[КСК 2012] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Re: [КСК 2012] Английски език
Да де, но ако имаме следната хипотетична ситуация - карала съм 2 задължителни матури и една допълнителна, но по предмет, който съм изучавала, в такъв случай трябва да се впише 3тата оценка в дипломата. В нейния случай е била по неизучаван предмет, според мен там е разликата. (не съм 100000% сигурна де)
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
И аз не знаех, че може да се явиш на матура, по която не си имал занятия, а още повече пък, че накрая няма и да ти я впишат в дипломата. Проблемът е, че не съм наясно какво точно представлява въпросното удостоверение, което са ти издали.
Ако е издадено от МОМН, имаш право да кандидатстваш с тази оценка във всички висши училища, в които може да се кандидатства с матура. От ПУ са те отрязали, понеже и те сигурно за сефте са чули, че може и по този начин да се явяваш на матура и понеже ги е било страх да не сгафят като пуснат да кандидатства някой, който може и да няма право, са решили, че ще си спестят повече проблеми, ако просто не се занимават.
Това естествено ги праща автоматично в категорията "тъпи парчета" и ако искаш да им го върнеш - преспокойно можеш да ги съдиш, да пуснеш 2-3 жалби до МОМН, насам-натам и т.н. Със сигурност ще им създадеш доста проблеми.
Ако обаче са ти издали от изпита някаква "фърчаща" бележка, без надпис на МОМН, без печат на училището, с подписа на някой безизвестен проверяващ - шансовете нистина не са на твоя страна.
В СУ можеш да кандидатстваш с "оценки от държавни зрелостни изпити" - няма изискване да са ти вписани в дипломата. Изискване да бъдат признат обаче е да фигурират в официален документ, издаден от МОМН, каквато е и дипломата. Ако споделиш какво представлява точно въпросното "удостоверение", вероятно ще можем да измислим още нещо по твоя въпрос.
Ако е издадено от МОМН, имаш право да кандидатстваш с тази оценка във всички висши училища, в които може да се кандидатства с матура. От ПУ са те отрязали, понеже и те сигурно за сефте са чули, че може и по този начин да се явяваш на матура и понеже ги е било страх да не сгафят като пуснат да кандидатства някой, който може и да няма право, са решили, че ще си спестят повече проблеми, ако просто не се занимават.
Това естествено ги праща автоматично в категорията "тъпи парчета" и ако искаш да им го върнеш - преспокойно можеш да ги съдиш, да пуснеш 2-3 жалби до МОМН, насам-натам и т.н. Със сигурност ще им създадеш доста проблеми.
Ако обаче са ти издали от изпита някаква "фърчаща" бележка, без надпис на МОМН, без печат на училището, с подписа на някой безизвестен проверяващ - шансовете нистина не са на твоя страна.
В СУ можеш да кандидатстваш с "оценки от държавни зрелостни изпити" - няма изискване да са ти вписани в дипломата. Изискване да бъдат признат обаче е да фигурират в официален документ, издаден от МОМН, каквато е и дипломата. Ако споделиш какво представлява точно въпросното "удостоверение", вероятно ще можем да измислим още нещо по твоя въпрос.
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
всичко си има-печати,подписи,пише,че е от МОМН издадено,явно просто в ПУ са ме объркали и от два дни майка ми е на прага на нервна криза
благодаря за изчерпателния отговор : )
We are all mad here.
https://www.facebook.com/antoniakochos
https://www.facebook.com/antoniakochos
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
а есето не се проверява ако имаш по малко от 14 точки или от 18 ?
-
californialove
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: soul
а не трябва ли първо да ти го проверят и да преценят колко точки да ти пишат, защото аз не разбирам как така ще ти определеят очките овен ако не е твърде кратко на пръв поглед
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
не се изразих правилно ако имаш по малко от 14 или 18 точки (не съм сигурна кое от двете) общо от теста (диктовката,reading, cloze test и sentence transformation) есето въобще не се проверява само не знам кое от двете е 14 или 18
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
firequeen написа:не се изразих правилно ако имаш по малко от 14 или 18 точки (не съм сигурна кое от двете) общо от теста (диктовката,reading, cloze test и sentence transformation) есето въобще не се проверява само не знам кое от двете е 14 или 18
Когато общият брой точки от теста и диктовката е 14 или по-малко, съчинението не се проверява и не се оценява.
- smile_giirl
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско Управление с Английски език
- Адрес в галерията на СУ: smile.giirl
Възможно ли е на изпита да се падне някой от компонентите от книжките. В смисъл примерно диктовката да е някоя от тия, които са в книжките или пък reading-а?
Just smile back ! =)
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
На дали,тези тестове са примерни.А от 1ва и 5та книжка са тестове от минали години,които вече са се падали.
Психология,първи курс.
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Каквото и да се падне (освен естествено диктовката, четенето и есето) ще е супер близко до това в книжките. Трябва да се научат нещата, особено при ерърите, и всичко ще е ок, надявам се. 
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
Аз,честно казано не уча за изпита,реших 2 от книжките само.Каквото не съм научила за 8 години учене на английски и още 5 в езиковата на дали ще го науча за няколко месеца..отивам така,пък ще видим какво ще стане.Мисля,че малко повече концентрация и мислене и няма да имам проблеми.
Психология,първи курс.
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Дано се получи. Желая ти успех! : )kittyondrugz написа:Аз,честно казано не уча за изпита,реших 2 от книжките само.Каквото не съм научила за 8 години учене на английски и още 5 в езиковата на дали ще го науча за няколко месеца..отивам така,пък ще видим какво ще стане.Мисля,че малко повече концентрация и мислене и няма да имам проблеми.
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
Мерси много.Успех и на теб,дано ни се падне нещо лесно.А в книжките заглавията на диктовките са всяка дума с главна буква.Така ли трябва да ги напишем на изпита?
Психология,първи курс.
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Благодаря. Дам. Даже може да си забелязала, че заглавия на филми, книги, имена на песни - всички се пишат с главни букви без съюзите (and, to, a, an и т.н.).kittyondrugz написа:Мерси много.Успех и на теб,дано ни се падне нещо лесно.А в книжките заглавията на диктовките са всяка дума с главна буква.Така ли трябва да ги напишем на изпита?
- smile_giirl
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско Управление с Английски език
- Адрес в галерията на СУ: smile.giirl
Аз ходя на уроци специално за подготовка по формата на изпита и госпожата ни каза, че да, така се пишат с главни букви, но и да ги напишем с малки няма да ни го счетат за грешка.Bishop написа:Благодаря. Дам. Даже може да си забелязала, че заглавия на филми, книги, имена на песни - всички се пишат с главни букви без съюзите (and, to, a, an и т.н.).kittyondrugz написа:Мерси много.Успех и на теб,дано ни се падне нещо лесно.А в книжките заглавията на диктовките са всяка дума с главна буква.Така ли трябва да ги напишем на изпита?
Just smile back ! =)