[КСК 2012] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Английски език
И при мен error identification-а ми е проблемът. Случвало ми се е на другите да нямам нито една грешка и на него да се осе*а. Дано на изпитът да е по-различно. Петицата си я имам, така че ми трябва нещо над 5. От сорта на 5,50-5,80, ама и на 6.00 бих бил доволен 
- zlatina_dosheva
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Хихи кой не би бил доволен на 6,00Nemalp написа:И при мен error identification-а ми е проблемът. Случвало ми се е на другите да нямам нито една грешка и на него да се осе*а. Дано на изпитът да е по-различно. Петицата си я имам, така че ми трябва нещо над 5. От сорта на 5,50-5,80, ама и на 6.00 бих бил доволен
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
-
BooBearBabyCakes
- В началото бе словото
Като гледам каква тема се е паднала днес в Търново ми става лошо -_- Nuclear energy: our friend or foe
Не че няма какво да се напише, обаче се успокоявам с факта, че в СУ дават две теми.
Мен error-a, paraphrase и диктовката не ме притесняват обаче cloze test-a и reading-a -_- като правих старите книжки ми идеше да се застрелям. Такава изкривена логика за текст не бях срещала досега. Надявам се, че с повече концентрация на изпита няма да имаме проблеми. И на мен ми трябва над 5, на курсове са ме оценявали и до 5.88 на есетата по-долу от 20 точки не падам,ама това не е гаранция. Дано скалата за оценяване да е като миналогодишната, че иначе
Не че няма какво да се напише, обаче се успокоявам с факта, че в СУ дават две теми.
Мен error-a, paraphrase и диктовката не ме притесняват обаче cloze test-a и reading-a -_- като правих старите книжки ми идеше да се застрелям. Такава изкривена логика за текст не бях срещала досега. Надявам се, че с повече концентрация на изпита няма да имаме проблеми. И на мен ми трябва над 5, на курсове са ме оценявали и до 5.88 на есетата по-долу от 20 точки не падам,ама това не е гаранция. Дано скалата за оценяване да е като миналогодишната, че иначе
- Lidia_
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
И на мен ерърите ми причиняват главоболие. Особено в тази новата книжка от 2012! Дано на изпита да са по-лесни и скалата за оценяване да не е онази непробиваемата, според която 7 стотни са за една грешка. 
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
- Lidia_
- В началото бе словото
Колко стотни на грешка са отнемали по миналогодишната скала?BooBearBabyCakes написа:Като гледам каква тема се е паднала днес в Търново ми става лошо -_- Nuclear energy: our friend or foe
- zlatina_dosheva
- В началото бе словото
Lidia_ написа:Колко стотни на грешка са отнемали по миналогодишната скала?BooBearBabyCakes написа:Като гледам каква тема се е паднала днес в Търново ми става лошо -_- Nuclear energy: our friend or foe
на една скала пише 0,04 за грешка....на друга 0,07/8 ...надявам се да е тази с 0,04
аа има ли голяма разлика в книжката от 2012та и тези от 2007-8ма примерно...защото аз имам 5 книжки и датите им на издаване варират от 2002ра до 2008ма,а няма кой знае каква разлика в съдържанието (в смисъл примерите са идентични) ?
Титлите са украшения за глупаците,на великите хора им е достатъчно тяхното собствено име. [Фридрих II ]
-
BooBearBabyCakes
- В началото бе словото
Ами не съм сигурна, но мисля че новите книжки се водят от 2007-ма нататък..може и да греша. Аз съм правила някакви по-стари, но тъй като ми ги даваха преснети си нямам и на идея от коя година са. Но тенденцията според мен последните години е, че диктовката е станала доста по-лесна и кратка сравнение с преди и reading-a е по-лесен според мен. Граматичната част сякаш няма толкова голяма разлика. Грешките примерно на error-a са еднотипни.zlatina_dosheva написа: на една скала пише 0,04 за грешка....на друга 0,07/8 ...надявам се да е тази с 0,04![]()
аа има ли голяма разлика в книжката от 2012та и тези от 2007-8ма примерно...защото аз имам 5 книжки и датите им на издаване варират от 2002ра до 2008ма,а няма кой знае каква разлика в съдържанието (в смисъл примерите са идентични) ?
- Lidia_
- В началото бе словото
Не, голяма разлика няма, според мен. Щом си овладяла ритъма им, няма да имаш затруднения. Пък и като чета из форума, много от явилите се вече на този изпит казват, че е бил дори по-лесен от тестовете в книжките. Всичко е еднотипно.. мен лично от най-новото издание ме затрудняват ерърите, концентрация ли ми липсва, не знам! Просто повече внимание трябва.zlatina_dosheva написа:Lidia_ написа:Колко стотни на грешка са отнемали по миналогодишната скала?BooBearBabyCakes написа:Като гледам каква тема се е паднала днес в Търново ми става лошо -_- Nuclear energy: our friend or foe
на една скала пише 0,04 за грешка....на друга 0,07/8 ...надявам се да е тази с 0,04![]()
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
- spacemish
- В началото бе словото
- Специалност: Културология
Аз имам шестте най-нови книжки, като първата е от 2002 и последната от 2012 и според няма особена разлика в съдържанието. Естествено, примерите са различни, но особено Error Identification структурите се повтарят и дори ако отначало човек прави повече грешки с едно пререшаване всичко се изглажда. Четенето ме притеснява, логиката зад някои въпроси и отговорите им ми се губи, и често трябва да се хванеш за една дума или чисто и просто да гадаеш, надявам се на изпита да ни тормозят толкова.zlatina_dosheva написа:аа има ли голяма разлика в книжката от 2012та и тези от 2007-8ма примерно...защото аз имам 5 книжки и датите им на издаване варират от 2002ра до 2008ма,а няма кой знае каква разлика в съдържанието (в смисъл примерите са идентични) ?
По-старите книжки, които са от преди 2002 (решавала съм две) ми се струваха много по-трудни и с много по-тежка лексика и граматика от по-новите. =)
Последно промяна от spacemish на 07 Юли 2012, 14:19, променено общо 1 път.
Oh when you look at me like that, my darling,
What did you expect,
I’d probably still adore you with your hands around my neck,
Or I did last time I checked.
What did you expect,
I’d probably still adore you with your hands around my neck,
Or I did last time I checked.
- zlatina_dosheva
- В началото бе словото
TnxxBooBearBabyCakes написа:Ами не съм сигурна, но мисля че новите книжки се водят от 2007-ма нататък..може и да греша. Аз съм правила някакви по-стари, но тъй като ми ги даваха преснети си нямам и на идея от коя година са. Но тенденцията според мен последните години е, че диктовката е станала доста по-лесна и кратка сравнение с преди и reading-a е по-лесен според мен. Граматичната част сякаш няма толкова голяма разлика. Грешките примерно на error-a са еднотипни.zlatina_dosheva написа: на една скала пише 0,04 за грешка....на друга 0,07/8 ...надявам се да е тази с 0,04![]()
- zlatina_dosheva
- В началото бе словото
Аз забелязах ,че на рийдинг-а често верният отговор е такъв само защото другите 3 са грешни...наистина им е доста крива логиката..spacemish написа:
Четенето ме притеснява, логиката зад някой въпроси и отговорите им ми се губи, и често трябва да се хванеш за една дума или чисто и просто да гадаеш, надявам се на изпита да ни тормозят толкова.
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Добре, знам, че въпросът ми е изключително малоумен, но ще си го задам, срам- несрам, пък вие няма да ми се смеете много
От еръра има следното изречение:
Tropical rain forests contain the world's greatest treasures: countless species of plants and animals, oil, rubber, precious metals; there are also a great number of medicinal plants which have a very high market value.
В отговорите е дадено, че няма грешка, а това are беше една от подчертаните възможности, която аз отбелязах за грешна. Защо не е? Не трябва ли да е is? Нали се отнася за great number, а не за medicinal plants...
Tropical rain forests contain the world's greatest treasures: countless species of plants and animals, oil, rubber, precious metals; there are also a great number of medicinal plants which have a very high market value.
В отговорите е дадено, че няма грешка, а това are беше една от подчертаните възможности, която аз отбелязах за грешна. Защо не е? Не трябва ли да е is? Нали се отнася за great number, а не за medicinal plants...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- zlatina_dosheva
- В началото бе словото
Ер Малка написа: Защо не е? Не трябва ли да е is? Нали се отнася за great number, а не за medicinal plants...
Според мен си права..И аз това бих отбелязала..На тоя пуст еррор грешките ми са мн често там че отбелязвам нещо за грешно,а то се оказва ,че 'there is no error''
Но в случая и аз мисля ,че се отнася за great number
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
На мен това ми е логиката. Не е изключено грешката да е в тях, не е като да не се случва.zlatina_dosheva написа: Според мен си права..И аз това бих отбелязала..На тоя пуст еррор грешките ми са мн често там че отбелязвам нещо за грешно,а то се оказва ,че 'there is no error''![]()
Но в случая и аз мисля ,че се отнася за great numberis ...
А иначе, тоя рийдинг ми е черен. Понякога правя по шест грешки на него, понякога по една, направо не знам какво да очаквам
Ох, нека силата бъде с нас и дано си влезем по първите желания...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
дано диктовката да е елементарна, защото и аз понякога напиша правилно една дълга дума и бъркам, примерно, their, there, защото изобщо не обръщам внимание и си пиша механично
за тоя по-горе пример и аз си мислех, че трябва да е IS, не знам
и за рийдинга съм съгласен, че понякога има доста объркаващи въпроси ;d
малко остана до изпита, да минава по-бързо да ми се маха от главата
за тоя по-горе пример и аз си мислех, че трябва да е IS, не знам
и за рийдинга съм съгласен, че понякога има доста объркаващи въпроси ;d
малко остана до изпита, да минава по-бързо да ми се маха от главата