[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз го прочетох, но истината е, че не бях много сигурна как да го коментирам и затова избрах да си мълча.
Но щом питаш...
По принцип ни казваха, че разказите не се "котират" особено високо на този изпит (стихотворенията - хич). Но пък има случаи, когато съм чувала за поставени високи оценки именно на разкази, така че не може да се обобщи, че форматът те е подхлъзнал (макар да ми се струва, че в конкретният случай е така).
Също: да, правилно ти казаха, че говоренето от 1 л. трябва да се избягва. А и - съвсем честно казано - идеЙте ( :mrgreen: ) за разкази, които съм чела тук през годините, са били повече или по-малко инфантилни (но определено инфантилни в известна степен).

Не казвам, че текстът ти е бил лош - най-малкото, не съм го чела. На мнение съм, че е възможно да си си подложил динена кора с жанра. Ако си от София, не пречи да си видиш работата - поне да знаеш дали проблемът е бил там.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

Бтв, Бишъп, и аз писах нещо като съчинение/разказ-есе, но при мен наистина си беше буквално от първо лице.

Како Търговец, струва ми се, че допусна една грешка, но може и да греша. :D (няма никаква ирония/заяждане тук)
Последно промяна от Nemalp на 11 Юли 2012, 13:39, променено общо 2 пъти.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Търговецът на кристал написа:Аз го прочетох, но истината е, че не бях много сигурна как да го коментирам и затова избрах да си мълча.
Но щом питаш...
По принцип ни казваха, че разказите не се "котират" особено високо на този изпит (стихотворенията - хич). Но пък има случаи, когато съм чувала за поставени високи оценки именно на разкази, така че не може да се обобщи, че форматът те е подхлъзнал (макар да ми се струва, че в конкретният случай е така).
Също: да, правилно ти казаха, че говоренето от 1 л. трябва да се избягва. А и - съвсем честно казано - идеЙте ( :mrgreen: ) за разкази, които съм чела тук през годините, са били повече или по-малко инфантилни (но определено инфантилни в известна степен).

Не казвам, че текстът ти е бил лош - най-малкото, не съм го чела. На мнение съм, че е възможно да си си подложил динена кора с жанра. Ако си от София, не пречи да си видиш работата - поне да знаеш дали проблемът е бил там.
И аз си мисля, че втория път именно жанрът ми изигра лоша шега. Писах разказ, резултат- 4.13. На предварителния пак започнах разказоподобно, но само в увода. После си разсъждавах, доказвах си тезите и направих няколко връзки с антиутопиите на Джордж Оруел, ползвах цитати на Марк Твен. Тогава имах 5.00. А изказът и начинът на мислене се съмнявам да са ми се променили...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

Благодаря на Търговецът за бързия и стойностен отговор. Честно казано на предварителния писах есе и смятах на редовния също да пиша есе, но понеже съм чувал/чел, че доста добре се приемали някакъв вид произведения в проза, в последния момент реших да пиша нещо като разказ. Разбирам си грешката чак сега, което е някак си малко позакъсняло де. :)
dmv
В началото бе словото

Мнение от dmv »

Ето ви информация за допуснатите до устен изпит:
по-висока оценка:286 ( 44.8 %); равна оценка:70 ( 11.0 %)
Друг е въпросът колко са допуснатите от предварителната сесия.
П.С.: момиче с 3.50 съм :) Надявам се да съм помогнала. Дерзайте!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Nemalp написа:Како Търговец, струва ми се, че допусна една грешка, но може и да греша. :D (няма никаква ирония/заяждане тук)
Брех, къде? Сериозно питам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

Чудя се следното: тези 100 момчета, които ги обявявате като отиващи към устния, са само след редовния или общо от редовния и предварителния?
Nemalp
Да живей словото

Мнение от Nemalp »

Само от редовния, Бишъп. Ама едва ли са повече от 10 момчета, които не са ходили на втората сесия.
dmv
В началото бе словото

Мнение от dmv »

Bishop, няма как да се знае какъв точно е броят, защото след предварителния, ако броят момчета с оценка над 3.50 е например 100, то от тези 100 човека не се знае колко са отишли на редовния за по-висока оценка и пак са минали границата от 3.50, т.е. в броя момчета с над 3.50 от втората сесия може да има хора участващи и в този от предварителната.
Ужасно обяснение направих :D
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

dmv написа:Bishop, няма как да се знае какъв точно е броят, защото след предварителния, ако броят момчета с оценка над 3.50 е например 100, то от тези 100 човека не се знае колко са отишли на редовния за по-висока оценка и пак са минали границата от 3.50, т.е. в броя момчета с над 3.50 от втората сесия може да има хора участващи и в този от предварителната.
Ужасно обяснение направих :D
Разбрах те, споко. :) Аз не казвам, че са 100, просто някъде бях чел подобен коментар и заради това попитах.
Nemalp
Да живей словото

Мнение от Nemalp »

[quote="Търговецът на кристал"](макар да ми се струва, че в конкретния(т) случай е така).
[quote]

Без "т", ако не се лъжа ...
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

Nemalp написа:
Търговецът на кристал написа:(макар да ми се струва, че в конкретния(т) случай е така).

Без "т", ако не се лъжа ...

Не се лъжеш. :)
ФулХаус
В началото бе словото
Специалност: кандидатстудент

Мнение от ФулХаус »

Здравейте!
На устния изпит квесторите по-склонни ли са да дават пълни шестици? Момче съм и балът ми засега е 16.24, заради което ми трябва максимума в понеделник. Между другото по какъв начин се е образувал балът миналата година след като е нямало устен изпит?
Кандидатствам журналистика и връзки с обществеността, и двете специалностти редовно и задочно. Също така съм писал българска филология, където предполагам ще ме приемат след първо класиране. До кое класиране ще мога да не се записвам? На четвърто остават ли места във ФЖМК, които да чакам? Ако пък няма отново, мисля че за БФ остават незаети места. Или прекалено се изхитрявам с тази схема? :lol:
ПП: Имайте предвид, освен белота, да въртим и покер. Ако не е позволено, Капитола е на две минути. :lol:
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

ФулХаус написа:Здравейте!
Между другото по какъв начин се е образувал балът миналата година след като е нямало устен изпит?
3 x оценката от писмения + ДЗИ + История от дипломата

ФулХаус написа:До кое класиране ще мога да не се записвам? На четвърто остават ли места във ФЖМК, които да чакам?
Три са класиранията.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Оф, да, разбира се, че е без -т. Отлично знам правилото, рецитирам го и насън да ме бутнеш, но се случва да си сложа по един член за разкош. Все пълен. :mrgreen:
Впрочем, на едното от класните по литература в 11. клас имах 5, само заради грешки в пълен/кратък член. И госпожата ме порица публично - имаше си и причина, де. Въпросните грешки бяха 11 (единадесет!!!) в рамките на 4 страници. И никаква друга забележка. Тогава много се засрамих и не само го научих това правило, ами и почнах да го прилагам. :mrgreen: Макар че и сега чат-пат се случва да го пиша по инерция, но в рамките на 4 страници текст тия грешки няма да са повече от 2, надявам се.

ФулХаус, около десет пъти го писах това по-рано из страниците - да, значително по-склонни са да пишат пълни шестици. Не казвам, че половината ще имате такава оценка, но и (вероятно) няма да е като на писмения, дето я някой мине 5.50, я не. И не съм чула за четвърто класиране да са оставали незаети места във ФЖМК.
В края на ноември
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”