За РРП реализацията по специалността е малко разтегливо понятие, но е най-вероятно в последствие да не работиш по нея или да те вземат в някое министерство. Ако второто те устройва, а то си има предимства, специалността е подходяща за теб.
Разни въпроси
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Re: Туризъм или Регионално развитие и политика ??
Завърших РРП тази година, така че предполагам, че това ме поставя в графата на по-компетентните
. И за двете специалности реализацията няма да е лесна, ако нямаш достатъчно амбиции. Ако ги имаш - ще се реализираш в туризма, не се безпокой. Просто трябва да се оглеждаш още от първи, максимум втори курс за стажантските позиции в областта. И да учиш чужди езици, ако нямаш поне английски плюс още един чужд. Това е доста голямо предимство, но има време да го усвоиш, ако не си толкова добре с езиците в момента.
За РРП реализацията по специалността е малко разтегливо понятие, но е най-вероятно в последствие да не работиш по нея или да те вземат в някое министерство. Ако второто те устройва, а то си има предимства, специалността е подходяща за теб.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- iolinka
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
- Курс: първи
Благодаря за мнението! А знаеш ли как стоят нещата с изучаването на езиците, и по-специално в Туризма за втория чужд език, защото четох някъде из форума, че в РРП се учи само първия основен и с втори чужд не става работата? Така ли е и с Туризма?
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
За туризъм не знам, при нас наистина е така. Можеш да попиташ в тяхната тема. Но дори да си РРП, можеш спокойно да посещаваш избран от теб език с група от ФКНФ. Позволено е, безплатно е и практически дори можеш да не се явиш на изпит. Аз ходих на френски така. По бегли спомени мисля, че при туризма нещата бяха по-добре уредени с езика, но трябва да питаш.
Въпрос
Здравейте
Тази година кандидатствам в Софийски Университет и записванията са до края на август, а аз искам да кандидатствам и в един друг университет, но за него изпитите са чак началото на септември.Искам да попитам ако се запиша в СУ, но след това ме вземат и в другия университет и се отпиша от СУ, ще ми върнат ли поне част от таксата, която преди това съм внесла ?
Re: Въпрос
5.1. При напускане преди началото на учебната година се депозира молба с приложена оригиналната квитанция за възстановяване на 90% (деветдесет на сто) от внесената семестриална такса;
от тук
от тук
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Re: Въпрос
Кой ще ходи в НАТФИЗ, кой ?
:D:D
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Моля
.
-
toggle
- В началото бе словото
Въпрос относно формиране на бала
Здравейте, първо искам да се извиня, ако темата не е в правилния раздел. Имам един въпрос относно образуването на бала. При подаването на документи за класиране ми казаха, че ако отбележа матурата по английски да се ползва за бала, то това ще е така само ако с нея бала е по-висок сравнено с бала с оценката по английски от изпита. Увериха ме, че е така, понеже аз не бях сигурен. Сега обаче един приятел ми каза, че ако е отбелязано тя да се ползва, то оценката от изпита напълно се игнорира, дори и да е по-висока или бала да е по-висок с нея. Последно (макар и много късно) някой може ли да ми каже как точно стоят нещата? Ако се окаже, че са ме излъгали има ли как да се променят документите така, че да се ползва оценката от изпита? Благодаря предварително.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Re: Въпрос относно формиране на бала
Взема се оценката, с която се формира възможно най-високия бал. Четете правилника, а не вярвайте на този или онзи.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
toggle
- В началото бе словото
Re: Въпрос относно формиране на бала
Благодаря много. Бях се поизплашил, затова исках да се подсигуря.
По-нисък бал
Според вас ,има ли шанс тази година баловете да са малко по-ниски ,от миналата година ? Все пак матурите бяха по сложни ?
''Now, I think that I should have known that he was magic all along. I did know it — but I should have guessed that it would be too much to ask to grow old with and see our children grow up together. So now, he is a legend when he would have preferred to be a man''
Jacqueline Kennedy
Jacqueline Kennedy
-
ЛУУУУУУКОВИЦАА
- В началото бе словото
- Специалност: 0
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://media.techeblog.com/images/bullet_1.jpg
Re: По-нисък бал
тенденцията е баловете да намаляват ... нооо все пак зависи и от броя на желаещите .. като имаш предвид че сме малък випуск и че има много приети по чужбина ..........
- Lidia_
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Силно се надявам баловете да НЕ са високи.. но това зависи много и от самата специалност! Ако има много желаещи за нея.. е, едва ли ще приемат с много нисък бал. Но знае ли човек, трябва за всичко да сме подготвени 
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
- losholosho
- В началото бе словото
- Специалност: nqmam
- Адрес в галерията на СУ: nqmam
дано дано дано дано ако баловете устанат пак така ще направя банкет