[КСК 2012] Кандидати за Право

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
seduction
Драскач

Re: [КСК 2012] Кандидати за Право

Мнение от seduction »

Rositsa.K написа:И аз това се чудя... Но като се замисля на тазгодишните кандидати оценките от матурата по български са им доста по-ниски.. Също така от предварителния по български бяха неприятно изненадани с тема, която още не бяха взели в училище и имаше 52% двойки. За историята не знам как е, но мисля, че в сравнение с Крум миналата година, Асеневци бяха по-малко очаквани ( с оглед на това, че повечето кандидати се надяват на някоя от първите 5 теми и наблягат повече на тях).. И като цяло се надявам балът да си остане същия или даже да падне :)
Споко, мила :) аз даже в момента си уча културология първа година и ето до преди няколко дни бях в сесия- никакъв проблем не е :)

а колкото до бала-и моите прогнози , поне за сега, все пак още не са минали редовните изпити, е че балът ще падне. девойката с над 27 бал не мисля, че въобще и е било нужно да хаби преди всичко нерви, време и на последно място пари, за да минава през тази неприятна "формалност" :Р
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Някой попита за групите и потоците - ИМА значение само в 2 случая:

А/ преподавателите - на някои потоци са им по-приятни, на други - не чак толкова. Не искам да се сещам за имена, че ми става гадно, а е лятно време. Но няма поток, който да избегне лошото. Вече опира до предмети и това, кой ви се отдава по-лесно. Като цяло изберете втори поток, но не разчитайте на лесни изпити.

Б/ сесиите - първите 8 групи са първи поток, вторите 8 са втори. Това има значени за датите на изпитите.
Примерно ви изпитват по 2 групи на ден - така последните две - 15та и 16та ще имат най-много време за учене, а 1ва и 2ра - най-малко. Друг момент е ако ви слагат по 4 групи на ден - обикновенно избират по 2 от поток - 1ва, 2ра, 9та, 10та, което означава, че 9та и 10та се водят "начални групи" на своя поток и те минават първи. По правилно не е добре да сте в първите групи, защото нямат е инфо за това как тече изпита. А и не е хубаво да сте последни, защото ако следващия изпит е общ за всички групи, те ще имат най-малко време за учене.
Затова препоръчвам 3,4,5,6 групи от първи поток и 11,12,13,14 от втори. Аз лично съм 13та. Мен ако питате - като се записвате, питайте за някоя от тези групи и изберете тази с най-малко записани, особено ако се записвате първия ден - обикновенно хората, които се познават се пишат в 1 група и на вас ще ви е по-приятно да сте в такава, в която никой не се познава. Също така ще е удобно, ако ваш познат е в първи поток, вие да се запишете втори и след 1год, ако неговия поток ви кефи повече, да се преместите. Ако се записвате по групички, демек с бивши съученици и приятели, може да изберете да сте "съседни групи" - 1ра и 2ра или например 13 и 14та - в повечето случаи карате общи упражнения по такива двойки и реално сте като 1. Но след 2ри курс ви слагат по 1 група на упражнение и така на по-важните предмети няма да сте сред приятели и да си лафите, вместо да внимавате. Друг момент е, че няма да сте изолирани от непознатите толкова много.

Е, това е.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
yanitad
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от yanitad »

съжалявам за леко глупавия въпрос , но дали въобще имам шанс за право -задочно с оценки от предварителните изпити - бел 4,63 , история 4,75 . бала ми е 25,9 , а гледам , че миналата година бала задочно е паднал до 26,03
Dplayer
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Dplayer »

yanitad написа:съжалявам за леко глупавия въпрос , но дали въобще имам шанс за право -задочно с оценки от предварителните изпити - бел 4,63 , история 4,75 . бала ми е 25,9 , а гледам , че миналата година бала задочно е паднал до 26,03
Имаш шанс, и то голям. :wink:
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

@Dplayer, откъде разбра? :scratch: Действително балът тази година може да падне, но не обнадеждавай хората напразно. Никой не може да каже със сигурност дали има шанс или не преди да излезе поне първо класиране.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
extraterrestrial
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от extraterrestrial »

Балът за специалността е доста нисък, миналата година хора, които имаха оценка над по 5,5 по история и 3-ка по литература, можеха да влязат... Не ви обнадеждавам, нито пък искам да прозвуча груба, но накъде повече искате да пада... Все пак ви желая успех, учете си, вземете си изпитите, не си правете от сега сметки какво ще влезете и какво не, дишайте спокойно, след като свърши кандидатстването ще се чудите за какво изобщо сте те притеснявали :) (личен опит :D)
ultras_sofia
В началото бе словото

Мнение от ultras_sofia »

шет мен! да се надяваме че си изкарах с прилична оценка литературата и сега историята я мъча, обаче голям зор е сега просто пълна каша ми е в главатааа ;х
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

Спокойно. Като обявят темата и започнеш да пишеш всичко си идва на мястото.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

liv написа:@Dplayer, откъде разбра? :scratch: Действително балът тази година може да падне, но не обнадеждавай хората напразно. Никой не може да каже със сигурност дали има шанс или не преди да излезе поне първо класиране.
Е аз не съм й казал, че със сигурност влиза, а че има голям шанс и това е факт. Балът й е почти колкото минималния от миналата година, а тази година сме по-малко като численост, на матурата оценките са по-ниски и на предварителния по БЕЛ имаше нечовешко рязане => баловете вероятно ще паднат. Всички факти сочат, че има голям шанс. И какво лошо има в това да даваш надежди на някого, при условие, че те не са никак напразни... в смисъл, не е като да е с бал 23 и да си прави илюзии :lol: .
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

Чакай сега - нито са обявили оценки от изпита по БЕЛ, нито пък е минал изпитът по история. Затова казвам, че е рано за някакви прогнози. Както казваш и ти, вероятно баловете ще паднат. Но знае ли се, може в петък да им дойде просветление на хората и да изкарат шестици. :lol:
ultras_sofia
В началото бе словото

Мнение от ultras_sofia »

а дано да стане тва ахахахха !
Kailn.Georgiev
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Kailn.Georgiev »

Здравейте!
Може ли някой да ми разясни, дали 24.00 минимален бал за право задочно (миналата година) е за първо класиране ? И колко е на последно ?
Благодаря. : )
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Да, за първо класиране е било : ).
На второ класиране балът за задочно е бил 23.69
Dplayer
От дъжд на вятър

Мнение от Dplayer »

Имам един въпрос от по-общ характер, но тъй като ме интересува конкретно за тази специалност, питам тук: Позволено ли е да си пишем лекциите на лаптоп ? Доколко се толерира ползването на електронни устройства ?
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Чувал съм, че доста от преподавателите са против записването на техни лекции с диктофон/телефон и други устройства. Знам, че е по-различно, обаче, не мога да си представя, че биха били големи фенове на "лаптопите" ...

Мисля, че някои хора биха си казали "гледай го тоя, мързи го да пише и си донесъл лаптопа", както сред преподавателите, така и сред студентите, за други, вероятно, това би било показност.
За мен няма нищо неетично в ползването на лаптоп. В моя случай би било голямо предимство, защото "пиша" невероятно бързо на клавиатурата, а имам ужасен почерк и би било от голяма полза, ако мога да си подреждам всичко на лаптопа печатно.

Нищо съществено не казах, но нямаше как да не се изкажа по въпроса, защото живо ме интересува. Ще следя отговорите на вече учащите : ).
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”