[КСК 2012] Английски език

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Re: [КСК 2012] Английски език

Мнение от Ер Малка »

Аз на диктовката със сигурност имам поне една грешка, писах "expectency", не знам защо.
На рийдинга- не знам, тоя компонент винаги ми е изкарвал душицата, ама се надявам да съм го направила.
На клоуз теста едно много го мъдрих (това с chance, opportunity, option, possibility), накрая писах "опшън".
Еръра не смея да го коментирам, макар че подозирам поне едно за сбъркано, 'щото го мислих много.
За парафрейз ме е яд изключително много, дето си поправих вярното с грешно. По принцип не правя нито една грешка в тази секция, сега подозирам, че имам две поне.
Абе, ужас :/
А есето няма да го коментирам. :|
Не знам дали изпитът е бил лесен като миналогдишния и какви са възгледите да паднат баловете, ама дано наистина паднат, че... :{

едит: sheep и fish нямат множествено число. в смисъл, имат, ама пак си е sheep и fish.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Мими
В началото бе словото

Мнение от Мими »

Velkata написа:На първия въпрос от paraphrase какво писахте? Там беше нещо, че тоя си е взел две книги, за да учи за изпита, но нито една от тях не му е свършила работа... аз писах neither... но като се замисля може и да е none of (само че не си спомням дали го имаше това of). Вие какво писахте тук?
none of...иначе и аз се чудих за neither .. Аз на диктовката единствената грешка ще да ми е, че изпуснах тирето при well-being ...А на cloze test-a аз писах possibility(option и chance май първи ги изключих като вариант)
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

Ер Малка написа:Аз на диктовката със сигурност имам поне една грешка, писах "expectency", не знам защо.
На рийдинга- не знам, тоя компонент винаги ми е изкарвал душицата, ама се надявам да съм го направила.
На клоуз теста едно много го мъдрих (това с chance, opportunity, option, possibility), накрая писах "опшън".
Еръра не смея да го коментирам, макар че подозирам поне едно за сбъркано, 'щото го мислих много.
За парафрейз ме е яд изключително много, дето си поправих вярното с грешно. По принцип не правя нито една грешка в тази секция, сега подозирам, че имам две поне.
Абе, ужас :/
А есето няма да го коментирам. :|
Не знам дали изпитът е бил лесен като миналогдишния и какви са възгледите да паднат баловете, ама дано наистина паднат, че... :{

едит: sheep и fish нямат множествено число. в смисъл, имат, ама пак си е sheep и fish.

на клоуз теста не е ли possibility аз мн се чудех за тва обаче нямах отговор Д в секцията и реших него да пиша
Мими
В началото бе словото

Мнение от Мими »

Аз possibility веднага го навързах с potential и оттам реших, че е това..
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

дано наистина е това
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

В моята стая (601) квестор ни беше една жена, която е завършила или работила в Харвард... не разбрах точно... Тя ни вика изтеглихме най-лесния вариант, той е елементарен... аз като видях паднах... ама така де... и аз да уча/работя в Харвард и аз така ще викам...
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

А я да ви питам за диктовката... имаше нещо moaning the loan така ли трябваше да се напише?
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

Велката, и аз това го писах, и на 90% съм сигурен, че е то : ) !
Мими
В началото бе словото

Мнение от Мими »

Velkata написа:В моята стая (601) квестор ни беше една жена, която е завършила или работила в Харвард... не разбрах точно... Тя ни вика изтеглихме най-лесния вариант, той е елементарен... аз като видях паднах... ама така де... и аз да уча/работя в Харвард и аз така ще викам...
хахахахаха :D И на мен варианта ми се стори труден..даже се учудих на текста за cloze test-a дето бяха избрали и на изреченията при error-а...че то в книжките беше по- лесно бе...Мне, пише се mowing the lawn ... :D аз отначало написах moowing щото тая дето четеше диктовката много го проточи OO-то, ама си викам, а не се излагай, тва си е чисто мучене :D
Аватар
thebeliever
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от thebeliever »

На диктовката ако имаш пунктуационна грешка взимат ли ти точки? И другото което искам да ви питам е нали максималния брой точки е 90 - 15 на диктовка, 20 на есе и 50 от теста се получава 85 :?

Иначе и аз писах possibilities и neither.
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

Nemalp, чул те Бог!
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

thebeliever написа:На диктовката ако имаш пунктуационна грешка взимат ли ти точки? И другото което искам да ви питам е нали максималния брой точки е 90 - 15 на диктовка, 20 на есе и 50 от теста се получава 85 :?

Пунктуационните грешки се санкционират. Есето е 25 точки
Мими
В началото бе словото

Мнение от Мими »

thebeliever написа:На диктовката ако имаш пунктуационна грешка взимат ли ти точки? И другото което искам да ви питам е нали максималния брой точки е 90 - 15 на диктовка, 20 на есе и 50 от теста се получава 85 :?

25 точки е есето..Аз се надявам поне на 10, че там е много зле положението...такива глупости ги писах, даже май нямам точно 300 думи..поне увода ми е супер и гледах да не правя граматични, структурни и тем подобни грешки...
pleasedontgo
В началото бе словото
Специалност: EG
Курс: кандидат-студент

Мнение от pleasedontgo »

Жуж написа:Свършииииииииииииии! :D :D Абе, не беше толкова труден, макар че на Reading пак сложиха подвеждащ въпрос...(там където се пита дали affectionate toward him или try to comfort him...и предпоследния дето питат как се чувства жената спрямо майка й..вие какво писахте на тези два?) Cloze и Paraphrase- лесни(макар че текста за графитите не ме изкефи :D), малко на error-a може би се изложихме, ама да се надяваме, че не е повече от 4-5 грешки. Темите за есетата готини, но като му ударих едно размишление и времето беше отлетяло, та не съм много доволен. Иначе сега остава да стискаме палци и да пием бира! :salute:
на първото писах affectionate towards him, а на второто - онова дето носила със себе си част от майка си, или нещо подобно беше... късмет Жуж ;)
Мими написа:Аз писах, че е affectionate toward him, а на другия, че чувства her innermost ...... А да ви питам, защото много ме гложди: на Paraphrase последния въпрос, кой conditional избрахте? If she wasn`t talented или if she hadn`t been talented(май така беше) ...??
if she wasn't писах аз, по-вярно ми звучеше. това ми беше интуицията и я послушах, забелязала съм, че точно като се замисля, почвам да греша.
~~~

...Besame, frena el tiempo, haz crecer lo que siento... <3
http://www.youtube.com/watch?v=biUYbAk-S1w

...When you get you want, but not what you need ~
http://www.youtube.com/watch?v=JI-o25K6B-E

Lights will guide you home~
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

Би трябвало да е if she wasn't тъй като тя си е талантлива по принцип, а не само в миналото
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”