AIESEC - дали си заслужава да бъдеш член?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: AIESEC - дали си заслужава да бъдеш член?

Мнение от Norwegian Wood »

adent написа:Обяснете ми какво правим ако случайно той попада на ваша снимки от фирмено (o_O!!!) парти, на което минавате под краката на полугол мъж държащ се за „меча“ си или вие сте този мъж?!
desislava_petrova написа: Идеята с предизвикателствата на въпросното парти за предаване на щафетата между Управителните тела е именно да провокира влизащите в мандат да покажат на останалите, че са готови „да играят играта без да се хващат на въдицата“
Ясно, значи тези, които влизат в мандат, играят, без да се хващат за въдицата, а излизащите от мандат могат да се хващат за въдицата. :rr:
adent написа:За първи път осъзнах смисъла на тези традиции с танците и т.н., когато се озовах на международна конференция на AIESEC, заобиколена от хора от повече от 50 страни
Изображение
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Мнение от Armin^^ »

fak написа:е па ся..
шоколадче на всеки, който го прочете!
На почивки ако го четеш - става, изчетох го.
За мен най-ценното в AIESEC е това, че те сбслъсква с реални проблемни ситуации. Проблем с член от екипа, екипен ръководител, който не ти допада, неуспех при опит да привлечеш финансиране за проект, липса на интерес от студентите за дейности, насочени към положителна промяна в обществото и т.н. Именно заради факта, че в AIESEC често опитваме за първи път подобни дейности, които са характерни за „реалния живот“, аз гледам на AIESEC като една експериментална площадка, където –да, има несъответствия, да- има успехи и неуспехи, но в крайна сметка натрупваме опит и имаме възможност да извлечем изводи за самите себе си, които да са ни от полза за следващия път, когато се конфронтираме с подобна ситуация. Прави ни да се чувстваме по-осъзнати. И ни кара да искаме, въпреки че сме доброволческа организация, да се стремим с проектите и инициативите си да постигнем нещо измеримо, първо – за да можем да покажем черно на бяло на света смисъла, който ние влагаме; второ- не заради самите цифрови цели, а заради качествата, които вярваме, че ще сме развили в процеса на постигане на целта.
А може просто да се хванете на реална работа, на която ще има същите успехи/неуспехи, същите отношения с хора, да не говорим, че времето, което ще отделяте ще има определено цифрово изражение...
Ясно ми е, че всички в АЙСЕК се натискат за международните стажове - да ходят да бачкат в чужда държава 2-3-4 месеца на доброволчески начала за без пари, дори понякога изцяло за своя сметка, с единствената идея да кажат, че са пътували, че са бачкали навън и че са направили еди-какво-си-там, но това нещо може да се направи и без да си член на АЙСЕК. Отидете на една бригадка в САЩ/Англия, хем ще се научите на труд, хем ще попътувате, хем ще видите колко е нечестен животът.

Цялата тая идея с "експерименталната площадка" на живота ми се струва леко излишна... АЙСЕК го чувствам малко като една ничия земя между гимназиалните години и живота на "порасналите млади хора" - хем искате да се чувствате, че вършите работа, хем искате да се напивате и да си купонясвате и да се лигавите... Реално, поне от това, което гледам, си е точно гимназията all over again. Само дето тоя път е малко по-долно, съдейки по снимковия материал.

Отделен е въпросът, че никой извън АЙСЕК не знае с какво точно "помагате на обществото", не смятам, че бизнес семинари на обща тематика са общественополезна дейност. Явно единственото, което се постига и е видимо за всички е, че
Прави ни да се чувстваме по-осъзнати.
Като цяло винаги съм се кефел на идеята да съществуват организации, които са доброволчески, неправителствени и като цяло с идеална цел, които да вършат общественополезна дейност, но добрите примери сред такива организации са УНИЦЕФ, Червения кръст/полумесец, Amnesty International, Адвокати без граници и Лекари без граници (особено последните три).
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

А и бтв - пише се "ерУдиция" не "ерОдиция", скъпа Десислава.

И инак тва дългото разказче не ме трогна. Не виждам какъв е смисъла на организация, която да те приобщава с танци, тва си е баш секта. Тва, че няма ритуални самоубийства, не значи, че не е.

И разбира се - цитат номер 1:
"Именно заради факта, че в AIESEC често опитваме за първи път подобни дейности, които са характерни за „реалния живот" -
--> епа! докато не се хванете да чистите кенефи, да доите крави или да кърпите асфалтови дупки, "Реалния живот" изобщо не го достигате. Не всички в България бачкат в офиси и са лидери и са пътували на стаж в Чужбина, танцувайки през цялото време, като в Боливудски филм. Реалният живот не може да се възпроизведе с тази организация, защото тя МОЖЕ БИ не е наследник на КОМСОМОЛА или ХИТЛЕРОВАТА МЛАДЕЖ. И аз все пак не разбрах, на кво ги учат там? Само сухи заучени реплики прочетох, а ги забравих на мига, защото как да запомниш нещо без логика за него? Разбирам момичето да беше написало - "учим да смятаме радикали и тригонометрични уравнения, които ще ни помогнат АДСКИ много, когато работим на бензиностанция или в някои мотел" или "учим важните философски възгледи на КАНТ, защото без тях, трудно се почва работа като контрольор в градския транспорт".

И не се дразня, че ме лъжат - дразня се, че ме мислят за толкоз наивен, че да се хвана.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Все още смятам, че организацията не струва.
Изображение

Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Оф.. ама и глупости сте изписали тука, последната страница..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Глупости? Шедьоври? Въпрос на гледна точка ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Заключено

Обратно към “Хоби и Забавления”