Екзистенциален въпрос!
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Екзистенциален въпрос!
... но от 57 гласа, никой не е вотнал "не мога да преценя" - как да не си горд член на форум от разбирачи. Всеки знае, всеки може, всеки успява!
А моята логика е проста - джънк-фууда се асоциира в древните митологии винаги с животни, които са всеядни и хората са свикнали да ги виждат да ядат буквално ВСИЧКО. Помислете си сега, кои честосрещащи се животно в цял свят, са всеядни и с лекота биха яли и непозната за тях храна? Мечките, кучетата, енотите. По цвета в рекламата, махаме енотите, а по муцуната - кучетата....
Значи е мечка.
А моята логика е проста - джънк-фууда се асоциира в древните митологии винаги с животни, които са всеядни и хората са свикнали да ги виждат да ядат буквално ВСИЧКО. Помислете си сега, кои честосрещащи се животно в цял свят, са всеядни и с лекота биха яли и непозната за тях храна? Мечките, кучетата, енотите. По цвета в рекламата, махаме енотите, а по муцуната - кучетата....
Значи е мечка.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
хммм, има логика, НО: рекламата е снимана в някаква хралупа, демек лирическият герой следва да е мъничък по размери, следователно трябва да е мечка джудже или пък да е плод на изненадваща любов между мечка и катерица (т.е. поне едното следва да е мечок/катеричок...)
Предвид размерите на звездЪта и факта, че в предложените варианти липса опция "мечка" или "мечка-катерица", на преден план излиза възможността да изберем най-близкия родствен вид, а именно - КАТЕРИЦА!!!!!
Благодаря за вниманието!
Предвид размерите на звездЪта и факта, че в предложените варианти липса опция "мечка" или "мечка-катерица", на преден план излиза възможността да изберем най-близкия родствен вид, а именно - КАТЕРИЦА!!!!!
Благодаря за вниманието!
( :......Blog...... : )
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тва, че не са показали пропорциите му спрямо човек, е в полза на идеята, че е мечка. Все пак как да разберем колко е голямо, ако не можем да го сравним с нещо познато. Дървото не е критерий, защото има тънки фиданки и дебели чворове. А и все пак е говорещо, обикновенно анимационните катерици са неми. Като в Ледена Епоха...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Има си опция "Някво друго". Моля, моля! Тримата, които са гласували за това, могат да пояснят какво точно са имали предвид.zritel написа:(...) в предложените варианти липса опция "мечка" или "мечка-катерица" (...)
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- zritel
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Как да няма пропорции - в края на клипа има подредени пакети джънк, големи колкото вратата на лирическия герой; ако и това не е достатъчно - на заден фон се виждат стълб и жилищен блок, които, отчитайки перспективата, ни дават право да заключим, че хралупестият декор се помещава в дърво, спадащо към категорията дървета, по-дебели от "тънки фиданки" и по-тънки от "дебели чворове", Т.Е. лирическият герой е МАЛЪК!! 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Но това са само предположения, "малък" не е равносилно на "катерица". Едно, че няма как да знаем в анимация, дали са спазени истинските пропорции и второ - дори и да ги знаем, това не изключва възможността да е МАЛКА мечка.
- zritel
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Разбира се, подобна възможност ("да е МАЛКА мечка") винаги съществува, просто предвид фактите тази възможност е с пренебрежимо малка степен на вероятност, попадаща в границите на допустимата грешка...
П.П. Никоя ГОЛЯМА мечка не би дала на детето си подобен джънк, което идва да покаже, че "мечката" (в кавички, защото не е мечка), която се тъпче с него в рекламата е възрастен индивид...
П.П. Никоя ГОЛЯМА мечка не би дала на детето си подобен джънк, което идва да покаже, че "мечката" (в кавички, защото не е мечка), която се тъпче с него в рекламата е възрастен индивид...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Или малката мечка си го е купила скришом от родителското мече тяло...
... както правят децата на ХОРАТА в наши дни и от там асоциацията, която рекламата иска да създаде - "купувайте си нашия шит тайно от вашите"
... както правят децата на ХОРАТА в наши дни и от там асоциацията, която рекламата иска да създаде - "купувайте си нашия шит тайно от вашите"
има ли го някъде в цял ръст? по опашката лесно може да се познае дали е катерица или бобър (или мечка)
한류
- gioiella
- Драскач
- Специалност: Педагогика
На мен ми прилича на бившия ми хамстер... 
- zritel
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Малка мечка акселерат (!), тъпчеща се (очевидно) доста често с подобен шит... само трима верно са я разпознали... СРАМОТА!!!!
Аз лично отказвам да разпознавам животните по опашките им... малко извратено ми изглежда
(когато става въпрос за хора - това си е друга тема...)
Относно бившия хамстера - явно малко хора са го виждали - 11% от гласувалите (което все пак си е двойно повече от привържениците на мечката, ако приемем, че всички с особено мнение са си мислили за някакъв сорт "мечка", давайки гласа си за "Някво друго")
Аз лично отказвам да разпознавам животните по опашките им... малко извратено ми изглежда
Относно бившия хамстера - явно малко хора са го виждали - 11% от гласувалите (което все пак си е двойно повече от привържениците на мечката, ако приемем, че всички с особено мнение са си мислили за някакъв сорт "мечка", давайки гласа си за "Някво друго")
- Sunbeam
- В началото бе словото
- Специалност: Педагогика на масовата и худ. комуникация
- Курс: трети
Според мен е хамстер, тъй като си спомням, че в края на рекламата на табелката до хралупката пишеше "Хамстердам" (което май може да обясни неадекватното поведение на животинчето) :Д
Педагогика на масовата и художествена комуникация, 4 курс
- gioiella
- Драскач
- Специалност: Педагогика
Твърде е гризаческо за мечка.
Аз много не разбирам от породи,видове и въобще от зоология,биология,но ми се струва,че горните зъби са измислени...доколкото съм гледала хамстери,зайци и разни подобни зъбите са им долни.То.всички знаем и примерно рисуваме такива гризачи с дълги горни зъби,но поне доколкото помня,по-скоро долните са такива огромно.
Иначе си е жив хамстер,а преди време май го видях в цял ръст на едно картонче в супермаркета.Със сигурност нямаше голяма опашка.
Аз много не разбирам от породи,видове и въобще от зоология,биология,но ми се струва,че горните зъби са измислени...доколкото съм гледала хамстери,зайци и разни подобни зъбите са им долни.То.всички знаем и примерно рисуваме такива гризачи с дълги горни зъби,но поне доколкото помня,по-скоро долните са такива огромно.
Иначе си е жив хамстер,а преди време май го видях в цял ръст на едно картонче в супермаркета.Със сигурност нямаше голяма опашка.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Добре, това с Хамстердама го признавам за силен аргумент. НО не прилича на хамстер!!!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.