се диктува за около 30-40 минути макс. Първи компонент на теста - 25 минути, втори - 10 минути, трети - 20 минути и четвърти - 10 минути. Есето ти е за 40 минути.

Между компонентите не се излиза, нито по време на тях.
А това ти ли си на аватара? Щото бих се оженил за теб, ако си ти...
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

[/quote]А това ти ли си на аватара? Щото бих се оженил за теб, ако си ти...[/quote]

Хмм, аз пък се загледах в бутилката в първия момент :shock:

А като идея в есето действително не е много подходящо да използват философски императиви от сорта на "People should/must еди- какво си", щото...дразнят. Макар че всичко би трябвало да зависи от контекста, всяка дума си има място в езика, където си тежи. Само думи като mankind и he (когато говорим за person in general) са табу.
http://jorik.blog.bg/
...............................
Dominator
В началото бе словото

Мнение от Dominator »

Пичове да не ви стряскам ама изпита е дори по-гнусен отколкото очаквате (опит). Просто десет изречения за десет минути НЕ Е начина..
Англичанин да си, пак може да те зацафарат
Аватар
Aerven
В началото бе словото

Мнение от Aerven »

Ronnie написа:току-що се прибрах от Търново:)....изпита ми се стори доста, направо прекалено лесен, де да беше и такъв в София.. :roll: И есето беше на лесна тема...за насилието по телевизията и компютърните игри:).....
И аз се явявах на тоя изпит. И на мен ми се стори лесен ама cloze test-а си беше мръснишки :evil: то беше дупка до дупка- не можеш схванеш смисъла.
А четенията само на мен ли ми се сториха глупашки :roll: просто даже се зачудих дали просто отг не са прекалено очевадни :shock:

Ronnie, впрочем ти в ректората ли беше?аз бях зала 8 :D
Спрях да се моля на Бог, когато осъзнах че се моля на себе си.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Dominator написа:Пичове да не ви стряскам ама изпита е дори по-гнусен отколкото очаквате (опит). Просто десет изречения за десет минути НЕ Е начина..
Англичанин да си, пак може да те зацафарат
Да, една от учителките на уроците към ФКНФ каза, че веднъж на един рийдинг изкарала 3 от 10. Всичко може да стане.
Аватар
raffy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от raffy »

cloze теста беше меко казано ужасен,наистина. там сигурно ще са ми 70% от грешките. другото беше елементарно, чак се удивих, защото по принцип в Търново не са лесни изпитите :roll:
everything is gonna be alright!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Cvetinka написа:Толкова ли не можеш да издържиш да не ходиш до тоалетната два часа и половина?!
Как без клозет ве :shock: тия сърце имат ли :? аз лично не мога да стискам ще си взема подлога :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Ronnie
В началото бе словото

Мнение от Ronnie »

Aerven написа:
Ronnie написа:току-що се прибрах от Търново:)....изпита ми се стори доста, направо прекалено лесен, де да беше и такъв в София.. :roll: И есето беше на лесна тема...за насилието по телевизията и компютърните игри:).....
И аз се явявах на тоя изпит. И на мен ми се стори лесен ама cloze test-а си беше мръснишки :evil: то беше дупка до дупка- не можеш схванеш смисъла.
А четенията само на мен ли ми се сториха глупашки :roll: просто даже се зачудих дали просто отг не са прекалено очевадни :shock:

Ronnie, впрочем ти в ректората ли беше?аз бях зала 8 :D
Ами и аз бях в ректората но в зала 207 :lol: За close-a не съм сигурна и аз за 2-3 неща, примерно там, където имахме да избираме между dismiss, refute deny i disclaim много се колебах...според теб кое беше? аз писах dismiss, но мисля че можеше и да е disclaim :roll: Дали ще излязат скоро резултатите, някой знае ли? :?
Дори и да си на верен път, ако просто седнеш на пътя ще те прегазят...
levi nathan
От дъжд на вятър

за есето май ще започнат да се носят градски легенди...

Мнение от levi nathan »

Stark написа:Как без клозет ве :shock: тия сърце имат ли :? аз лично не мога да стискам ще си взема подлога :roll:
Да не забравиш и сказуемото :lol:
Whan pyes chatter vpon a house it is a sygne of ryghte euyll tydynges
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”