Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

и на мен ест LV ми е най-лесно, но за Lückentext-а си имам стратегия, а граматиката с малко повече съсредоточеност я оправям с по 1-2 грешки.
иначе според мен само превода може да ни прецака и то много!!! :x
по съчинението ако имаш необходимия Wortschatz и мислиш малко по-глобално няма начин да не скалъпиш 200 думи :D
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

CasapA написа:ами айде изкарай 6,0 де... айде :evil: :evil:
CasapA,
не виждам за кво се заяждаш! исках да видя до къде съм, какво мислят другите за формата. а и 6.00 така или иначе не ми е необходимо, да не говорим че няма да имам толкова! като нямаш мнение по въпроса не се заяждай (това не го казвам да се караме), просто не пиши :wink:
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Пожелавам ти успех ;) Дано наистина преводът да не е много труден :roll: После ще споделяме впечатления :!:
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Е, бъдещи колеги, как беше изпитът днес?
Справихте ли се? :lol:
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

аз съм доволна....най-много от превода!!!! иначе и другото биваше, можеше да е и мн по-зле :lol: дано сме се справили 8)
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Аз пък като излезнат резултатите, тогава ще ви кажа дали съм доволна ;)
П.С. http://www.magazine-deutschland.de/issu ... s_6-05.php
това е първият тест, ако някой има мерак да си го сверява. Ако намерите втория... :)
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

*ALINA* написа:Дано наистина преводът да не е много труден
Виждам, че изпитът вече е отминал, но- напротив. Дано да е труден. Само трудният изпит отсява най-добрите.
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Изпитът мина по-добре от очакванията ми... само да не беше голямото чакане от 7.30 до 9 :? Иначе както и смятах най-труден за мен се оказа преводът. Темата беше много приятна и предполагам няма човек, който да не е писал с удоволстве по нея. Въпросът беше: "При какви обстоятелства бихте напуснали родината си?". От люкетата само второто беше по-трудно, поне според мен :) А лезето си беше супер лесно. Някой знае ли как ни се изчислява оценката. Английските имат схема от рода на 6xбр. изкарани точки/90 ... Поне така съм чувала, не знам дали е вярно. При нас как е, също нямам идея, ако някой може да помогне с малко инфо ... :)
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Изпитът си беше приличен, нито много труден, нито много лесен. За мене най-голямата приятна изненада беше преводът, аз очаквах да е нещо по-завъртяно :D Темата за съчинението също ми хареса.
Аватар
iCaK
В началото бе словото

Мнение от iCaK »

неква идея колко момчета са се явявали ? мене лично ми беше зор малко изпита, ма аз отдавна не съм работил с немския и ми дойде нанагорно...
Още един въпрос, след като вече не са отделни оценките на компонентите, а е на точкуване, има ли значение дали ще имам под или над 23 точки на тестовата част (доколкото си спомням, толкова беше 3.00 при предишния формат на изпита) ?
Get High or Fly Tryin`
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

iCaK написа:Още един въпрос, след като вече не са отделни оценките на компонентите, а е на точкуване, има ли значение дали ще имам под или над 23 точки на тестовата част (доколкото си спомням, толкова беше 3.00 при предишния формат на изпита) ?
Като бях на курса пролетната ваканция ни казаха, че още разработвали новата система с точките и не можаха да ни дадат никаква конкретна информация относно оценяването. Но като цяло идеята им била, че с предишната система можело изобщо да не си напишеш съчинението и пак да получиш някаква оценка(примерно 3-ка), а пък сега по новото оценяване това нямало да бъде възможно.
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Някой има ли представа откъде бяха взели втория люкентекст за Хайне? :roll:
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

iCaK написа:Още един въпрос, след като вече не са отделни оценките на компонентите, а е на точкуване, има ли значение дали ще имам под или над 23 точки на тестовата част (доколкото си спомням, толкова беше 3.00 при предишния формат на изпита) ?
Като бях на курса пролетната ваканция ни казаха, че още разработвали новата система с точките и не можаха да ни дадат никаква конкретна информация относно оценяването. Но като цяло идеята им била, че с предишната система можело изобщо да не си напишеш съчинението и пак да получиш някаква оценка(примерно 3-ка), а пък сега по новото оценяване това нямало да бъде възможно.
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Някой има ли представа откъде бяха взели втория люкентекст за Хайне?
DAAD letter 1/2006
Малко разяснение - това е списание, което излиза 4 пъти в годината и го няма в нет-а, така че не се мъчете да търсите. Ама ако на някой му се ходи до немска библиотека, Гьоте институт или нещо такова - да пробва там, сигурно го имат :lol:
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

я да ви питам аз, някой да знае кога приблизително ще излезе резултатът :) ако някой може да даде точна дата още по-добре ...въпреки че едва ли. мерси предварително :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”