[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от Nemalp »

Има две момичета с 5,75 и това е най-високата оценка. 0,35 стотни не са кой знае каква разлика, просто се представи добре на устния, но иначе тази история много ти бърка нещата ... : ( Може да има няколко девойки с 5,50 - 5,60, но това са малки разлики и можеш да ги компенсираш : )
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология

Мнение от SevenDayS »

Ралинка написа:....На втория имам 3,75...не съжалявам (само) за оценката,а се чудя дали изобщо ставам за журналист,след като мое есе е така ниско оценено...Не ме е яд за 3,75,а за това,че може би таланта го нямам :-) ...
Разбирам те, при мен е същото. Преди имах няк'во повърхностно самочувствие, че от мен става журналист... вече започвам да осъзнавам, че май родителите ми са били прави, казвайки ми, че това е трудно и че не ставам кой знае колко за тази професия.
Но както казваше учителката ми по БЕЛ - от опит глава не боли и че съм млад - възможностите са много :)
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски

Българска филология, II курс
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

Поздравления за хубавите оценки!

Тъй като гледам май само при мен разликата между предварителния и редовния е 25 стотни. Дълбоко разочарован съм от себе си, вероятно, защото очаквах доста по-висока оценка. Мисля, че на редовния се постарах повечко и написах, по мое мнение, най-интересното и оригиналното нещо, което можех. Съгласен съм с оценката си на предварителния, защото писах малко и доста повърхностно. Хората обаче са прави - не трябва да имаш каквито и да било очаквания, защото шансът да останеш разочарован си е доста голям.

Понеже искам да приложа нещо към думите си, ще напиша накратко какво точно писах на темата "Всичко за продан":
- започнах го като есе, подкрепяйки темата с теза;
- вмъкнах разказ от 1 л. ед. ч.
- в разказа ставаше въпрос за едно момче, което се ражда тежко болно, и на 12 години разбира, че е в последния стадий на болестта си - остават му месеци живот; родителите и момчето не вярват, че ще могат да преборят бюрокрацията и че животоспасяващата операция е възможна; в един момент се появява един непознат за тях човек, който предлага да дари орган и да поеме всички разноски по операцията; след 1 месец момчето вече оздравява и всичко върви добре, но човекът е изчезнал и така не са успели да му благодарят, не могат и да го открият; по-късно по телевизията разбират, че този човек всъщност е много известен политик, бивш консерватор в залеза на кариерата си, който обаче след последните си действия се е кандидатирал за кмет на Чикаго и води тогавашния кмет с 20% доверие у хората по предварителните данни; в този момент момчето разбира, че на практика е продало живота си на човек с болни амбиции, който се бори, за да изпълни политическите си цели; семейството на момчето стават супер популярни - публични личности; майката я поваля стресът и почива, а бащата се разболява тежко; в този момент момчето разбира, че всяко чудо си има цена и че неговият живот е коствал този на родителите му; 1 ден преди изборите обаче политикът бива блъснат инцидентно от камион и след 32 часа в реанимация почива; тогава казвам от името на момчето нещо от типа на: "Каква ирония на съдбата - този човек, който се бореше със зъби и нокти за победа, който потъпка всякакви морални ценности в името на нея, не успя да я доживее"; накрая завършвам разказа с това, че момчето продължава да се бори със съдбата и така
- след което си завърших и есето, коментирайки този разказ, и с 3-4 изречения казах как са се изменили ценностите през последните години и как всеки ден всеки от нас се продава било то умишлено или не

На когото го разказах, ми каза, че съм се представил доста по-добре в сравнение с предварителния, но изглежда са грешали. Осъзнавам, че моето мнение и това на моите познати не е миродавно и неслучайно други хора ни оценяват, но до момента не мога да проумея къде сбърках. Може би прекалената смърт е дошла в повечко. :) Иначе казано си мисля, че каквото и да бях написал, надали щях да имам повече от 4. Честно казано тази оценка ми убива всякакво желание за кандидатстване и за каквото и да било, но като те е страх от мечки, не ходиш в гората, та ще трябва да се явя и на устния - поне ще съм сигурен, че изглежда не ставам за тази специалност.

Искрено пожелавам успех на всички, които ще се явят на устния, а на тези, които имат 3.50 или повече - явете се, играйте до последно.
Аватар
слънчогледка
В началото бе словото

Мнение от слънчогледка »

Ами аз знам, че в журналистическото есе не трябва да даваме личен пример, не знам дали има връзка...
Оставате ме да пиша на пода вкъщи, да изливам гъстата черна боя,
по него всякаш тя е балерина.
Нека танцува на пръсти,нека си пее сама,
нека развява коси от коприна.
Оставете ме за миг поне,
да вдигна поглед от скучната картина,
оставете в мене малкото дете,
то се радва като сляп грънчар на глина..
Аватар
Salander
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Salander »

Хм, значи 101 момчета са допуснати до устен изпит. Момичетата са 356. Ако прибавим и неизвестния брой хора, които ще се борят с оценка от предварителен, предполагам, че ще сме доста на 16-ти... От това сигурно би следвало, че ще има и много скъсани, а и ме навежда на мисълта, че вероятно и 24 часа няма да стигнат да бъдем изпитани всичките. :shock:
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

слънчогледка написа:Ами аз знам, че в журналистическото есе не трябва да даваме личен пример, не знам дали има връзка...
Кое според теб е личен пример?
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Боже, майко....5 и 40 и се тръшкат.Деца, осъзнайте се.Ако не се осъзнайте, ходете да учите филологии.Моля ви, искаме тези места.Имаме нужда от тях.ЖЕЛАЕМ ГИ !
Ще направя леко диалектно отклонение от моя край: '' ЧИБА '' :D
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

california написа:Боже, майко....5 и 40 и се тръшкат.Деца, осъзнайте се.Ако не се осъзнайте, ходете да учите филологии.Моля ви, искаме тези места.Имаме нужда от тях.ЖЕЛАЕМ ГИ !
Ще направя леко диалектно отклонение от моя край: '' ЧИБА '' :D
Аз очаквах да изкоментираш написаното от мен, а не да викаш като чубанин. :D
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Е Шоп, аз ти харесвам новелата.Само не разбрах къде е личния пример, ти ли си кмет на Чикаго ? :D
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
слънчогледка
В началото бе словото

Мнение от слънчогледка »

кой се тръшка, бе ?? ахахах

а за Bishop
ем, разказ 1л ед.ч... нещо такова
Оставате ме да пиша на пода вкъщи, да изливам гъстата черна боя,
по него всякаш тя е балерина.
Нека танцува на пръсти,нека си пее сама,
нека развява коси от коприна.
Оставете ме за миг поне,
да вдигна поглед от скучната картина,
оставете в мене малкото дете,
то се радва като сляп грънчар на глина..
Аватар
Klaydiq
Драскач

Мнение от Klaydiq »

А- у айде на устен сладури. хахохо
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
Аватар
outlander
В началото бе словото

Мнение от outlander »

Не ме интересуваше особено тоя изпит , но все пак 4.25 някак си ме разочарова. Тайничко се надявах на повече ама... ;d
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

california написа:Е Шоп, аз ти харесвам новелата.Само не разбрах къде е личния пример, ти ли си кмет на Чикаго ? :D
Не, нищо подобно. :D Аз даже се учудвам на по-горното мнение, че имало личен пример.. какво като разказът е от 1 л. ед. ч. Аз преди да почна да го разказвам писах, че това съм го прочел наскоро в един имейл. :)
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Не лъжи, кмете Лютов, не лъжи! :D
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

california написа:Не лъжи, кмете Лютов, не лъжи! :D
Хахаха. Не, но ми е супер гадно сега.. Уж си знам да нямам надежди, ама..
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”