[КСК 2012] Английски език

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Английски език

Мнение от Nemalp »

И при мен error identification-а ми е проблемът. Случвало ми се е на другите да нямам нито една грешка и на него да се осе*а. Дано на изпитът да е по-различно. Петицата си я имам, така че ми трябва нещо над 5. От сорта на 5,50-5,80, ама и на 6.00 бих бил доволен :lol:
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от zlatina_dosheva »

Nemalp написа:И при мен error identification-а ми е проблемът. Случвало ми се е на другите да нямам нито една грешка и на него да се осе*а. Дано на изпитът да е по-различно. Петицата си я имам, така че ми трябва нещо над 5. От сорта на 5,50-5,80, ама и на 6.00 бих бил доволен :lol:
Хихи кой не би бил доволен на 6,00 :) Aз се надявам на едно скромно 5,80-70,ама това значи макс 5-6 грешки и от днес ме обхвана мн кофти паника :alien:
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
BooBearBabyCakes
В началото бе словото

Мнение от BooBearBabyCakes »

Като гледам каква тема се е паднала днес в Търново ми става лошо -_- Nuclear energy: our friend or foe
Не че няма какво да се напише, обаче се успокоявам с факта, че в СУ дават две теми.
Мен error-a, paraphrase и диктовката не ме притесняват обаче cloze test-a и reading-a -_- като правих старите книжки ми идеше да се застрелям. Такава изкривена логика за текст не бях срещала досега. Надявам се, че с повече концентрация на изпита няма да имаме проблеми. И на мен ми трябва над 5, на курсове са ме оценявали и до 5.88 на есетата по-долу от 20 точки не падам,ама това не е гаранция. Дано скалата за оценяване да е като миналогодишната, че иначе :pale:
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

И на мен ерърите ми причиняват главоболие. Особено в тази новата книжка от 2012! Дано на изпита да са по-лесни и скалата за оценяване да не е онази непробиваемата, според която 7 стотни са за една грешка. :roll:
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Аватар
Lidia_
В началото бе словото

Мнение от Lidia_ »

BooBearBabyCakes написа:Като гледам каква тема се е паднала днес в Търново ми става лошо -_- Nuclear energy: our friend or foe
Не че няма какво да се напише, обаче се успокоявам с факта, че в СУ дават две теми.
Мен error-a, paraphrase и диктовката не ме притесняват обаче cloze test-a и reading-a -_- като правих старите книжки ми идеше да се застрелям. Такава изкривена логика за текст не бях срещала досега. Надявам се, че с повече концентрация на изпита няма да имаме проблеми. И на мен ми трябва над 5, на курсове са ме оценявали и до 5.88 на есетата по-долу от 20 точки не падам,ама това не е гаранция. Дано скалата за оценяване да е като миналогодишната, че иначе :pale:
Колко стотни на грешка са отнемали по миналогодишната скала?
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото

Lidia_ написа:
BooBearBabyCakes написа:Като гледам каква тема се е паднала днес в Търново ми става лошо -_- Nuclear energy: our friend or foe

на една скала пише 0,04 за грешка....на друга 0,07/8 ...надявам се да е тази с 0,04 :roll:
аа има ли голяма разлика в книжката от 2012та и тези от 2007-8ма примерно...защото аз имам 5 книжки и датите им на издаване варират от 2002ра до 2008ма,а няма кой знае каква разлика в съдържанието (в смисъл примерите са идентични) ?
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
BooBearBabyCakes
В началото бе словото

Мнение от BooBearBabyCakes »

zlatina_dosheva написа: на една скала пише 0,04 за грешка....на друга 0,07/8 ...надявам се да е тази с 0,04 :roll:
аа има ли голяма разлика в книжката от 2012та и тези от 2007-8ма примерно...защото аз имам 5 книжки и датите им на издаване варират от 2002ра до 2008ма,а няма кой знае каква разлика в съдържанието (в смисъл примерите са идентични) ?
Ами не съм сигурна, но мисля че новите книжки се водят от 2007-ма нататък..може и да греша. Аз съм правила някакви по-стари, но тъй като ми ги даваха преснети си нямам и на идея от коя година са. Но тенденцията според мен последните години е, че диктовката е станала доста по-лесна и кратка сравнение с преди и reading-a е по-лесен според мен. Граматичната част сякаш няма толкова голяма разлика. Грешките примерно на error-a са еднотипни.
Аватар
Lidia_
В началото бе словото

Мнение от Lidia_ »

zlatina_dosheva написа:
Lidia_ написа:

на една скала пише 0,04 за грешка....на друга 0,07/8 ...надявам се да е тази с 0,04 :roll:
Не, голяма разлика няма, според мен. Щом си овладяла ритъма им, няма да имаш затруднения. Пък и като чета из форума, много от явилите се вече на този изпит казват, че е бил дори по-лесен от тестовете в книжките. Всичко е еднотипно.. мен лично от най-новото издание ме затрудняват ерърите, концентрация ли ми липсва, не знам! Просто повече внимание трябва. :) Успех!
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Аватар
spacemish
В началото бе словото
Специалност: Културология

Мнение от spacemish »

zlatina_dosheva написа:аа има ли голяма разлика в книжката от 2012та и тези от 2007-8ма примерно...защото аз имам 5 книжки и датите им на издаване варират от 2002ра до 2008ма,а няма кой знае каква разлика в съдържанието (в смисъл примерите са идентични) ?
Аз имам шестте най-нови книжки, като първата е от 2002 и последната от 2012 и според няма особена разлика в съдържанието. Естествено, примерите са различни, но особено Error Identification структурите се повтарят и дори ако отначало човек прави повече грешки с едно пререшаване всичко се изглажда. Четенето ме притеснява, логиката зад някои въпроси и отговорите им ми се губи, и често трябва да се хванеш за една дума или чисто и просто да гадаеш, надявам се на изпита да ни тормозят толкова.
По-старите книжки, които са от преди 2002 (решавала съм две) ми се струваха много по-трудни и с много по-тежка лексика и граматика от по-новите. =)
Последно промяна от spacemish на 07 Юли 2012, 14:19, променено общо 1 път.
Oh when you look at me like that, my darling,
What did you expect,
I’d probably still adore you with your hands around my neck,
Or I did last time I checked.
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото

BooBearBabyCakes написа:
zlatina_dosheva написа: на една скала пише 0,04 за грешка....на друга 0,07/8 ...надявам се да е тази с 0,04 :roll:
Ами не съм сигурна, но мисля че новите книжки се водят от 2007-ма нататък..може и да греша. Аз съм правила някакви по-стари, но тъй като ми ги даваха преснети си нямам и на идея от коя година са. Но тенденцията според мен последните години е, че диктовката е станала доста по-лесна и кратка сравнение с преди и reading-a е по-лесен според мен. Граматичната част сякаш няма толкова голяма разлика. Грешките примерно на error-a са еднотипни.
Tnxx :compress: Това ме притесняваше мен - error-a да не е много различен..че би било неприятно...Но щом са улеснени - ЕВАЛА :)
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото

spacemish написа:
Четенето ме притеснява, логиката зад някой въпроси и отговорите им ми се губи, и често трябва да се хванеш за една дума или чисто и просто да гадаеш, надявам се на изпита да ни тормозят толкова.
Аз забелязах ,че на рийдинг-а често верният отговор е такъв само защото другите 3 са грешни...наистина им е доста крива логиката..
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Добре, знам, че въпросът ми е изключително малоумен, но ще си го задам, срам- несрам, пък вие няма да ми се смеете много :mrgreen: От еръра има следното изречение:

Tropical rain forests contain the world's greatest treasures: countless species of plants and animals, oil, rubber, precious metals; there are also a great number of medicinal plants which have a very high market value.

В отговорите е дадено, че няма грешка, а това are беше една от подчертаните възможности, която аз отбелязах за грешна. Защо не е? Не трябва ли да е is? Нали се отнася за great number, а не за medicinal plants... :roll:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
zlatina_dosheva
В началото бе словото

Ер Малка написа: Защо не е? Не трябва ли да е is? Нали се отнася за great number, а не за medicinal plants... :roll:

Според мен си права..И аз това бих отбелязала..На тоя пуст еррор грешките ми са мн често там че отбелязвам нещо за грешно,а то се оказва ,че 'there is no error'' :roll:
Но в случая и аз мисля ,че се отнася за great number :arrow: is ...
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

zlatina_dosheva написа: Според мен си права..И аз това бих отбелязала..На тоя пуст еррор грешките ми са мн често там че отбелязвам нещо за грешно,а то се оказва ,че 'there is no error'' :roll:
Но в случая и аз мисля ,че се отнася за great number :arrow: is ...
На мен това ми е логиката. Не е изключено грешката да е в тях, не е като да не се случва.

А иначе, тоя рийдинг ми е черен. Понякога правя по шест грешки на него, понякога по една, направо не знам какво да очаквам :mrgreen: Той не оценява способността ти да разбираш текста, а логичното ти мислене... честито на онези като мен, които нямат такова :mrgreen: И на български да ми беше текстът, нямаше да отбелязвам отговорите, които те дават като верни. След като видя правилния, разбира се, изглежда наистина логично, ама да се сетя самичка... :|

Ох, нека силата бъде с нас и дано си влезем по първите желания...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
whhohello
В началото бе словото

Мнение от whhohello »

дано диктовката да е елементарна, защото и аз понякога напиша правилно една дълга дума и бъркам, примерно, their, there, защото изобщо не обръщам внимание и си пиша механично
за тоя по-горе пример и аз си мислех, че трябва да е IS, не знам
и за рийдинга съм съгласен, че понякога има доста объркаващи въпроси ;d

малко остана до изпита, да минава по-бързо да ми се маха от главата :)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”