не знам за мен това е прекалено малко,шансовете са нищожни по тоя начин ако си момче,а и 3 кам 1 едно е прекалено ,поне 2 кам 1 да беше,както и да го гледам трябва да има повече места момчетата по добре да има повече бройки а не да си чудиш как да влезнаш,това е прекаленоEtiainen написа:Щото в миналото са кандидатствали по-малко момчета, отколкото момичета, и те са намалили квотата, за да не остават празни места, а да има някакъв подбор все пак. -> не е дискриминация
[КСК 2012] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: [КСК 2012] Английски език
И все пак момчетата влизат с по-нисък бал.. Това не е ли дискриминация.. Момичета с оценка по-висока от тази на някои момчета не могат да влязат, защото има определена бройка.. Пък и се оплаквате..
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
^ Малко по-различно е. : ) Да вземем ПА например - 10 места за момчета. Как мислиш, дали пък няма да има 10 момчета, които да запишат ПА и да влязат с 5,50+ на изпита по английски в специалността. Тоест няма да влязат с по-нисък бал.
Изключение са специалностите като "Право" и "БФ", където има доста места. Балът се сформира спрямо кандидатите и не е целенасочено. Просто по-малко кандидати се представят отлично сред момчетата, отколкото сред момичетата => по-нисък бал.
Соу, няма дискриминация, всичко е феъ' ен скуе'
Изключение са специалностите като "Право" и "БФ", където има доста места. Балът се сформира спрямо кандидатите и не е целенасочено. Просто по-малко кандидати се представят отлично сред момчетата, отколкото сред момичетата => по-нисък бал.
Соу, няма дискриминация, всичко е феъ' ен скуе'
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Който казва, че изпитът бил на ниво матура, може да си гледа работата.
На матурата имам 6.00, засега на изпита се движа около 4.50. :/
На матурата имам 6.00, засега на изпита се движа около 4.50. :/
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
^ Погледни го от позитивната страна, 5.00 оценка ти е вързана : ) !
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
а дали случайно има някъде от където да видим скалата за оценяване дали е променена или и тази година ще по тази , която е качена на по предните страници ?
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Вързана и крайно недостатъчна ;[Nemalp написа:^ Погледни го от позитивната страна, 5.00 оценка ти е вързана : ) !
Но е хубаво оптимизъм да има
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
-
pleasedontgo
- В началото бе словото
- Специалност: EG
- Курс: кандидат-студент
Аз имам 5,86 на матурата по английски и на изпита просто се надявам да е над 5,00. Да си кажа откровено до тук и за 6,00 и за 4,00 съм правила тестовете от книжките - зависи от текстовете в конкретните тестове, моментната концентрация и т.н. Аз решавам книгите за първи път, не смятам да ги решавам за втори, а така или иначе време няма да имам защото в момента тъкмо започнах третата книга...
Но ниво матура - наистина друг път хаха. Много по-трудно е това. Иска си време за приспособяване формата, много работа. Особено ако искаш да влезеш някоя скандинавистика...
Но ниво матура - наистина друг път хаха. Много по-трудно е това. Иска си време за приспособяване формата, много работа. Особено ако искаш да влезеш някоя скандинавистика...
~~~
...Besame, frena el tiempo, haz crecer lo que siento... <3
http://www.youtube.com/watch?v=biUYbAk-S1w
...When you get you want, but not what you need ~
http://www.youtube.com/watch?v=JI-o25K6B-E
Lights will guide you home~
...Besame, frena el tiempo, haz crecer lo que siento... <3
http://www.youtube.com/watch?v=biUYbAk-S1w
...When you get you want, but not what you need ~
http://www.youtube.com/watch?v=JI-o25K6B-E
Lights will guide you home~
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
Надявам се скоро някой да успее да ми отговори на следния въпрос.
И аз ще държа изпит по английски за Скандинавистика,Японистика и филологиите от този тип.Държах трета матура по АЕ с оценка 5,85,но тя не ми е вписана в дипломата,тъй като не съм го учила като чужд език(учих испански и руски),а ми е издадено удостоверение,че съм се явила. Отивайки днес в Пловдивски университет да подам документи ме посрещат с новината,че щом не е вписана в дипломата,значи не е легитимна(удостоверението ми е подписано от комисия,подпечатано,абе всичко по реда си).В СУ като оценка от диплома смятах да ползвам тази оценка от третата матура(втората матура ми е ИЕ,но там имам 5,60).Има ли възможност като отида тази седмица да се запиша за класирането да ме посрещнат със същата новина??
И другото-сега си сметнах бала с оценката 5,60 от матурата по испански и средно грешките,които правя на теста.Балът ми става 22 и нещо,а искам да се насоча към Скандинавистика,Японистика или Китаистика.Имам ли шанс за тези филологии,ако ме одрежат и трябва да кандидатствам с по-ниската матура?
И аз ще държа изпит по английски за Скандинавистика,Японистика и филологиите от този тип.Държах трета матура по АЕ с оценка 5,85,но тя не ми е вписана в дипломата,тъй като не съм го учила като чужд език(учих испански и руски),а ми е издадено удостоверение,че съм се явила. Отивайки днес в Пловдивски университет да подам документи ме посрещат с новината,че щом не е вписана в дипломата,значи не е легитимна(удостоверението ми е подписано от комисия,подпечатано,абе всичко по реда си).В СУ като оценка от диплома смятах да ползвам тази оценка от третата матура(втората матура ми е ИЕ,но там имам 5,60).Има ли възможност като отида тази седмица да се запиша за класирането да ме посрещнат със същата новина??
И другото-сега си сметнах бала с оценката 5,60 от матурата по испански и средно грешките,които правя на теста.Балът ми става 22 и нещо,а искам да се насоча към Скандинавистика,Японистика или Китаистика.Имам ли шанс за тези филологии,ако ме одрежат и трябва да кандидатствам с по-ниската матура?
We are all mad here.
https://www.facebook.com/antoniakochos
Мисля, че за балообразуването важат само оценките от задължителните матури, не и от матура по желание. Не че не е легитимна, но не ти върши работа.
Колкото до бала, който си си сметнала, трудно можеш да го предвидиш, най-вече колко ще получиш на съчинението. Ако изкараш 6.00 на изпита, може и да ти стигне за китаистика и евентуално японистика, но не и за скандинавистика, ако нещата са горе-долу като предишните 2-3 години.
Колкото до бала, който си си сметнала, трудно можеш да го предвидиш, най-вече колко ще получиш на съчинението. Ако изкараш 6.00 на изпита, може и да ти стигне за китаистика и евентуално японистика, но не и за скандинавистика, ако нещата са горе-долу като предишните 2-3 години.
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
това 22 и нещо е като си смятам най-ниските резултати. 6 не мога да изкарам,почти съм убедена. На трето класиране даже ли не мога да се вмъкна в Китаистика и Японистика?
We are all mad here.
В третото класиране можеш да участваш само ако не си приета по никое желание в първите две. Но така или иначе, местата за тези специалности са много малко и общо взето се запълват от първо класиране. Ха дано имаш късмет и тази година да е по-различно, или пък да изкараш пълна шестица. Не е чак толкова трудно, ако се мобилизираш.
Желая ти успех!
Желая ти успех!
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Това къде го пише?macharok написа:Мисля, че за балообразуването важат само оценките от задължителните матури, не и от матура по желание.
Една моя съученичка като завършвахме искаше да се яви на матура по испански, въпреки че не го изучавахме, и й казаха, че по тази причина няма право да се яви на такава матура.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- antoniakochos
- От дъжд на вятър
добре,а с този бал за кои от следните специалности имам шанс,за да знам как да ги подредя-Английска филология,Арабистика,Новогръцка филология,Кореистика,Индология?
We are all mad here.
Ами така си мисля, защото в правилника за балообразуването навсякъде се говори за оценки, вписани в дипломата - а antoniakochos пише, че не й е вписана. Не знам със сигурност, нека най-добре да се обади да пита.Etiainen написа:Това къде го пише?macharok написа:Мисля, че за балообразуването важат само оценките от задължителните матури, не и от матура по желание.
Една моя съученичка като завършвахме искаше да се яви на матура по испански, въпреки че не го изучавахме, и й казаха, че по тази причина няма право да се яви на такава матура.
А що се отнася до подреждането: antoniakochos, ти си реши какво най-много (евентуално) ти се учи от изброените и така си ги подреди, за да не те приемат в нещо, за което ти стига балът, пак ти да си искала повече друго, дето е по-надолу в списъка ти. Смятам, че от тези, които си изброила, английската е с най-висок бал. Ама около 4.50 на изпита би трябвало да ти стигне.