[КСК 2012] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
lilinda
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО

Мнение от lilinda »

Дано наистина не го вземат под внимание.. ии да на 10.07 ще е истината! :)
Представи си, че животът е платното ти, а боите са сълзите ти. Дали картината ще бъде черно- бяла или не, решаваш ти! Бъди художник на мечти, на живота през твоите очи!
Аватар
Верджиния Георгиева
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Верджиния Георгиева »

SevenDayS написа:И аз смятам, че отразяването на изпита не е нужно. Замислете се, гледате новините и някой започне да ви презентира изпита по журналистика - 900 кандидатстващи близо 120 места. Изводът: от кол и въже са отишли да си пробват късмета или защо някой някъде им е казал, че изпитът е лесен и че да се пише не е толкова трудно.
Пък и на всички ни прави впечатлени повечето младите журналисти колко не стават за работата си - те мънкан и пънкат, нямат правоговор, нямат методика във воденето, а въпросите им към събеседника в интервю са не логически подредени, хаотични, не го изслушват, а директно изказват личното си мнение. (лично аз съм ставал свидетел на доста такива случай).
Един човек на средна възраст (по-големият процент от зрителите на Новините са в този интервал) какво ще си каже: Днешната журналистика нищо не струва именно заради тези млади "таланти", решили, че да държиш микрофона е единственото условие да се стане журналист...
Спирам, защото се ядосах и може да изрека още няколко нелицеприятни неща!
И мен винаги ме е отблъсквало неумението да се води нормален диалог и журналистът през цялото време да прекъсва,защото "отсрещното мнение е абсурдно" :shock: От къв зор тогава си поканил събеседника,седни си там на стола и си кажи мнението без да се получава няква дандания :!: (и зрителят,през 70% от времето,не схваща за какво става дума :) )
"Some people believe in God,i believe in Music.Some people pray,i turn up the radio."
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Тази история от дипломата... нейната кожа ;(((
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ооохохо, пък аз ви чета част от бисерите на изпита покрай една от проверяващите, ама не мога да ви ги кажа, че ще е кофти. Има покъртителни неща, то човек не знае дали да се смее, или да плаче. И на проверителите не им е лесно. Толкова фрапиращи грешки (и нелепи писания като цяло) за мен биха означавали само и единствено двойка. :|
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Поне ни кажи, кога ще са готови ? :D
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Това, което ви казах и онзи ден - срокът, в който достъпът до ФЖМК е ограничен, е 8 юли. Предвид факта, че в момента е крайният срок за предаване на дипломните работи на бакалаври и магистри и част от проверяващите са и дипломни ръководители (винаги е така), категорично им е пламнала главата и се съмнявам да са готови преди тази дата.
А и е логично всички протоколи да бъдат предадени на председателя на комисията (или на когото следва да бъдат предадени), преди резултатите да се обработят, така че не бих очаквала това да стане преди последната възможна дата - винаги има поне един, който ще се забави. Така че бих казала, че протоколите ще бъдат предадени на 8 юли, което е неделя. Оттам сложете 2 дни за въвеждане на данните в системата, проверка за грешки и качването им онлайн... Бих заложила, че ще ви зарадват най-рано на 11 юли, пък да видим. Може и на 12-ти.
Когато аз кандидатствах, имахме 3 изпита - по литература, по журналистика и устен. Литературата ми беше на 14 юли, а до писмен по журналистика май се допускаха кандидати с минимум 3,50, ако не се лъжа. Та тогава резултатите от литературата излязоха буквално 3 дни преди есето, което беше на 25 юли (ако си спомням правилно). А устния изпит беше на 5 август, така че си представете как за 11 дни се проверяват толкова работи и се обработват резултатите и колко по-рано знаехме, че сме допуснати до устен (че и там имаше някакво изискване за минимална оценка). Пак бяха 2 дни. Така че това не е необичайно - като гледах, изпитът ви е на 16ти. Няма да е вън от нормалното да си научите оценките и на 13ти, просто ако трябва да залагам и предполагам, бих казала 11-12 юли. Преди това не тръпнете в кой знае какво очакване.

Между другото, я някой да ми каже пак каква ви беше темата? Ама точно как беше формулирана (по спомени и без да гледа от нета)...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

''Всичко за продан'', Търговец.
Въпреки че, в много Интернет сайтове беше формулирана, като:''Всичко е за продан", но официалната тема беше без ''е''.
ORIGINAL FORUM PROFILE
Аватар
winttterrr
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от winttterrr »

Ер Малка написа:Тази история от дипломата... нейната кожа ;(((
Добре че няма друга тема иначе и в нея щеше да се оплачеш :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Точно това исках да проверя. Защото и аз бях разбрала от коментарите тук, че темата е "Всичко Е за продан". А формулировката "Всичко за продан" дава и още една възможност (и бас ловя, че идеята е дошла тъкмо от този източник) - Анджей Вайда има филм със същото име и ако някой, ама дори и един кандидат-студент се е сетил за това, смятам, че би му донесло много, ама много висока оценка (особено ако попадне при правилните проверяващи), защото би било заявка за висока обща култура (Вайда е един от големите режисьори на миналия век и, освен това, е граждански ангажиран, та би било съвсем на място да се коментира творчеството му).
Не казвам, че ако не знаете това, е особено голям минус - а че ако някой се е сетил, би било особено голям плюс. Наистина ми е любопитно дали има поне един такъв измежду всички кандидати... ама това няма как да се разбере, уви. То и аз на 18 едва ли щях да се сетя за Вайда, но ако днес съм в позицията на проверяващ и някой направи връзката, би ми напълнил душата просто.
В края на ноември
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Аз се сетих, но споменът ми беше прекалено смътен, за да рискувам да изтърся някой пълен дебилизъм.
Иначе, уинтър- абсолютно да! Можеш да ми направиш такава, ако искаш ^^
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Една от квесторките се изпусна, че имало подобен филм, но аз лично не съм го чувал и гледал, но както и веднага предположих е от времето на тяната младост, защото филма е от 1968 година.
p.p. сега го намерих с английски субтитри и ще го видя за какво иде реч.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Съвсем не гарантирам, че ще ти хареса, да знаеш. На мен поне ми беше непоследователен, хаотичен. но продължавам да твърдя, че ако може да се направи и еееей толкова малка връзка с него в темата, която сте писали, би било голям плюс.
В края на ноември
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Ер малка, колко ти е оценката по История ?
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Nemalp написа:Ер малка, колко ти е оценката по История ?
Сега забелязах колко съм го повтаряла и съм се оплаквала :mrgreen:
Извинявам се, ама съм травмирана. xD
4.67... бях го смятала с 4.30, но останах приятно изненадана да разбера, че последната година са ми оставили отличен. И все пак това немалко ми смъква бала.
Само аз ли отидох спокойна на писмения, но се шашкам за устния? :mrgreen: Забелязвам, че при доста хора е обратното и просто не мога да си го обясня. Мен наистина ме притеснява този устен, въпреки че съм свикнала да говоря пред хора... разни речи, глупости, пък и почти три години играех в театрален състав... обаче докато тези неща съм ги правила с удоволствие, сега съм на тръни, чакайки 17-ти...
Аватар
california
Писаружяк

Мнение от california »

Ер Малка написа:
Nemalp написа:Ер малка, колко ти е оценката по История ?
Сега забелязах колко съм го повтаряла и съм се оплаквала :mrgreen:
Извинявам се, ама съм травмирана. xD
4.67... бях го смятала с 4.30, но останах приятно изненадана да разбера, че последната година са ми оставили отличен. И все пак това немалко ми смъква бала.
Само аз ли отидох спокойна на писмения, но се шашкам за устния? :mrgreen: Забелязвам, че при доста хора е обратното и просто не мога да си го обясня. Мен наистина ме притеснява този устен, въпреки че съм свикнала да говоря пред хора... разни речи, глупости, пък и почти три години играех в театрален състав... обаче докато тези неща съм ги правила с удоволствие, сега съм на тръни, чакайки 17-ти...
16, мила! Седемнадесети е в УНСС( а, аз мисля, че говориш за СУ ? ) ?
ORIGINAL FORUM PROFILE
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”