[КСК 2012] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Английски език
Едва ли. След като те ще покажат само листа с отговорите - едва ли някой помни кой номер въпрос е бил точно този и кои подточки са били точно тези двете. Но пак казвам, аз също не видях противоречие и съм на 99% сигурна че е furthermore.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Е, надявам се, че и една книжка ще дадат
!
Пичове, не искам да ви отчайвам, но изречението с "furthermore/nevertheless" си пращеше от противоречие с предното. Аз съм сигурна не на 99%, а на 130%, че вярното е "nevertheless". 
Ние пък точно след изпита се заговорихме пред залата с едни и всички единодушно стигнахме да решение, че е furthermore, а тогава помнехме цялото изречение, че и предходните. Сега вече всичко е мъгливо.Hachiko написа:Пичове, не искам да ви отчайвам, но изречението с "furthermore/nevertheless" си пращеше от противоречие с предното. Аз съм сигурна не на 99%, а на 130%, че вярното е "nevertheless".
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Мерси. Това е комплимент за мен.outlander написа:Подкрепям всичко казано от Bishop досега в тематаКато цяло и readinga и теста сравнение с книжките не беше труден...единствено 3-тата част от теста по default си е гадна заради отговор D no fucking error
Времето за есето не ми стигна въобще и последните 2 параграфа ги написах общо за 5 минути и то не по особено добър начин. Също така не знам точните им изисквания за есе . Имах 5 параграфа Introduction тезата ми беше с заучените First of all , Secondly и Finally (като се чудех дали тва finally не се припокрива със извода) Накрая си писах In Conclusion състоящо се от 2 изречения....Говорих с един приятел каза ми че искали максимум 4 параграфа преподавателите от СУ иначе взимали точки...така са му казали от 5-дневния курс. Ще видим какво ще стане...също така тази година няма да взимат точки за пропуснати запетайки на диктвоката доколкото разбрах , повече ме притеснява това че накрая на изреченията често забравям да сложа точка и може да ми го санкционират.
1 параграф - теза; следващите 3 - аргументи; пети параграф - заключение; (като цяло това са изискванията)
Иначе браво за линкърите. Не, finally не се припокрива със заключението. Може да се ползва Last but not least и други. А колкото за линкър за заключението има много варианти: To sum up, I would say that...; On the whole..
Не искам пак да влизам в някакъв безсмислен спор, защото е ясно, че никой няма да се съгласи, след като е писал друго, но само ще ти кажа следното - не бъди на 130% сигурна, защото после да не се разочароваш. По-добре на 99%.Hachiko написа:Пичове, не искам да ви отчайвам, но изречението с "furthermore/nevertheless" си пращеше от противоречие с предното. Аз съм сигурна не на 99%, а на 130%, че вярното е "nevertheless".
Дайте сега да ви питам...вие каква оценка очаквате да имате? Как мислите, че сте се справили?...Аз лично мисля, че или 5, или 4.50 ще имам...но дал Господ 5.50

Не знам до какво решение сте стигнали, но в текста ставаше дума за опитите на кмета да се отърве от графитите: "Ironically, средството, с което са се опитвали да ги заличат не е било особено ефикасно и доста са се размазали. (Дупка) са успяли да изтрият повечето."
Според вас, на чист български, как ви звучи по-добре смислово - " Още повече са успяли да изтрият повечето (като имаме предвид предното изречение)."
Или: "Въпреки това са успяли да изтрият повечето." - "Средството, с което са се опитвали да ги заличат не е било особено ефикасно и доста са се размазали, но въпреки това са успяли да изтрият повечето."
Не се заяждам, но ако това не е противоречие, здраве му кажи!
Според вас, на чист български, как ви звучи по-добре смислово - " Още повече са успяли да изтрият повечето (като имаме предвид предното изречение)."
Или: "Въпреки това са успяли да изтрият повечето." - "Средството, с което са се опитвали да ги заличат не е било особено ефикасно и доста са се размазали, но въпреки това са успяли да изтрият повечето."
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз вече дадох при какви случаи се ползва Nevertheless. И аз не искам да се заяждам. А там бяха изредени неща като това, че са оградили влакове с някаква ограда от тел, че са сложили охрана да ги пази, за да се спрат набезите на графитиманиаците. След като има подобно изреждане на превантивни мерки, предприети от кмета - най-логично е да се сложи Furthermore, което ще рече: "още повече, че въведоха това и това". Сигурно вече се преповтарям де..Hachiko написа:Не знам до какво решение сте стигнали, но в текста ставаше дума за опитите на кмета да се отърве от графитите: "Ironically, средството, с което са се опитвали да ги заличат не е било особено ефикасно и доста са се размазали. (Дупка) са успяли да изтрият повечето."
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
И аз съм с Бишоп.Не защото това написах,а защото се колебаех между двете и търсих и аз противоречие,но не намерих.
Психология,първи курс.
Не съм съгласна. Извинявай, наистина не обичам такива спорове, но просто се опитвам да те убедя.
Ти гледаш по-мащабно на текста, а в случая ставаше дума за linking word между тези две конкретни изречения. Единствената, която се връзва по смисъл е "nevertheless". Надявам се да не се засягаш, малко инат си падам. Иначе стискам палци на всички да си влязат в мечтаната специалност.
Ти гледаш по-мащабно на текста, а в случая ставаше дума за linking word между тези две конкретни изречения. Единствената, която се връзва по смисъл е "nevertheless". Надявам се да не се засягаш, малко инат си падам. Иначе стискам палци на всички да си влязат в мечтаната специалност.
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Въобще не се засягам. Откъде го измисли това?Hachiko написа:Не съм съгласна. Извинявай, наистина не обичам такива спорове, но просто се опитвам да те убедя.![]()
-
Nemalp
- Да живей словото
Я си кажете сега кой е писал ПА, Политология и МО от вас ?
Иначе, аз очаквам оценка 4,50-5.00. 5,50 е възможно само, ако ми оценят есето с около 23т. и нямам грешки никъде другаде, освен Error-a, където са 10-15
.]
Btw, то така не е интересно да ви кажа, щеше да е по-интересно, ако аз бях писал един отговор, Бишъп втори и Хачико трети, тогава щеше да е фън
Иначе, аз очаквам оценка 4,50-5.00. 5,50 е възможно само, ако ми оценят есето с около 23т. и нямам грешки никъде другаде, освен Error-a, където са 10-15
Btw, то така не е интересно да ви кажа, щеше да е по-интересно, ако аз бях писал един отговор, Бишъп втори и Хачико трети, тогава щеше да е фън
Последно промяна от Nemalp на 11 Юли 2012, 16:05, променено общо 1 път.
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз съм писал и ПА, и Политология. : )Nemalp написа:Я си кажете сега кой е писал ПА, Политология и МО от вас ?
Май сеираджия си падаш.Nemalp написа:Btw, то така не е интересно да ви кажа, щеше да е по-интересно, ако аз бях писал един отговор, Бишъп втори и Хачико трети, тогава щеше да е фън
-
Nemalp
- Да живей словото
Ем, да, ама аз не вярвам, че ще влезеш, така че няма да сме евентуално заедно. Мисля, че ще си влезеш "журналистика", така че затова.Bishop написа:Аз съм писал и ПА, и Политология. : )Nemalp написа:Я си кажете сега кой е писал ПА, Политология и МО от вас ?
Бтв, на мен мечтаната специалност ми е Право, ама мъка, мъка ...
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Мале как се шокирах в началото като прочетох само първото ти изречение.Nemalp написа:Ем, да, ама аз не вярвам, че ще влезеш, така че няма да сме евентуално заедно. Мисля, че ще си влезеш "журналистика", така че затова.
На теб пожелавам пък да си влезеш по първо желание. : )