[КСК 2012] Английски език

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: [КСК 2012] Английски език

Мнение от Sols »

Аз да питам...Значи тестовите въпроси са 50,до тук добре. А после колко точки се дават за диктовка и колко за райтинг? Изобщо точките за какво и къде се дават,че тая инфо не я намерих.
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Sols написа:Аз да питам...Значи тестовите въпроси са 50,до тук добре. А после колко точки се дават за диктовка и колко за райтинг? Изобщо точките за какво и къде се дават,че тая инфо не я намерих.
15 за диктовка (като всяка грешка ти сваля една точка) и 25 за райтинг :D
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
californialove
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от californialove »

15 - диктовка
25 - есе
Жуж
В началото бе словото
Специалност: няма

Мнение от Жуж »

Значи макс. брой точки е 90! Кой ме плашеше мен със 100?! :D Иначе reading-a е наистина много tricky. Текстовете са лесни, аз например няма дума, която да не знам от тях. Изобщо много разбираеми са, ама такива малоумни и подвеждащи въпроси има, че .... Спомням си един където в текста пишеше, че той влиза 3 без нещо в сградата, излиза 3 и нещо...и накрая въпрос-Колко време е стоял вътре(15 мин, 30 мин..айде часовете отпаднаха като вариант)? Ми аз трябва да гадая ли 3 без колко влиза и 3 и колко излиза?!...тцтц
Аватар
Сънчо
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Сънчо »

Хаха и аз го помня това въпросче. Мисля,че другият отговор беше от сорта на "няколко минути", така че и той не се връзваше, но наистина понякога са подвеждащи. Мен лично есето ме притеснява... Не че са малко 40 минути, но не мога да започна да пиша направо на белова и да е подредено и без драсканици по него, дано имаме късмет с темите поне :D
... а колко е очарователен хаосът на пеперудите <3
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

Сънчо написа:Хаха и аз го помня това въпросче. Мисля,че другият отговор беше от сорта на "няколко минути", така че и той не се връзваше, но наистина понякога са подвеждащи. Мен лично есето ме притеснява... Не че са малко 40 минути, но не мога да започна да пиша направо на белова и да е подредено и без драсканици по него, дано имаме късмет с темите поне :D
Есето не е ли 50 мин? Някъде бях прочела, че вече есето е 50 минути.. но знае ли човек!
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

50 е есето. И да,мен също ме плашеха със 100 точки,точно за това попитах. Мен гадните error identification ми тровят живота и за късмет тоя компонент е с най-много въпроси,другите са се по 10. Поне според моята книжка де.
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
andreana_
В началото бе словото
Специалност: Туризъм

Мнение от andreana_ »

За есето не знам защо, ама в сайта на СУ пише, че е 50 мин., а в книжките 5 real tests пише, че е 40 мин.
Velkata
От дъжд на вятър

Мнение от Velkata »

Увеличиха времето за есето с 10 мин, т.е. сега е 50 минути общо. Мисля, че е от тая година
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

в книжката от 2012 година пише , че есето от 2009 насам е 50 мин. еххх да ги нямаше тия ограничени минути екстра щеше да е .
merrick
В началото бе словото

Мнение от merrick »

Ер Малка написа:Добре, знам, че въпросът ми е изключително малоумен, но ще си го задам, срам- несрам, пък вие няма да ми се смеете много :mrgreen: От еръра има следното изречение:

Tropical rain forests contain the world's greatest treasures: countless species of plants and animals, oil, rubber, precious metals; there are also a great number of medicinal plants which have a very high market value.

В отговорите е дадено, че няма грешка, а това are беше една от подчертаните възможности, която аз отбелязах за грешна. Защо не е? Не трябва ли да е is? Нали се отнася за great number, а не за medicinal plants... :roll:
there are в случая е абсолютно правилно ,прочетете си правилата за използването на думата number ,че е дълго и не ми се пише,просто потърсете.Но да знаете вярно е ,в изречението няма грешка ,като има такива случаи ,в който се съмнявате да знаете не казвайте че авторите са объркали въпроса ,шанса за това е 1 към 1000,просто се замислете по добре и ще откриете къде сте сгрешили.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

merrick написа:,като има такива случаи ,в който се съмнявате да знаете не казвайте че авторите са объркали въпроса ,шанса за това е 1 към 1000,просто се замислете по добре и ще откриете къде сте сгрешили.
Казах, че не е невъзможно да е объркано, не съм казала, че са ми виновни авторите. Не съм писала тук, защото ми е кеф да ми се нахвърлят съфорумци като теб, а защото съм се замислила "по добре" и не съм разбрала въпреки това. Затова питам. =]
А грешката къде е, разбрах и без безценната ти помощ. Благодаря ти все пак.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
merrick
В началото бе словото

Мнение от merrick »

Ер Малка написа:
merrick написа:,като има такива случаи ,в който се съмнявате да знаете не казвайте че авторите са объркали въпроса ,шанса за това е 1 към 1000,просто се замислете по добре и ще откриете къде сте сгрешили.
Казах, че не е невъзможно да е объркано, не съм казала, че са ми виновни авторите. Не съм писала тук, защото ми е кеф да ми се нахвърлят съфорумци като теб, а защото съм се замислила "по добре" и не съм разбрала въпреки това. Затова питам. =]
А грешката къде е, разбрах и без безценната ти помощ. Благодаря ти все пак.
добре ,няма нужда да бъдеш груба и иронична ,само се опитах да помогна и да дам съвет,съжелявам ако нещо съм се изразил лошо .Успех от мен
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото

Мнение от zlatina_dosheva »

merrick , ами грубичко си прозвуча-да.Все пак тук сме се събрали ,за да си помагаме..Предполагам Ер Малка последните дни се е 'спукала' да решава тестове (както и правим много други де) и е нормално вече да 'дава фира'.Нека подхождаме с разбиране един към друг :P
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
merrick
В началото бе словото

Мнение от merrick »

zlatina_dosheva написа:merrick , ами грубичко си прозвуча-да.Все пак тук сме се събрали ,за да си помагаме..Предполагам Ер Малка последните дни се е 'спукала' да решава тестове (както и правим много други де) и е нормално вече да 'дава фира'.Нека подхождаме с разбиране един към друг :P
да така е ,успех и на теб и на всички други
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”