[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от california »

Ееее не се излагай.Отиваш и ги разбиваш, нали си ми обещал сливова.
Тука заради едно шише, се на*ра и не искаш на изпит да ходиш.Стегни се, Лютов.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Сънчо
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Сънчо »

Bishop на мен ми харесва идеята ти, но истината е, че този изпит си е субективен и понякога е трудно човек да си обясни защо има определена оценка. Имах 4 на предварителния изпит и ходих да си видя работата, като след това достигнах до собствено заключение, че проверяващите търсят главно да има ясно заявена теза и възможно по-всеобхватна аргументация. На редовния изпит това и направих, есето ми беше съвсем обикновено - увод, теза, аргументи (примери от ежедневието, актуални проблеми, размишления над разни по-екзистенциални въпроси и т.н.), заключение и имам 5.13. Аз си харесвам първото есе повече, но явно,поне според мен, трябва да се играе по правилата на проверяващите. Вероятно има високи оценки и за по-различните и оригинални писания, но предполагам зависи кой ти проверява работата. Надявам се на устния изпит да си проличи кой наистина има заложби и това да бъде оценено, а хората, които заслужават - да бъдат приети със специалността, която искат. Успех ! :wink:
... а колко е очарователен хаосът на пеперудите <3
Аватар
Klaydiq
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от Klaydiq »

Абе вместо да се радвате, че сме отсети от 900 човека, само ревете и се вайкате. Айде малко самочувствие х.о.х.о.
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
Аватар
hoppipolla
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от hoppipolla »

Привет и от мен =)) От известно време ви чета, но чак сега се реших да се регистрирам. Та и аз като вас да се оплача. Тези връзки с обществеността май ще ги гледам през крив макарон ;// Имам 4,50 от предварителния изпит и 4,00 от втората сесия.. направо съм съкрушена, изплаках си очите.. И пари дадох за кандидатстудентски курсове в СУ по Журналистика, където оценките ми от писане на теми бяха 5,75 и 5,50 и.. паднах от високо. На тази сесия 151 момичета са с по - висока оценка и 42 със същата оценка. Имам 5,63 от матурата по БЕЛ и 6.00 от дипломата по История. Наясно съм , че за редовно обучение нямам шансове, но адски се надявам поне задочно да вляза..
45 + 45= 90 места редовно ( журналистика и връзки с обществеността ) 35 + 35 = 70 места задочно ( същите специалности ) 160 места за момичета общо.
Чудех се относно минималните балове, ориентировъчно дали от 2009 не са по - актуални от миналата година ? Все пак през 2009 е бил последният устен изпит..
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

california написа:Ееее не се излагай.Отиваш и ги разбиваш, нали си ми обещал сливова.
Тука заради едно шише, се на*ра и не искаш на изпит да ходиш.Стегни се, Лютов.
Калифорнийо, аз сливовата не съм я забравил, а на изпит ще ходя. :) Всеки случай не съм се отказал, а още повече да се на*ера. Ама се приготви отсега, че ще ти дойде силничка.
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

I-во класиране 2009 - жени

Журналистика - редовно: 26.41
Журналистина - задочно: 24.00
Връзки с обществеността - редовно: 25.51
Връзки с обществеността - задочно: 22.33
Книгоиздаване - редовно: 23.50
Това намерих в интернет, ако мислите, че ще ви е от полза. Няма голяма разлика обаче.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Nafarforii
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от Nafarforii »

Значи вижте сега ... изпих си едно коктейлче /Мари бризар и узо Пломари/ и съм в настроение - за това и ще ви пиша. 1во водите изключително безсмислени спорове кой от кого е по - грамотен. Само ще ви кажа, че моят е най - голям :D Който както иска да го разбира това. Аз обяснения няма да давам, така че не се и захващайте да ми давате акъл и да ми правите анализи/най - малкото повечето не сте ми на годините/. Искрено се надявам тази година във ФЖМК да влязат широко скроени хора с чувство за хумор. Също така се надявам всички красиви момичета да са адекватни на 16ти, защото искам хубави колежки.

Послепис: Пуснете си радио Нова !!!!
.... THIS SHIT !
Аватар
hoppipolla
В началото бе словото
Специалност: -

Мнение от hoppipolla »

Sunny.v.b, и аз намерих същите. На устния изпит трябва да сътворя магия от знание и храброст, че да ме приемат дори задочно с всички онези над 170 момичета преди мен.

П.П. Поздравления за темата и пишещите вътре :) Дано имам възможността да се запозная част от вас на устния изпит :)

А ето и второто класиране.

II-ро класиране 2009 - жени

Журналистика - редовно: 26.40
Журналистина - задочно: 23.30
Връзки с обществеността - редовно: 25.24
Връзки с обществеността - задочно: 20.75
Книгоиздаване - редовно: 21.03
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Според мен това е най-субективният изпит и веднага казвам защо. Аз и преди 2 години кандидадствах журналистика и на този изпит имах ниска оценка. Отидох да си погледна работата и се оказа, че единият проверяващ ми е писал 5-ца, а другият 2-ка и отива при 3-ти понеже има сериозно разминаване в оценките и плясват някаква ниска оценка и край.
Има някакви критерии, но те са много общи и в крайна сметка става много объркващо за самият проверяващ, защото аз тия хора не ги познавам и по този начин се опитвам да се харесам на някои без да го искам и за мен това е много объркващо.
И при нивото на тази журналистика у нас критериите на СУ са отвратително високи. Вижте интервюто на блогърите с ББ и вижте за какво иде реч. А тука даже Търговец на кристал попита как е формулирана темата и някои и отговори правилно, а в националната телевизия правят репортаж за изпита и слагат въпросното "е".
Въобще ми е пълна мистика как влизат, как ги мотивират и учат и как излизат хората от този факултет.
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Аз имам 5.00...Много ми е объркано,изобщо не знам какво да очаквам,влизам ли или не...Оценките ми по история са 5.67 и по БЕЛ - 5.71. Дотук бал се събира 21,38,което не е много...Иначе 27 са с по-висока оценка и 16 са със същата,но в това май не са включени 1ва сесия,което значи,че като сложиш и от там хората с добри оценки ме прескачат. Я някой компетентен да се изкаже,че първоначалната ми радост нещо екна май май...Ако оня бал,който сте постнали горе е ориентир,с хубав устен влизам,ма много се надявах да не опирам до оценката от устния.
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Ер Малка
Вазов
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Sols, 5.00 е достатъчно висока оценка, ако се справиш на устния. Аз много се радвам на петицата си от предварителната сесия, това, което ме притеснява, е историята, която се надявам да компенсирам с устния. Предния път с 5.00 бяхме 15 момичета, по-висока имаха 28. 14+28+27+17=86 момичета са се справили както нас или по-добре и повечето от тях вероятно искат ВО и Ж. Но не се знае нямат ли други желания преди това, нито се знае за устния изпит. Абе, спирам да си правя сметки без кръчмар, просто исках да кажа, че шанс има.
А, доколкото видях, това са минималните балове от 2009-та, които сте дали по-нагоре. Миналогодишните бяха по високи.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Няма как да ти кажем каквото и да е, защото не е изключено на устния да ти пишат двойка, примерно. Или шестица. Нали се сещаш как се променят нещата в такъв случай? Сериозно ви казвам, има много кръгли двойки и много кръгли шестици на тоя изпит, така че е излишно да смятате. Щото може хора с оценки в интервала между 4 и 5 да изкарат 6.00, а ти, да речем, 4. Това променя ситуацията. Или пък част от хората, които имат по-висока оценка от теб на писмения, да се олеят на устния, а ти да изкараш 6, което също променя нещата.
Разберете - абсолютно всички сметки, които правите в момента, са без кръчмар и са си откровено невероятни. Вижте си оценката от устния и тогава правете аритметики. Иначе да, 5.00 си е чудесна оценка и отлична отправна точка за прием във ФЖМК (аз имах 5.25 на въпросното есе и бях трета в класирането, когато кандидатствах - и първа от момичетата, което си беше шаш. Но тази информация не ви е от полза, понеже тогава балът се образуваше другояче), което обаче по никакъв начин не означава, че човек с 3.50 е загубил шансовете си. Просто със сигурност ще трябва да се представи отлично на устния и да се надява на добро стечение на обстоятелствата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
joretouu
В началото бе словото

Мнение от joretouu »

Значи, изкарах 4.25 и не знам защо, но съм щастлив :) Може би, защото изобщо не си харесах писанието и очаквах някоя 2-ка, това ми дойде като леко приятна изненада. Сега с 5.53 на матурата и 6.00 по история балът ми е точно 20.03. Дали при една 4-ка на устния ще мога да вляза ВО ? Ако баловете са като миналата година го сметнах, че най-вероятно ще мога, но сега с този устен може и да се покачат. Някой може ли да ми каже баловете за мъже от последната кампания, която е включвала устен изпит ?
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

Аз сериозно не разбирам тези с петици как може да не са доволни от себе си.. :)
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс

Мнение от sunny.v.b »

Всички сме в 272 на устния : )
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away