Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Мнение от Judas »

Значи да обобщим - не трябва да ходя никъде до 31 август ( например при домакинката, за да попълвам някакви неща ), просто, като си плащам наема, ще ми се добавят 30 кинта отгоре, нали?
Аватар
mishimladenova
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от mishimladenova »

май май е така. А в периода 31 август до новото(пре)настаняване какво става?
Aneto
Пишете, о, братя

Мнение от Aneto »

mishimladenova написа:май май е така. А в периода 31 август до новото(пре)настаняване какво става?
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Въпрос(чета)... Оставам тук през лятото, кога трябва да плащам наемът, мога ли онлайн да го плащам и колко ще е "надценката"? Благодаря ви предварително...
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

mishimladenova написа:май май е така. А в периода 31 август до новото(пре)настаняване какво става?
Нищо, автоматично ще бъдем "донастанени" през септември.

brasence написа:Въпрос(чета)... Оставам тук през лятото, кога трябва да плащам наемът, мога ли онлайн да го плащам и колко ще е "надценката"? Благодаря ви предварително...
Можеш да си плащаш онлайн пак до 25-то число. Надценка ще имаш в зависимост от банката или картата, с която се разплащаш.
lora.temelkova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от lora.temelkova »

Тази година кандидатствам в СУ. Сестра ми е на общежитие в УНСС. Някой знае ли дали има някакъв шанс да ни настанят в една стая на един от двата университета?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Ако изявите желание може да ви настанят двете в общежитие на СУ (по правник е при тази, която е по-нисък курс).
Важното е сестра ти да има право да кандидатства за общежитие.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от zlatina_dosheva »

Моят въпрос е малко странен (извинете ме ако се повтарям,не съм чела предните 96 странички) - та Имам приятелка,която сега ще е 2ри курс в УНСС и е на общежитие там,аз се надявам тази година да съм 1ви курс в СУ :P ,та върпосът ми е - има ли някаква схема двете да сме заедно ? Разправяха ми за някакви формуляри за прехвърляне от едни общежития в други,но нищо подробно..Please help :p
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Точно от тези ВУЗове е малко трудно, защото и СУ и УНСС нямат излишък на места в общежитията.
А за да се настани едната при другата, трябва да са настанени всички от университета, в на който общежитията искате да сте и да има и свободни места (както написах за СУ и УНСС дори местата не стигат за всички студенти и ги препращат в други общежития).
Ако си намерите стая в общежитие на друг университет и чрез разменни писма може.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Аз имам един малко тъп въпрос но ... ми е належащо тъй като ще се изнасям другата седмица и вече нямам време за губене.

Та въпросът, който ме мъчи е - какво точно прави домакинката като се качи да види стаята. Аз доколкото знам само гледа дали е почистена и дали няма некви щети, но възможно ли е да гледа в гардеробите или примерно отваря ли шкафчетата и чекмеджетата, които са пригодени за учебници, книги, канцеларски неща и т.н. ? :scratch:

Изобщо ако някой знае каквито и да е подробности - ще се радвам да ми ги сподели. :salute:
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Да, възможно е.
Аз като се изнесох, ме накара да вдигна матрака (понеже леглата в 51 са с чекмеджета отдолу). Май искаше да види и шкафчето на бюрото, но не си спомням добре. Гардероб не ме е карала да отварям, но предполагам, защото не беше толкова очевидно кой е бил моят, а и бяхме две с три гардероба и единият можеше да си стои празен така или иначе.
Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

Пф.. тъпо.
Значи ще ми направят проблем ако си оставя некви неща?
And I keep...
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Ами ако планираш да оставиш повече неща, е възможно... Предполагам, че зависи и от домакинката на блока.
Иначе ако са по-малко и се разбереш със съквартирант/ка, може да мине номерът, че багажът е негов/неин.
Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър

Мнение от The_Viper »

Еее ...значи съм прецакана. Нямам съквартирантка ... изнесе се още в началото на юни.
И сега въобще не ми е ясно как ще пренасям цялата бумащина от книги, папки и тетрадки и кресокопия... така се надявах поне тях да мога да оставя и мислех, че няма да ми се налага да ги пренасям и тях, м*ам*а му!
And I keep...
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

А, тогава трябва да изнесеш всичко, сори.
Оптималният вариант е да намериш приятел/ка, която остава за лятото и да му/й оставиш някакви неща "на съхранение".
Може да помислиш и за изпращане по автобус, но това значи да идеш до автогарата с тия неща и да има кой да посрещне багажите.
Или просто си пазиш стаята и плащаш летния наем...

Отделно, че ще е забавно да си оставиш нещата, догодина да не си класирана в същата стая и да трябва да търсиш начин да си ги вземеш...
Изображение
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”